Economia Turismului Rural

Cuprins proiect Cum descarc?

Cuprins
1. Prezentarea ideii si a elementului de noutate &.pag. 2
2.Descrierea potentialului zonei pag. 2
3. Prezentarea detaliata a produsului turistic rural .pag. 4
4. Modalitatile de organizare si dezvoltare a afacerii turistice pag. 6
5.Modul de promovare a produsului conceput &pag. 7
6.Impactul activitatii asupra familiei, localitatii si zonei pag. 8


Extras din proiect Cum descarc?

1. Prezentarea ideii si a elementului de noutate
Am ales sa-mi amplasez pensiunea în satul Manastirea Humorului, în frumoasa Bucovina. De ce? Pentru ca Bucovina a pastrat nealterat trecutul: manastirile cu fresca exterioara si îndeletnicirile traditionale pe care orasul le-a uitat demult. Pentru ca în Bucovina nu te plictisesti niciodata! Pentru ca, din punct de vedere al traditiilor si obiceiurilor etnofolclorice, comuna Manastirea Humorului este cunoscuta în tara si peste hotare prin: formatiile de dansuri populare, corul bisericesc format din 120 de persoane si formatia de buciumasi. 
Pensiunea va fi o traditionalã casã de Bucovina: amplasatã într-un decor de neuitat, cu cerdacuri pline de flori, cu mobilier si decoratiuni pãstrate cu sfintenie de bãtrânii din sat. Proiectul presupune construirea unei pensiuni cu 5 camere, amenajate traditional sau specific vânãtoresc, pescãresc, s.a. În plus, ca noutate, în curtea pensiunii vor fi construite douã cãsute, complet utilate, individuale, destinate oaspetilor ce doresc sã petreacã un sejur în casa bunicilor, descurcându-se pe cont propriu. Acest lucru înseamnã cã oaspetii, având acces la toate bunurile gospodãriei, vor trebui sã-si pregãteascã singuri masa (adunând ouã din cuibare, legume si fructe din grãdinã, etc.); sã aducã apã de la fântânã pentru consumul propriu; sã participe la activitãtile gospodãresti ( adunatul fânului, plivit, culesul fructelor, etc.), s.a. Iluminatul în aceste cãsute se va realiza cu ajutorul lãmpilor si a felinarelor. Oaspetii cazati în aceste cãsute pot participa alãturi de ceilalti oaspeti, cazati în pensiune, la toate activitãtile de recreere organizate, la cursurile de dansuri populare, la demonstratiile de încondeiere a ouãlelor, la serile de folclor bucovinean (cu artisti din zonã: Maria Macovei si Viorica Macovei) si la lectiile privind bucãtãria bucovineanã. De asemenea, orice turist cazat în pensiunea Casa Ancuta poate solicita ajutorul gazdelor în orice moment si în orice situatie, beneficiind fãrã nicio îndoialã de ajutorul nostru.
2. Descrierea potentialului zonei
Zona pe care am ales-o pentru a da nastere produsului meu turistic este Bucovina. Nu a fost deloc o alegere dificila deoarece sunt nascuta acolo, mai exact în Gura Humorului. Mereu mi-am dorit sa ramân aproape de plaiurile natale si acum mi se ofera ocazia sa meditez mai serios la lucrul acesta.
În întreg pamântul locuit de români nu se gasesc alte tinuturi, relativ mici, ca acelea, care sa cuprinda atâta frumusete si atâta îmbelsugare în amintiri din trecut, asa de îndepartate si sfinte. N. Iorga
Tinutul Bucovinei se afla în nordul Moldovei, una dintre cele trei provincii istorice ale României, alaturi de Muntenia (Valahia) si Transilvania (Siebenbuergen). Aceasta zona a devenit în 1775 parte a Imperiului Austro-Habsburgic ramânând în componenta acestuia pâna în 1918. Numele de Bucovina dat provinciei a ramas din acea perioada, când i-a fost atribuit aceasta denumire de tara a fagilor (Buchenland). 
Bucovina de astazi corespunde cu aproximatie judetului Suceava si cuprinde doar partea de sud a Bucovinei istorice, în timp ce partea de nord a ramas în componenta Ucrainei. Cu o suprafata de 8553,5 kmp judetul Suceava se suprapune partial Carpatilor Orientali si Podisului Sucevei. Peisajul este de o variata frumusete, corespunzând reliefului care coboara gradual de la vest la est: muntii (versantul estic al Carpatilor Orientali), coline (Subcarpatii) si platouri înalte (Platoul Moldovei).


Fisiere în arhivă (1):

  • Economia Turismului Rural.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!