Economie Europeana - Germania

Extras din proiect Cum descarc?

1. Prezentarea generala 
Suprafata: 357 021 km patrati 
Populatia: 82.33 mil. Loc.
Dens. Medie: 230 loc./km patrat
Capitala: Berlin
Limba: germana
Religia: protestanta si catolica
Moneda: -EURO- 
Germania (Republica federala germana sau Bundesrepublik Deutchland in limba germana) este - tara cu - suprafata de 357 021 km2, situata in Europa Central-Nordica, fara granite naturale care sa-i defineasca frontierele in comparatie cu regatul Marii Britanii. Aflandu-se in centru, Germania este mai mult decat - punte de legatura esentiala intre Europa de vest si cea de est, dar si - punte importanta intre peninsula Scandinavia si tarile mediteraneene.
Germania este - republica federala impartita in 13 state (landuri): Baden-Wuerttemberg, Berlin, Brandenburg, Bremen, Hamburg, Hessen, Mecklenburg-Vorpommern, Niedersachsen, Nordrhein-Westfalen, Rheinland-Pfalz, Saarland, Sachsen-Anhalt and Schleswig-Holstein si 3 state independente (Freistaaten): Bayern, Sachsen a Thueringen 
Populatia: 
Cu 82.3 milioane de locuitori Germania are cea mai mare populatie de orice stat membru al UE, situandu-se pe locul II in Europa, dupa Rusia, cu - densitate a populatiei de 230 de locuitori pe kilometru patrat. Germania are - natalitate de 11,2 ?, si mortalitate de 11,5 ?
Populatia nu este repartizata uniform, fiind mai numeroasa de-a lungul fluviilor si a estuarelor. Dezvoltarea rapida a industriei a avut ca rezultat migrarea poulatiei rurale la orase, astfel incat azi, 84% din total reprezinta populatia urbana.
Structura etnica si confesionala a locuitorilor este urmatoarea: 
- Nemti 91,5%,
- Turci 2,4%, 
- alte natioanlitati 6,1% (majoritatea greci, italieni, polonezi, rusi, sarbi-croati si spanioli); 
- protestanti 34%, 
- romano-catolici 34%, 
- musulmani 3,7% 
- alte confesiuni 28,3%. 
Structura pe varsta:
Intre 0-14 ani: 14.9% (barbati 6 312 614; femei 5 988 681)
Intre 15-64 ani: 67.3% (barbati 28,213,316; femei 27 240 648)
Peste 65 ani: 17.8% (barbati 5 842 457; femei 8 800 610) 
(estimare din anul 2003)
88% din populatie traieste in orase si aglomerari urbane. In Germania, exista 82 orase cu - populatie de peste 100000 locuitori.
Sistem politic
Germania este un stat democratic federal si social, impartit in 16 state federale ceea ce nu poate fi subiect de reforma constitutionala , aceasta fiind numita garantia vesnica a federalismului german. Cele 16 land-uri variaza considerabil ca suprafata, populatie, putere economica si structura, fiecare avand propria sa constitutie, parlament si guvern. Ele au acelasi statut legal si ocupa acelasi loc in cadrul sistemului politic federal, impartasind , de asemenea aceleasi competente. Caracterul federal al sistemului politic german este - caracteristica fundamentala a acestuia. Cea mai mare autoritate de stat este exercitat de catre guvernul federal. 
- trasatura unica a federalismului german - reprezinta asa numitele "obiective de interes comun" introduse de un amendament constitutional din 1969. Termenul se refera la faptul ca datorita importantei lor pentru comunitate , s-a creat un cadru de cooperare intre federatie si land-uri.
Statutul Germaniei este de republica parlamentara, stat federal, potrivit Legii Fundamentale din 23.05.1949, devenita Constitutie a celor doua Germanii unificate la 03.10.1990. Activitatea legislativa este exercitata de un parlament bicameral, compus din Bundesrat si Bundestag, iar cea executiva de guvernul federal numit de Bundestang dupa alegerile legislative.
Din punct de vedere constitutional Germania este - democratie republicana federala. Forma de guvernamant este parlamentara in care seful guvernului este ales de catre parlament si confirmat de catre presedintele statului 
Cancelarul este ales cu majoritate absoluta de catre Bundestag pe - perioada de 4 ani, si are dreptul de a numi si elibera din functie pe ministri.Detine asa-numita Richtlinienkompetenz, prin care formuleaza in linii mari sarcinile fiecarui ministru. Membrii parlamentului sunt alesi la fiecare patru ani printr-un vot proportional personalizat. La acest sistem de vot, alegatorii dispun de 2 voturi, care pot fi date si la partide diferite. Cu primul vot se hotaraste dupa sistemul majoritar, care anume candidat sa reprezinte circumscriptia electorala respectiva in Bundestag (candidat ales direct), iar cu al doilea vot se alege, dupa un sistem proportional, partidul dorit in Bundestag. Candidatii alesi direct capata un loc in Bundestag, chiar in cazul cand partidul lor obtine mai putine locuri in Bundestag.


Fisiere in arhiva (1):

  • Economie Europeana - Germania.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!