Economie si Dezvoltare Rurala - Satul Tinca

Extras din proiect Cum descarc?

Asezarea geografica:
Comuna Tinca este situata in partea de sud a judetului Bihor, in Campia Crisurilor, pe cele doua maluri ale Crisului Negru (Rapa, Tinca si Gurbediu pe malul drept, iar Belfirul si Girisu-Negru pe malul stang), la o distanta de 592 de km de capitala tarii, la 40 de km de Oradea, resedinta judetului Bihor si la 24 de km de municipiul Salonta. 
Centrul comunei - Tinca - este situat pe paralelele 46 0 si 47 0 latitudine nordica si pe meridianul 21 0 si 56 0 longitudine estica. Satele apartinand comunei Tinca sunt asezate in felul urmator: in centrul comunei se afla localitatea Tinca, la vest de aceasta Gurbediu, la est Rapa, la sud Belfir si inspre sud-vest se afla satul Girisu-Negru. Comuna se invecineaza la nord cu Husasau de Tinca (comuna), la nord- vest se afla comuna Madaras, la vest comuna Tulca, la sud comunele Batar si Olcea, Cociuba Mare, iar la est comuna Holod si la nord-est comuna Lazareni
Este favorizata de un climat moderat de campie cu influente vestice, oceanice. Verile sunt calde iar iernile blande. Temperatura medie a lunii iulie este de 21 grade Celsius in timp ce media lunii ianuarie este de -1 grad Celsius. Izvoarele de ape minerale din statiune sunt bicarbonatate, calcice, magneziene, hipotone, sodice, slab carbogazoase si sunt utilizate pentru tratarea afectiunilor tubului digestiv (gastrite, ulcere, colite), afectiunilor hepato biliare (dischinezie biliara, colecistita, pancreatita), a afectiunilor metabolice si de nutritie (diabet). 
Comuna Tinca dispune de transport rutier,feroviar(Prin statia de cale ferata din localitate aflata pe o linie secundara. Este recomandabil sa consultati orarul de circulatie a trenurilor inante de a porni),cu avionul(Prin aeroporturile Oradea, Arad, Timisoara si de acolo cu mijloace auto)
Tinca mai dispune si de transport in comun fiind asigurata de :
- Ariesul
- AutoGenn
Terenuri si locuinte :
Tinca dispune de o suprafata de 14.199 ha,din care intravilan 1211 ha,iar 12988 ha extravilan si peste 3500 ha padure,care intra tot in suprafata localitatii.
a)Terenurile agricole se impart in :
- Pasuni naturale:2620ha
- Fanete:1220ha
- Culturi de porumb:1860ha
- Ovaz:1120ha
- Plante de nutret:1660ha
- Grau:1008
b)Terenurile neagricole se impart in :
- Paduri :3500ha
- Imobile :1211ha
In satul Tinca numarul de gospodarii este de 3062,iar asezarea caselor este de tip adunat.
Turismul :
Se bazeaza pe obiectivele turistice din Tinca care sunt :
-Biserica Reformata
-Muzeul de Stiinte Naturale
-Biserica Catolica
-Baile Tinca
-Biserica din lemn din Sohodol


Fisiere in arhiva (1):

  • Economie si Dezvoltare Rurala - Satul Tinca.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!