Dezvoltarea Durabila a unei Zone - Judetul Suceava

Extras din proiect Cum descarc?

Judetul Suceava se afla in nord-estul Romaniei si are granita la nord si est cu Ucraina, la sud cu judetele Neamt si Mures, la sud-est cu Iasi, la vest cu judetele Maramures si Bistrita.
Judetul Suceava are o suprafata de 8.553 km 2 (3,6% din suprafata tarii) fiind al doilea ca marime din tara. Dealurile si muntii sunt formele de relief predominate.Suprafata fondului forestier reprezinta 53% din cea a judetului, ocupand din acest punct de vedere primul loc pe tara.
Reteaua hidrografica este reprezentata de raul Siretul cu afluentii sai (Bistrita, Suceava, Moldova), numeroase izvoare si lacurile Dragomirna, La Ochiuri, Iezer, Nada Florilor.
Relieful cuprinde doua mari unitati de relief: regiunea muntoasa si regiunea de podis. Munti: Obcinele Bucovinei (spectaculos sistem de culmi muntoase), Rarau-Giumalau (1.857 m), Stanisoarei, Bistritei, Calimani (munti vulcanici). Intre munti se afla Depresiunea Vatra Dornei. Regiunea de podis este reprezentata de Dealul Marginea-Ciungi, Podisul Dragomirna, Podisul Suceava-Falticeni.
Clima este continental-excesiva cu variatii mari in functie de relief. Ninsori abundente iarna si ploi reci primavara si toamna. Temperatura maxima inregistrata a fost de 39,8 grade C (iulie 2000), minima absoluta -37,2 grade C (1957 Carlibaba).
Judetul Suceava are 705.555 locuitori (conform recensamantului din anul 2004), dintre care 307.413 locuitori in zona urbana si 398.142 locuitori in zona rurala .
Judetul Suceava atrage ca un magnet calatori romani si straini, pentru ca are ce arata, pentru ca dincolo de vestigiile istoriei exista un imens creuzet al mestesugurilor, al arhitecturii populare, al datinilor inca bine pastrate in multe locuri de la munte si din vale. Zona montana si de deal isi gasesc o foarte buna exprimare in arta populara. Oamenii locului sunt plini de credinta fata de Dumnezeu.
Fundul Moldovei
Fundu Moldovei este o comuna reprezentativa pentru zona de munte a Bucovinei, ca vatra etnofolclorica deosebit de interesanta, consemnata ca atare inca de la inceputul secolului, cand a fost aleasa, la indemnul istoricului Ion Nistor, ca una din cele patru puncte de reper pentru cercetarile sociologice intreprinse de Dimitrie Gusti - primele de gen din Romania.
Fundu Moldovei este o regiune conservatoare, locuita de munteni, creatori si pastratori ai unor forme proprii de viata materiala si spirituala; comuna atrage prin elemente de arhitectura traditionala si de civilizatie a lemnului, prin viata pastoreasca si prin celelalte ocupatii, prin mestesuguri, costum popular, obiceiuri, ceremeonialuri, prin diversitatea coregrafica a jocurilor populare, repertoriul muzical, viata culturala in general.
Fundu Moldovei este locul unde activeaza ansamblul artistic "Arcanul", una din cele mai reprezentative formatii artistice din Bucovina, atat ca "performante" - premii la festivaluri din Olanda, Irak, Polonia, Bulgaria, Germania, Ungaria, cat si ca origini - inaintasii celor de astazi au dansat si s-au bucurat de succes in 1908 la Viena si in 1937, la Londra.
Fundu Moldovei este gazda Festivalului "Buna Vestire", festival de cantece si poezii religioase ce se desfasoara sub patronajul Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor si care are ca scop valorificarea traditiilor ortodoxe si etalarea unor forme de arta populara.
Fundu Moldovei este locul unde se mai pot intalni obiceiuri si traditii, asa cum in unele parti le mai povestesc doar batranii: la momentele importante din viata omului - nastere, nunta, inmormantare - si la diferite date din calendar, in special la cele doua mari sarbatori: Sfintele Pasti - impistritul oualor, binecuvantarea bucatelor de la Slujba de Inviere - si cele de iarna, respectiv de Craciun si de Anul Nou - colinda; clopotelul; buhaiul; jocurile cu masti; capra si cerbul; ursul; mosul si baba; mirele si mireasa; semanatul; teatrul popular; steaua, multe din acestea, datorita acuratetii filonului de folclor autentic, inregistrate si aflate de ani buni in arhivele unor televiziuni din tara si strainatate.


Fisiere in arhiva (1):

  • Dezvoltarea Durabila a unei Zone - Judetul Suceava.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!