Evaluarea Intreprinderilor prin Diagnosticare Financiara

Extras din proiect Cum descarc?

Cap. I. Prezentarea societatii comerciale
Elemente de identificare
Denumirea: SC "ALEXIAConf" S.A. Timisoara;
Sediul social: Str. C.Brediceanu, Nr. 4, Timisoara;
Telefon/Fax: 0256/220565; 220307;
Nr. Inregistrare ORC: J35/1866/1991
Cod fiscal: R1834500;
Forma juridica: - persoana juridica romana
- societate pe actiuni
-capital integral privat
Durata de functionare: nelimitata
Obiectul de activitate
Societatea comerciala "ALEXIAConf" S.A. este persoana juridica romana, avand forma juridica de societate comerciala pe actiuni. Capitalul social este impartit in actiuni nominative.
Obiectul de activitate al societatii este foarte vast, principalele activitati desfasurate fiind:
producerea si comercializarea de fire, panglici, benzi textile, etichete tesute si benzi Jaquard, elastice, chingi, scai si astrahan, benzi perdele, galoane, confectii textile pentru piata interna si extena;
cercetare pentru realizarea de coloranti auxiliari
activitati si operatiuni de import - export; 
inchirierea de spatii si utilaje la terti;
comercializarea de produse alimentare, bauturi nealcoolice, tigari;
analize de laborator pentru uz propriu si pentru terti pentru diverse produse chimice;
transport de marfa in trafic intern si international;
organizarea de servicii de agrement prin complexul sportiv propriu;
comercializarea produselor proprii prin magazine si depozite proprii, comert volant comisionari.
Scurt istoric
"ALEXIAConf" S.A. isi desfasoara activitatea in domeniul textil si pasmanterie. Conform statutului activitatea preponderenta o constitue producerea si comercializarea firelor, impreuna cu panglici, benzi textile, etichete tesute si benzi Jaquard, elastice, chingi, scai si astrahan, benzi perdele, galoane si realizarea de confectiilor textile. 
Fabrica a fost infiintata la 1 iunie 1919 ca firma individuala si si-a inceput activitatea cu 3 masini manuale de tricotat pentru confectionarea cravatelor si fularelor tricotate. In anul 1920 masinile au fost mecanizate, pentru ca in 1921, prin achizitionarea a 5 razboaie de tesut panglici, fabrica sa inceapa sa produca si in acest nou sortiment cu 23 de salariati. 
In 1925 intreprinderea avea 14 razboaie de tesut panglici si 10 masini de tricotat si lucrau cu un numar de 53 de salariati. 
In 1929 masinile de tricotat au fost vandute si fabrica se ocupa numai de fabricarea panglicilor.
Achizitionand aparatura necesara s-a infiintat tesatoria, producand si comercializand tesaturi crude. Societatea se dezvolta, construindu-se sectiile Filatura si Finisaj. Tesatoria fiind reutilata maridu-si capacitatea.
Intre 1965 -1970 au avut loc o serie de investitii care s-au concretizat in construirea de noi spatii de productie.|
Astfel, in perioada 1970 - 1980 a primit in cadrul reutilarilor si dezvoltarii capacitatilor de productie utilaje ce au permis cresterea insemnata a productiei (masini cu ace indeosebi pentru producerea benzilor de fermoar, a elasticelor tesute si masini cu dispozitiv jacquard pentru tesutul benzilor decorative.
In 1990 firma a fost transformata in societate pe actiuni cu numele AlexiaConf S.A., in prezent 100% capital privat, cu un capital social de 74 mii lei. Societatea si-a diversificat continuu productia si si-a inbunatatit dotarile achizitionand utilaje din ultima generatie ale renumitei firme elvetiene Jacob Mueller.
Societatea are dotare tehnica necesara pentru un proces tehnologic complet (tesatorie, vopsitorie, confectii, finisare, mecanic, ambalare) si utilizeaza ca materii prime fire din poliamida, polyester, bumbac si tip bumbac, polipropilena, elastomeri, coloranti si auxiliari chimici textile.
Laboratorul de incercari fizico- mecano- chimice devine acreditat RENAR.
Societatea comerciala are organizata contabilitatea in conformitatate cu Legea 82/1991, detinand si intocmind toate registrele cerute de lege. Inregistrarile se fac cronologic si sistematic in documentele justificative care stau la baza inregistrarilor in contabilitatea analitica si sintetica. La finele fiecarei luni societatea intocmeste balanta de verificare a conturilor, iar semestrial raportarile cerute de lege, si la sfarsit de an Bilantul contabil, Contul de profit si pierdere, Situatia fluxurilor de trezorerie, Situatia modificarii capitalului propriu precum si Notele explicative si politicile contabile.
De asemenea societatea detine titlu de proprietate pentru terenul pe care este amplasata unitatea de productie.
Societatea lucreaza in special pe baza contractelor incheiate cu beneficiarii, cat si prin desfacerea produselor prin magazinele si depozitele proprii.


Fisiere in arhiva (1):

  • Evaluarea Intreprinderilor prin Diagnosticare Financiara.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!