Eficienta Economica a Investitiilor intr-un Sistem de Productie

Extras din proiect Cum descarc?

A. STUDIUL PRIVIND EFICIENTA ECONOMICA A INVESTITIILOR INTR-UN SISTEM DE PRODUCTIE
Motto: ,, Esenta si ratiunea de a fi a unei intreprinderi este obtinerea unor beneficii cat mai ridicate, beneficii ce nu pot rezulta decat intrebuintand capitaluri intr-o anumita directiune de activitate economica dupa un plan dinainte stabilit"VICTOR STANESCU
I. ASPECTE TEORETICE PRIVIND CONCEPTUL DE INVESTITIE
1. conceptul de investitie
In limbajul cotidian, termenul de investitie are acceptiune destul de larga si imprecisa. Poate sa aiba semnificatia oricarei cheltuieli pentru cumpararea unor bunuri durabile precum: televizor, frigider, casa, masina sau semnificatia unor cheltuieli de capital acumulat ( prin economisire, in depozite la casele de economii si banci ), pentru achizitionarea de active financiare: bonuri de tezaur, actiuni, obligatiuni, certificate de depozit etc.
Oamenii de afaceri confera conceptului de investitii doua dimensiuni: pe de o parte considera ca, orice cheltuiala de capital ale carei efecte se vor materializa pe o perioada de timp mai mare de un an, constituie o onvestitie iar pe de alta parte, considera doar cheltuielile de capital materializate in obiective fizice ( constructii, utilaje, masini etc. ) ca fiind o investitie. Prima dimensiune este investitia in sens larg, incluzand totalitatea activelor fixe sau a imobilizarilor realizate de o intreprindere, im timp ce a doua dimensiune se refera la investitia in sens restrans, incluzand activele fixe, materiale sau imobilizarile corporale: terenuri, constructii, instalatii, utilaje etc.
Economistii delimiteaza riguros investitiile financiare si investitiile materiale sau reale.
Termenul de investitii capata in practica doua conotatii: cea a actului de a investii-sensul atribuit deciziilor de cheltuire a fondurilor de catre un investitor individual sau institutional - si cea a obiectului insasi al actului investitional care poate fi un bun material durabil sau un bun imaterial, precum: procedee de fabricatie, formula unui mijloc tehnic nou etc.
In aceste conditii o tipologie globala a investitiilor este urmatoarea:
- investitii imobiliare, privesc cumpararea sau realizarea de bunuri: imobile de locuit, terenuri, imobile administrative si publice etc.
- investitii financiare, constau in cumpararea de valori mobiliare si de participatii la alte societati. Nivelul acestora se poate identifica in activul bilantului unei intreprinderi, insumand plasamentele si titlurile de participatie.
- investitii industriale si/sau comerciale care vizeaza realizarea de active fixe corporale si necorporale, indispensabile la activitatiile de fabricatie sau comercializare de bunuri si servicii.
De fapt, oricare ar fi obiectul actului de investitii, derularea lui are la baza un proces decizional. Ori, decizia de a investi pleaca de la un program tehnic si financiar pe care cea mai mare parte a specialistilor il denumesc proiect de investitii.
Proiectul de investitii constituie un program complet si autonom de actiune, implicand cumpararea si exploatarea imobilizarii corporale si necorporale.
CAP I. ELEMENTE DE BAZA IN CONCEPTUL INVESTITIEI
Procesele investitionale se constituie ca cel mai important stimul al oricarei activitati economice.
Investitiile joaca rolul de impuls in orice afacere economica, de element generator, care face ca aceasta sa se initieze, sa se dezvolte in conditiile impuse de mediul concurential al economiei de piata.
Realizarea unui proiect de investitii are ca efect sporirea si diversificarea ofertei si implicit, daca aceasta este validata de piata, cresterea veniturilor sistemului de porductie. Concomitent, insa, va fi influentata direct, sau prin efectul de antrenare, cresterea gradului


Fisiere in arhiva (1):

  • Eficienta Economica a Investitiilor intr-un Sistem de Productie.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!