Diagnostic Hotelier

Extras din proiect Cum descarc?

1. Diagnostic comercial
Diagnosticul comercial ajuta la estimarea locului pe care hotelul il ocupa in cadrul pietei, evidentiind consecintele negative si pozitive, actuale si de viitor.
Sunt analizate urmatoarele elemente ale activitatii comerciale:
a) Pozttia hotelului si principalele caracteristici ale zonei unde este amplasat:
Hotel McPietroasa este amplasat in Poiana Pinului, Loc. Hales, Judetul Buzau. Amplasarea hotelului ofera turistilor vizitarea obiectivelor turistice aflate in zona: Manastirea Ciolanu, Tabara de sculptura Magura, Vulcanii Noroiosi, Muzeul Chihlimbarului de la Colti, asezarile rupestre de la Alunis.
b) Serviciile oferite:
In cadrul hotelului McPietroasa sunt 16 camere cu doua paturi (twin), 2 camere cu pat matrimonial si 2 apartamente.
Pe un teren apropiat hotelului avem in constructie (cu tinta de finalizare octombrie 2007) un spatiu de cazare cu 8 camere.
Sala de conferinte dotata cu acces la Internet, videoproiector, ecran de proiectie, retroproiector, fax, imprimanta, copiator, flipchart. Capacitatea salii de conferinte este de 60 locuri.
Oferta de agrement cuprinde un teren de tenis de camp (cu zgura), un teren de fotbal (gazon), ca si o pista de minibowling, biliard, tenis de masa, miniruleta, aparate de forta si 2 saune toate cu acces gratuit. 
Pentru plimbari prin imprejurimi (Manastirea Ciolanu, Tabara de sculptura Magura, Vulcanii Noroiosi, Muzeul Chihlimbarului de la Colti, asezarile rupestre de la Alunis) dispunem de un autocar de 47 locuri, un microbuz de 14 locuri si un microbuz de 8 locuri sau, de ce nu, o trasura trasa de cai.
c) Structura clientelei : 
In hotel McPietroasa majoritatea turistilor sunt cei dornici de a cunoaste locuri noi si de a vedea atractiile turistice din judetul Buzau. Aici au loc si conferintele si intrunirile oamenilor de afaceri din judetul Buzau.
d) Nivelul tarifelor si preturilor practicate:
Hotelul McPietroasa foloseste tarife in conformitate cu calitatea serviciilor oferite, avand in vedere prevederile Legii concurentei 21/1996 si Ordinul Ministrului Turismului nr.16/1997 privind aprobarea politicii tarifare in structurile de primire turistice, potrivit caruia tarifele se determina "in mod liber, pe baza cererii si ofertei si a calitatii serviciilor oferite". Tarifele de cazare pentru camerele single sunt de 66 euro, pentru camerele duble 2 paturi, 3 stele sunt 75 euro, pentru camerele duble 2 paturi, 4 stele sunt 86 euro si apartamentele 146 euro.
e) Numarul de turisti si gradul de ocupare al HoteluluiMcPietroasa :
Numarul de turisti sositi in 2004 a suferit o usoara scadere fata de numarul de turisti sositi in 2003, dupa care in 2005 a avut o usoara crestere a acestora.Gradul de ocupare al hotelului este de 75% pe perioada verii si de 40% pe perioada de iarna.
f) Modul de promovare si comercializare a serviciilor Hotelului McPietroasa:
Se face la nivel destul de scazut, hotelul nedispunand de un compartiment de marketing. Totusi, hotelul isi face cunoscute serviciile prin pliante, pagina pe internet (destul de saraca in informatii), participari la targuri, aparitii in reviste de specialitate, contracte cu agentii de turism. Pentru a afla parerile clientilor in legatura cu serviciile oferite si calitatea acestora, exista chestionare in fiecare camera a hotelului.


Fisiere in arhiva (1):

  • Diagnostic Hotelier.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!