Econometrie - Analiza Factorilor care au Influentat Cifra de Afaceri din Cadrul Lantului de Magazine Jolidon

Cuprins proiect Cum descarc?

1.Introducere
2.Modelul regresiei simple
3. Modelul regresiei multiple
4.Concluzii


Extras din proiect Cum descarc?

INTRODUCERE
Societatea comerciala JOLIDON IMPORT EXPORT este o societate cu raspundere limitata (S.R.L.), cu capital social privat, integral romanesc, avand un singur asociat.
Societatea JOLIDON IMPORT EXPORT S.R.L., de-a lungul existentei sale, a dat dovada de o crestere rapida, ajungand sa se impuna ca si lider pe piata romaneasca in domeniul lenjeriei intime si al costumelor de baie. 
Obiectul de activitate la S.C. JOLIDON IMPORT EXPORT S.R.L. cuprinde: fabricarea de lenjerie intima pentru femei, barbati, copii; fabricarea de costume de baie pentru femei, barbati, copii; comert cu amanuntul la imbracaminte.
Fondata in 1993 la Cluj-Napoca, in Romania, Jolidon si-a castigat pozitia de lider incontestabil al pietei romanesti devenind unul dintre competitorii majori ai pietei internationale. 
In evolutia de-a lungul timpului a societatii, se pot identifica doua perioade esentiale. Prima perioada 1993-1999 reprezinta perioada in care S.C. JOLIDON IMPORT EXPORT S.R.L., prin forte proprii, a reusit sa-si impuna un ritm de crestere rapid, consolidandu-si treptat pozitia pe piata romanesca de confectii, ajungand mai tarziu sa cucereasca pozitia de lider de piata, pe care il detine si in prezent.
Acest ritm rapid de crestere poate fi observat chiar din faptul ca in anul 1994, la doar un an de la infiintare, produsele cu marca Jolidon erau vandute in peste 300 de magazine, apartinand celor 250 clienti ai firmei. 
In prezent numarul acestor magazine ale clientilor, care comercializeaza produsele cu marca Jolidon, a crescut de la 300 la peste 1300 pe intreg teritoriul tarii. Un alt moment crucial in dezvoltarea societatii poate fi deschiderea primului magazin propriu in Timisoara, urmand ca din 1998 pana in prezent, sa se deschida pe intreg teritoriul tarii magazine proprii in cele mai mari orase ale tarii, dezvoltandu-se in afara retelei de intermediari si o retea proprie de vanzari cu amanuntul. In anul 1999 s-a deschis reprezentanta de vanzari din Bucuresti. 
O a doua perioada semnificativa ar putea fi perioada inceputa in anul 2000, an in care S.C. JOLIDON IMPORT EXPORT S.R.L. a dobandit pozitia de lider pe piata, dar si an in care a infiintat prima reprezentanta externa.
O prezenta internationala bine cunoscuta, Jolidon lanseaza noile colectii cu prilejul celor mai prestigioase saloane mondiale in domeniu. Intre acestea SIL Paris si Lyon Mode City sunt saloanele la care Jolidon este o prezenta constanta.
Lenjeria si costumele de baie sunt exportate in intreaga lume, principalele destinatii fiind: Italia, Franta, Ungaria, Germania, Elvetia, Belgia, Slovenia, Croatia, Polonia, Letonia, Rusia, Austria, Cipru, Malta, SUA, Canada, Japonia, Africa de Sud, Liban,Israel.
Cresterea exporturilor de produse Jolidon a determinat startul investitiilor in afara tarii, incepand prin infiintarea Jolidon Hungary KFT la Budapesta in anul 2000 si continuand cu Jolidon Italia SRL deschisa in 2001 la Milano, iar din 2003 cu Jolidon France SARL infiintata la Paris. Apropierea de clienti a determinat ca in 2005 sa se continue investitia in Franta prin deschiderea celui de-al doilea sediu la Lyon.
Inceputul anului 2006 consacra JOLIDON ca unul dintre numele cele mai prestigioase in domeniul lenjeriei pe plan mondial, recunoasterea si confirmarea valorii brandului romanesc venind chiar din patria lenjeriei, Franta, la Salonul International de Lenjerie de la Paris din februarie 2006 JOLIDON obtinand unul dintre cele trei premii de excelenta puse in joc, intr-o companie mai mult decat selecta.
Dupa 13 ani de activitate, compania numara peste 1.350 de angajati si un lant de 50 magazine proprii dintre care 45 in principalele orase si centre comerciale din Romania si 5 in Ungaria, Budapesta.
Proiectul urmareste realizarea unei analize economice asupra factorilor care influenteaza cifra de afaceri a societatii comerciale SC JOLIDON IMPORT EXPORT SRL. Analiza are ca obiectiv principal determinarea factorilor care influenteaza cifra de afaceri si apoi luarea unor masuri pentru cresterea rentabilitatii firmei prin gasirea unui raport cat mai corect intre cifra de afaceri si profitul pe de o parte si cheltuielile pe de alta parte.
S-a ales cifra de afaceri deoarece este importanta pentru aprecierea pozitiei societatii in cadrul sectorului de activitate unde evolueaza precum si a aptitudinilor de a face investitii si respective a dezvolta diferite activitati si produse in mod profitabil. 
1.Modelul regresiei simple
Pentru realizarea studiului propus s-a utilizat urmatorul model econometric:
? 
unde:
cifra de afaceri in momentul t;
profitul brut in momentul t;
parametrii modelului;
? = eroarea de specificare; 
Analiza se refera la perioada iunie 2009 - noiembrie 2010. Datele au fost extrase din documentele firmei SC JOLIDON IMPORT EXPORT SRL, tipul de date folosit este constituit din serii temporale, adica datele au fost culese la momentul regulate de timp (lunar), despre diferite marimi economice. Datele observate se pot gasi in anexa 1.
Valorile estimate ale parametrilor sunt:
(117.27) (0.78)
1.39 6.32
0.71 ; n = 18
Conform testului Durbin-Watson se obtine o valoare calculata DW=1,76 si sunt extrase din tabela Durbin-Watson valorile =1,158 si =1,391 corespunzatoare unui numar de 18 observari si un singur factor de influenta. Se observa ca valoarea calculata DW apartine intervalului ceea ce inseamna ca erorile sunt necorelate si se va continua testarea modelului.
Conform testului Student se observa cu o probabilitate de 95% ca valoarea parametrului este semnificativ diferita de 0. Profitul brut are o influenta semnificativa asupra cifrei de afaceri.


Fisiere in arhiva (1):

  • Econometrie - Analiza Factorilor care au Influentat Cifra de Afaceri din Cadrul Lantului de Magazine Jolidon.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!