Eficienta Economica

Extras din proiect Cum descarc?

Introducere
Necesitatea analizei economico - financiare decurge din nevoia de cunoastere a fenomenelor si proceselor din economie, din viata unei societati. Prin intermediul analizei intregul este descompus in partile sale componente, dupa care acestea sunt studiate individual, se determina factorii care le genereaza si se formuleaza concluzii cu privire la prezentul si viitorul activitatii intreprinderii analizate. Sinteza reprezinta reuniunea componentelor intr-un tot unitar, iar caracterizarea deplina a unei activitati sau fenomen presupune imbinarea celor doua, ca mijloace ale cunoasterii.
Analiza economico - financiara reprezinta un instrument eficace la dispozitia factorilor de decizie din intreprindere care permite diagnosticarea starii de performanta si echilibru financiar al intreprinderii la incheierea exercitiului, propunandu-si sa stabileasca punctele tari si punctele slabe ale gestiunii financiare, in vederea elaborarii strategiei de mentinere si dezvoltare a intreprinderii. De asemenea, ea poate face obiectul preocuparilor partenerilor economici si financiar - bancari ai firmei, in vederea fundamentarii unor posibile actiuni de cooperare cu respectiva intreprindere.
Prin cunoasterea post - faptica, curenta si previzionala a activitatii agentului economic, a rezultatelor si rezervelor interne, a cauzelor care le-au generat, analiza economico - financiara contribuie la cunoasterea continua a eficientei utilizarii resurselor uname, materiale si financiare .
Analiza financiara urmareste diagnosticarea situatiilor financiare anuale pentru fundamentarea politicii economico - financiare si a strategiei intreprinderii. 
Analiza economico - financiara a evoluat mult mai ales in ultimii ani datorita diferitelor cauze printre care se numara: 
- necesitatea intreprinzatorilor de resurse financiare pentru investitiile tot mai mari, a caror analiza de rentabilitate se intinde pe mai multi ani, ceea ce a impus bancilor sau institutiilor financiare elaborarea si folosirea unor metode de analiza perfectionate in vederea acordarii sau refuzului unor credite;
- imposibilitatea bancilor de a cere garantii pentru a-si acoperi riscul de nonplata le-a obligat sa puna la punct metode de analiza a riscului economic si financiar;
- dezvoltarea mijloacelor moderne de finantare a impus aprofundarea studiului echilibrelor financiare si al costului capitalului;
- constrangerile politicii creditului, ratele inalte ale dobanzii, inflatia si variatiile cursului de schimb au acutizat problemele financiare ale intreprinderilor;
- dezvoltarea internationala a societatilor a condus la cautarea unor tehnici adaptate pentru efectuarea de comparatii intre situatiile financiare si contabile ale diferitelor tari. 
Cu ajutorul analizei economico - financiare se descopera esenta proceselor si fenomenelor economice, se determina cauzele modificarii acestora si se elaboreaza solutii de prevenire, limitare si inlaturare a acelor cauze care au efecte negative. Ajuta la fundamentarea deciziilor conducerii, dar contribuie si la elaborarea programelor de activitate, la perfectionarea acestora.
Aceasta isi propune cercetarea relatiilor cauza - efect, iar caracterul complex al acestei analize rezulta din: 
- acelasi efect poate fi produs de cauze diferite;
- efecte diferite se pot combina dand o rezultanta a complexului de actiuni;
- complexitatea si intensitatea cauzei poate determina nu numai intensitatea fenomenului, ci si calitatea acestuia;
- in realitatea economica asistam la o imbinare a insusirilor esentiale cu cele neesentiale, a celor stabile, cu cele intamplatoare.


Fisiere in arhiva (1):

  • Eficienta Economica.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!