E-Sanatate

Extras din proiect Cum descarc?

Termenul de e-Sanatate cuprinde o gama de servicii si sisteme care sunt la granita dintre medicina si tehnologia informatiei.
Dosarul electronic de sanatate (EHR) si documentul electronic al pacientului (PHR) reprezinta o inregistrare in format digital care are capacitatea de a fi distribuita in contexte diferite de ingrijire medicala.
Sistemele informatice de ingrijire medicala reprezinta solutii software pentru programarea consultatiei, managementul datelor pacientului, managementul planificarii activitatii, decontarea serviciilor cu asiguratorii si alte sarcini administrative ce inconjoara sanatatea. 
Telemedicina reprezinta o ramura a medicinii care se bazeaza pe transferul informatiei medicale prin mediu electronic.
m-Sanatate include utilizarea de dispozitive mobile in colectarea datelor totale si cele privind nivelul de sanatate al pacientului, furnizarea informatiilor de ingrijire medicala pentru specialisti, cercetatori si pacienti, monitorizare in timp real a semnelor vitale ale pacientului si furnizare directa a ingrijirii.  
Cercetarea medicala reprezinta alte componente importante de eHealth. 
Cardurile de sanatate inteligente imbunatatesc securitatea si confidentialitatea informatiilor pacientului, constituie un purtator sigur de inregistrari portabile si poate reduce frauda in domeniul ingrijirii medicale. 
Prescriptia electronica sau e-prescriptia este transmisia electronica a informatiilor prescriptiei de la terminalul medicului care prescrie la sistemul de gestiune de farmacie. 
Sanatatea este un domeniu vast si complex in care informatizarea a patruns mai putin decat ar fi posibil, de dorit si chiar necesar, atat in zona publica cat si in cea privata. Serviciul central al domeniului este ingrijirea sanatatii - un serviciu ce nu poate fi 'electronizat', iar multimea instrumentelor de tehnologie a informatiei si comunicatiilor este destinata numai scopului de a acorda un sprijin puternic acestui serviciu central, sub forma unei largi varietati de solutii, sisteme si servicii electronice. 
Rezultatul final dorit al introducerii serviciilor electronice in sanatate consta in cresterea calitatii serviciilor si scaderea costurilor acestor servicii, pentru toti cei din domeniu - cetateni, pacienti, cadre medicale, institutii medicale, companii de asigurari, etc.
Raportul conchide ca trecerea de la un sistem de documente (inregistrari) de sanatate bazat pe pix si hartie, la un sistem electronic de inregistrari de sanatate reprezinta cel mai important pas catre cresterea sigurantei pacientilor.
Introducerea mijloacelor electronice - calculatoare, aplicatii si telecomunicatii - poate reduce semnificativ incidenta efectelor adverse, neintentionate si evitabile, ale actului medical. In acelasi timp se obtine o crestere importanta a calitatii vietii cetatenilor si a serviciilor medicale oferite pacientilor, cadrele medicale dispun de o gama mai larga de instrumente ajutatoare, iar toate organizatiile implicate in actul medical pot ajunge la reduceri de costuri. 
Una din caile electronice principale de obtinere a obiectivului dorit - servicii mai bune si costuri mai mici - este aceea de a trece toate informatiile despre pacienti, aflate pe suport de hartie, in baze de date care pot fi conectate intre ele, astfel incat orice medic sa poata accesa toata informatia de care are nevoie pentru ingrijirea oricarui pacient, in orice moment si in oricare loc.
Tari ca Marea Britanie si Danemarca sunt printre cele mai avansate, bazandu-se pe retele de telecomunicatii nationale dedicate eSanatatii. 
poate fi realizata prin cateva scenarii recente care au rolul de a ilustra cum se pot atinge obiectivele principale - o calitate mai buna a serviciilor medicale, la costuri de exploatare mai reduse:
Tratament de caz acut prin acces la informatii clinice
Tratament de caz normal prin utilizarea de comunicatii eficiente
Tratament de caz cronic printr-o colaborare eficienta
Utilizarea sistemelor de suport al deciziei clinice in medicatie si tratament intr-un caz de cancer mamar
Utilizarea serviciilor electronice din sanatate in scopul asigurarii mobilitatii cetatenilor europeni.


Fisiere in arhiva (1):

  • E-Sanatate.pptx

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!