Designul Minimalist

Cuprins proiect Cum descarc?

Introducere.pag. 1
Capitolul I: Prezentarea generala a produselor cu design minimalist.pag.1
Capitolul II: Exemple de produse reprezentative cu design minimalist.pag. 2
Capitolul III : Promovarea unui produs minimalist.pag.8
Concluzii.pag.10
Bibliografie.pag.11


Extras din proiect Cum descarc?

Introducere
In cadrul acestui proiect am ales sa prezentam designul minimalist deoarece ne incanta ideea de stil clasic, simplu si fara prea multe exagerari. Astfel, am realizat ca stilul minimalist a fost conceput ca urmare a necesitatii omului pentru functionalism si simplitate. Datorita faptului ca ne place ordinea si tinem cont de detalii, putem spune ca designul minimalist se numara printre preferatele noastre.
Un alt aspect important care ne-a determinat sa alegem acest tip de design este faptul ca se pune accentul pe limitare si precizie. Chiar daca caracteristica principala este simplitatea, aceasta poate exprima si eleganta in acelasi timp. Lucrurile nu trebuie sa fie foarte incarcate pentru a fi elegante si rafinate. 
Un alt motiv pentru care am ales designul minimalist este acela ca sustinem ideea obtinerii unui efect cat mai puternic prin apelarea la elemente putine si simple. 
Capitolul I
Prezentarea generala a produselor cu design minimalist
Termenul minimalist apare pentru prima data intr-un catalog de prezentare a expozitiei de pictura semnata de John Graham, in anul 1929 la New York. De-a lungul timpului minimalismul a fost considerat sinonim cu arta ABC, reductivism sau arta minimala.
Istoria miscarii minimaliste este marcata de existenta a trei etape.
Prima etapa a fost caracterizata prin reducerea la esential a formelor artistice. Amintim faptul ca Constantin Brancusi este considerat un precursor si un factor de influenta atunci cand ne referim la minimalism. Astfel, criticul de arta si colectionarul Ghislain Mollet-Vieville afirma ca: "Sculptorul european care a avut cel mai mare ascendent asupra artei minimale este fara indoiala Constantin Brancusi."
A doua etapa are loc la inceputul anilor 1960 atunci cand minimalismul apare ca o miscare de sine statatoare. Este reprezentata de Donald Judd, Frank Stella, Robert Morris si Carl Andre ce au creat obiecte caracterizate de forme unitare, geometrice si materiale industriale.
A treia etapa (post-minimalism) este reprezentata de artisti precum: Tyrone Mirchell, Melvin Edwards sau Martin Puryear.
Toate stilurile artistice au anumite caracteristici ce le deosebesc unele de atele. Motto-ul artei minimaliste este "putin inseamna mai mult", astfel minimalismul se caracterizeaza printr-o forma clara si simpla, linii pure, culori neutre precum gri, alb si negru, dar si culori blande precum cremul, calmitate si ordine, fara a incarca obiectul sau camera cu elemente baroque stridente. Pe scurt, designul minimalist cauta sa creeze fiecare obiect cu minimum de elemente si culori cat mai simple.
Stilul minimalist se limiteaza la linii drepte, clare, concise si bine definite, fiind un mijloc de expresie a armoniei. Se observa modestia detaliilor, formele cele mai des intalnite in designul minimalist sunt geometrice, in general, rectangulare sau pe alocuri rotunjite, oferind un contrast intre plin si gol.
Analizand aceste trei categorii estetice ce definesc produsele, ne putem da seama ca elementele comune sunt simplitatea, claritatea, subtilitatea si lipsa elementelor ce ar incarca designul produsului. Aceste caracteristici sunt specifice stilului minimalist definind in totalitate motto-ul "putin inseamna mai mult".


Fisiere in arhiva (3):

  • Designul Minimalist.docx
  • pliant.pub
  • prima pagina design.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1. Ahrens, J. (2013). Rad Hourani. Online: http://minimalissimo.com/2013/11/rad-hourani/. [Accesat la data 24.11.2013.]
2. Marin, A. (2009). Stilul minimalist - ordine si geometrie. Online:< http://condo.kudika.ro/articol/condo~home-deco/12016/stilul-minimalist-ordine-si-geometrie.html>. [Accesat la data 20.11.2013.]
3. Popescu, E. (2013). Clean Everything. Despre o romanca al carei design minimalist prinde in State si in Asia. Online:< http://designist.ro/shopping/clean-everything-despre-o-romanca-al-carei-design-minimalist-prinde-in-state-si-in-asia/>. [Accesat la data de 25.11.2013]
4. Repolovsky, N. (2013). P.A.C.O. Online: <http://minimalissimo.com/2013/11/p-a-c-o/>. [Accesat la data 24.11.2013.]
5. Repolovsky, N. (2013). One For All. Online: <http://minimalissimo.com/2013/11/one-for-all/>. [Accesat la data 23.11.2013.]
6. Wolf, J. (2012). Minimalism. Online: <http://www.theartstory.org/movement-minimalism.htm>. [Accesat la data 21.11.2013.]
7. ***. (2007). SLIDING SHOWER. Online: <http://www.yankodesign.com/2007/12/10/sliding-shower/>. [Accesat la data 23.11.2013.]
8. ***. (2013). The Use Of Minimalism In Modern Marketing. Online: <http://www.onelily.com/2013/02/28/the-use-of-minimalism-in-modern-marketing/>. [Accesat la data 20.11.2013.]
9. ***. (2009). Minimalismul. Online: <http://www.tablouri-de-vis.ro/curente_artistice/20/>. [Accesat la data 23.11.2013.]


Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!