Efectele Crizei în România

Cuprins proiect Cum descarc?

Cuprins: 1.Inceputu crizei economice In America
1.1 Criza creditelor ipotecare din SUA
2.Inceputu crizei economice in Europa
2.1 Fug investitorii
2.2 Refuz la schimb valutar
2.3 Romania vulnerabila
2.4 Fed vrea sa stopeze criza
3.Efectele crizei economonice cazul Romaniei
3.1 Care au fost efectele crizei asupra economiei romanesti 05/03/2009 
3.2 Scaderea consumului reflecta un standard de viata mai scazut
3.3 Vînzările de maşini s-au prăbuşit în februarie
3.4 Inflaţia a luat-o razna în februarie
3.5 EFECTELE CRIZEI/Multinaţionalele pleacă din România 
4.Conditiile FMI pentru un imprumut de criza
4.1 Adevaratul pericol al împrumutului uriaş de la FMI al României


Extras din proiect Cum descarc?

Capitolul 1. 
Recesiune in America
-- Statele Unite traverseaza cea mai grava criza financiara de dupa al doilea Razboi Mondial * Falimentul bancii de investitii Bear Stearns, a cincea ca marime, a adancit instabilitatea de pe piata creditelor, deficitul comercial si scaderea bursei * Pierderile la nivel global sunt estimate la 800 de miliarde de dolari .
Mapamondul se afla in fata uneia dintre cele mai mari provocari: criza economica. Si asta pentru ca cea mai mare economie mondiala, a Statelor Unite ale Americii, (SUA) se afla in pragul (unii analisti spun chiar ca in mijlocul) unei recesiuni extrem de puternice.
Dupa ce a "debutat" anul trecut cu criza din sectorul imobiliar, economia americana se loveste, acum, de noi obstacole: falimentul celei de-a cincea banci de investitii ca marime, Bear Stearns, care a adancit criza creditelor, deficitul comercial, scaderea bursei, retragerea investitorilor.
Fiind cea mai mare economie mondiala, orice se intampla in SUA are repercursiuni in intreaga economie mondiala si, in special, in Uniunea Europeana si in Japonia.
"Statele Unite traverseaza cea mai grava criza financiara de dupa al doilea Razboi Mondial, aceasta urmand sa se incheie abia dupa stabilizarea preturilor din sectorul imobiliar", a declarat fostul presedinte al Rezervei Federale americane (n.r. - Fed, banca centrala a SUA), Alan Greenspan, citat de publicatia Financial Times.
1.1 Criza creditelor ipotecare din SUA a zguduit sistemul financiar global si ameninta acum lumea cu o recesiune economica. Aceasta are radacini foarte adanci si destul de solide, si are la baza riscuri excesive, intelegeri intre autoritatile de politica monetara si industria financiara si absenta unui sistem de evaluare satisfacatoare, interactiunea dintre riscurile creditarii si ciclul economic.
Piata imobiliara supraincalzita si excesele consumatorului american au inceput sa-si arate efectele negative asupra intregii economii a SUA, materializate intr-o criza care a imbolnavit sistemul financiar global. Banca Mondiala si alte institutii de rating au trebuit sa-si revizuiasca in scadere previziunile pentru cresterea economica globala di n2008-2009.
La baza acestei crize sunt companiile ipotecare din SUA, care au castigat sute de miliarde de dolari acordand imprumuturi unor persoane cu un istoric de plata indoielnic. Aceste datorii au fost apoi transformate in obligatiuni si vandute institutiilor financiare din toata lumea, care le-au revandut fondurilor de pensii si fondurilor speculative. 
Criza a debutat practic in toamna lui 2006, in SUA, odata cu executarea silita a tot mai multor americani, care nu-si mai puteau achita ratele, iar pe parcursul anului 2007 s-a transformat intr-o criza a creditelor la nivel mondial.
Analistii Moody's Investors Serv considera ca reducerea trasabilitatii riscului in procesul de inovare financiara, confuzia cu privire la concepte fundamentale cum ar fi lichiditatea, absenta unui sistem de evaluare satisfacatoare si falsa precizie in ceea ce a devenit un sistem cu o complexitate accentuata exponential, au fost facorii esentiali.Interactiunea dintre evaluarea riscurilor creditarii si ciclul de afaceri este o problema atat pentru managerii de risc, cat si pentru agentiile de rating.
Fondul Monetar International a apreciat ca aceste caderi inregistrate de bursele din intrega lume, pe fondul crizei creditelor imobiliare din SUA, erau previzibile si nu constituie un motiv suficient pentru a revizui perspectivele de crestere ale economiei mondiale. Cu toate acestea, sustine cresterea dobanzilor pentru a tine sub control presiunile inflationiste. Bancile centrale din lumea intreaga si-au unit fortele pentru a combate efectele crizei creditelor.
Capitolul 2. Probleme in Europa
"Aceasta criza va face numeroase victime", a apreciat Greenspan. Pe de alta parte, presedintele Bancii Mondiale, Robert Zoellick, a declarat ca Statele Unite s-ar putea indrepta catre o recesiune, iar Europa va continua sa se confrunte cu noi probleme pe pietele financiare, desi statele emergente nu par foarte afectate de criza mondiala. "Oamenii dezbat daca va fi sau nu va fi recesiune. Indiferent de aceasta discutie, (n.r. - SUA) se confrunta cu o grava incetinire economica comparativ cu situatia anterioara si ar putea sa intre in recesiune", a spus Zoellick.
Perspectivele de dezvoltare a economiei mondiale s-au inrautatit si riscul extinderii crizei declansate in sectorul financiar american este foarte ridicat, FMI urmand sa isi revizuiasca in scadere previziunile, a declarat si directorul general al Fondului, Dominique Strauss-Kahn. El a salutat masurile de urgenta luate de Fed si a spus ca institutia financiara americana si Banca Centrala Europeana (BCE) iau masurile necesare pentru a rezolva problema deficitului de lichiditati de pe piata. Problemele de pe pietele de creditare s-ar putea extinde asupra intregului sistem financiar, ceea ce ar putea determina scaderea valorii contabile a institutiilor americane si globale cu 800 miliarde dolari, a declarat Anoop Singh, director in Fondul Monetar International (FMI), transmite Reuters.
JP Morgan Chase a incheiat un acord pentru preluarea bancii de investitii Bear Stearns, pentru numai 2 dolari pe actiune, respectiv 236 de milioane de dolari, pretul extrem de scazut demonstrand amploarea problemelor din sectorul financiar american, transmite Reuters. Pretul preluarii este de numai 1/15 din cotatia actiunilor Bear Stearns la inchiderea tranzactiilor de vineri si la mare distanta de recordul de 172,61 dolari pe unitate atins anul trecut, inainte de declansarea crizei de pe piata creditelor. Pretul total care va fi suportat de JP Morgan va fi de sase miliarde de dolari, daca se tine seama de litigiile si alte costuri ale Bear Stearns. Bear Stearns are peste 14.000 de angajati si este specializata in schimburi de instrumente financiare cu zeci de banci din intreaga lume. CITIC Securities, cea mai mare companie chineza de brokeraj listata la bursa, a decis sa renunte la un acord de cooperare strategica cu Bear Stearns, inclusiv la o investitie de un miliard de dolari in banca americana, dupa ce aceasta a fost preluata de JP Morgan.


Fisiere în arhivă (1):

  • Efectele Crizei in Romania.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!