Formarea si Evolutia Austriei

Cuprins proiect Cum descarc?

1. Formarea si evolutia Austriei 3
2. Coordonate fizico- geografice 4
2.1. Suprafata tarii 4
2.2. Structura administrativ teritoriala 4
2.3. Configuratia teritoriala 4
2.4. Climat 5
2.5. Resurse naturale si energetice 5
2.6. Avantaj competitiv 5
3. Infrastructura existenta 6
3.1. Infrastructura rutiera 6
3.2. Infrastructura feroviara 6
3.3. Infrastructura aeriana 6
3.4. Infrastructura navala 6
3.5. Infrastructura militara 6
3.6. Infrastructura financiara 7
4. Mediul comercial 7
5. Mediul de marketing 8
6. Indicatori demografici 9
6.1. Marimea populatiei tarii 9
6.2. Densitatea medie a populatiei 9
6.3. Durata medie a vietii 9
6.4. Raportul intre populatia care domiciliaza in mediul urban
si rural 9
6.5. Rata natalitatii si mortalitatii 9
6.6. Sporul natural al populatiei 10
6.7. Migratia populatiei 10
6.8. Structura pe grupe de varste 10
6.9. Structura populatiei pe categorii de sex 10
6.10.Structura populatiei dupa statut marital 10
7. Indicatori economici care definesc performantele si structura economiei 
Austriei 11
7.1. Produsul intern brut 11
7.2. Venit mediu pe locuitor 11
7.3. Repartitia veniturilor pe categorii de populatie 11
7.4. Structura cheltuielilor consumatorilor 11
7.5. Gradul de ocupare al fortei de munca 11
7.6. Indicatori monetari si financiari 11
7.7. Productia principalelor ramuri din diferite domenii de 
Activitate 12
7.8. Investitii straine directe atrase de Austria 12
7.9. Investitiile Austriei in strainatate 12
7.10.Bariere tarifare si netarifare, riscuri financiare 12 
7.11.Situatia monopolulilor 13
8. Indicatori tehnologici si de afaceri 13
8.1. Gradul de actualitate a tehnologiilor din principalele 
ramuri de activitate 13
8.2. Gradul de calificare a afortei de munca 13
8.3. Gradul de dotare cu automobile si vechimea medie a acestora 13
8.4. Densitatea retelei de televiziune prin cablu 14
8.5. Gradul de patrundere a retelei internet, precum si a telefoniei
fixe sau mobile 14
8.6. Gradul de inzestrare a populatiei cu bunuri de folosinta 
indelungata si de consum 14
8.7. Rolul afacerilor in societate 14
9. Caracteristici ale mediului socio-cultural 15
9.1. Limba nationala si dialecte utilizate 15
9.2. Religia 15
9.3. Educatia 15
9.4. Obiceiuri si traditii 15
10. Coordonate ale mediului politic 16
11. Caracteristici ale mediului juridic 19
12. Situatii de risc ridicat 22
13. Bibliografie 23


Extras din proiect Cum descarc?

AUSTRIA 
1. Formarea si evolutia Austriei
Numele german al Austriei, Osterreich, inseamna ,,marca de est", si deriva din cuvantulOstarrichi, care apare pentru prima oara in ,,documentul Ostarrichi" din 996.[11] Acest cuvand este probabil o traducere din latina medievala a termenului Marchia orientalis intr-un dialect local (bavarez). A fost prefectura a Bavariei infiintata in 976. Cuvantul ,,Austria" este o latinizare a numelui german si a fost atestat pentru prima oara in secolul al XII-lea.
Populata inca din antichitate, regiunea central-europeana care este Habsburg astazi Austria a fost ocupata in perioada pre-romana de diverse triburi celtice. Regatul celtic Noricum a fost ulterior cucerit de Imperiul Roman si transformat in provincie. Situl Petronell-Carnuntum din estul Austriei actuale a fost un important castru devenit capitala a provinciei Pannonia superioara.Carnuntum a fost populat de circa cincizeci de mii de oameni timp de aproape 400 de ani.
Dupa caderea Imperiului Roman, zona a fost invadata de slavi si avari. Tribul slav al carantanilor a migrat in Alpi si a infiintat cnezatul Carantania, care acoperea mare parte din estul si centrul teritoriului austriac. Carol cel Mare a cucerit acest teritoriu in 788, a incurajat colonizarea si a introdus crestinismul. Ca parte a Franciei Rasaritene, principalele regiuni ce cuprind astazi Austria au fost acordate casei de Babenberg. Zona a capatat numele de marchia Orientalis si a fost data lui Leopold de Babenberg in 976.
In antichitate peteritoriul AUSTRIA traiau celtii pecare i-au cucerit romanii (l5 i. Hr.) organizand provinciile Raetia, Noricum, Pannonia; invazia vandalilor, vizigotilor, hunilor (sec. V d. Hr.); teritoriu locuit de germani, avari, slavi (sec. V-VI).
Imperiul se reformeaza sub Maria Terezia (l740-80) si Franz Iosif (l780-90), sub un absolutism luminat. FranciscI ramane doar Imparat al Austriei (l806); conduce coalitia impotriva Frantei napoleoniene, Imperiul Habsburgic iese slabit din razboaiele cu Franta, dupa revolutia din l848 si conflictul cu Italia(l859) si Prusia(l866); nu mai poate ramanein fruntea Confederatiei Germane si in l867 prin pactul dualist ia nastere Imperiul Austro-Ungar, un imperiu multinational (germani, unguri, cehi, polonezi, sarbi,croati, romani, italieni. In l879 Imperiul Habsburgic pune bazele Triplei Aliante(cu Germania).
In l9l4 printul mostenitoral tronului A., Franz Ferdinand,esteasasinat la Sarajevo, fapt ceconduce la declansarea primului razboi mondial dupa care Imperiul Austro-Ungar se destrama; Carol I de Habsburg abdica si este proclamata Republica Austria, stat federal redus la actualul teritoriu. Prin Constitutia din l920 Austria declara neutralitatea ca principiu de stat.
In l938 Austriaeste ocupata de Hitler si anexata Germaniei. In l945 este eliberata de trupele aliate si proclamata a doua republica; in l955 isi restabileste suveranitatea.
Parlamentul voteaza Legea Constitutionala asupra neutralitatii permanente a statului.
Referendumul din iulie 1994 demonstreaza clar optiunea Austriei de a fi membru al Uniunii Europene. In ianuarie 1995, Austria paraseste EFTA, pentru a fi membru UE cu drepturi depline. Incepand cu martie 1998, guvernul asiguraconducerea NATO pentru o perioada decinci ani. In ianuarie 2002, Austriaadopta moneda unicaeuropeana, euro.
La alegerile generale din octombrie 2006 creditul acordat partidului Popular ajunge la numai 8% (fata de 34% cat avusese anterior), in timp ces ocial-democratii ob in 35% din voturi.
Niciunul din marile partide nu era capabil sa formeze o coalitie cu cele mici: Verzii (care au iesit pe locul trei pentru prima data), Partidul Libertatii, ambele obtinand cate 11 procente sau BZO, care a obtinut 4%. Pentru a-si mari capitalul politic, Partidul Liberta ii duce o campanie anti-imigratie si anti-islamica. In ianuarie 2007, se formeaza o alta "marecoalitie", dintre social-democrati si populari, avand la conducere pe Alfred Gusenbauer, in functia de cancelar.
2. Coordonate fizico- geografice
2.1. Suprafata tarii
Austria sau Republica Austria este situata in Europa Centrala, invecinandu-se cu Germania (816 km), Cehia (500km), Slovacia(68km), Ungaria(340km), Slovenia(311km), Italia(415km), Elvetia(165km), Liechtenstein (34,9km). Suprafata Austriei este de 83 859 km.
2.2. Structura administrativ teritoriala
Austria este o Republica federala, formata din noua state federale 
Constitutia Austriei le numeste state. Ele dispun fiecare de un Parlament propriu, denumit Landtag, care este un organ legislativ independent, ale carui competente sunt prevazute de Constitutie. Parlamentul federatiei se numeste Bundesrat si emite legile cu aplicabilitate la nivelul intregii Republici Federale. Guvernele landurilor sunt, pe de o parte, organele executive independente ale Landurilor si, pe de alta parte, un element al Administratiei federale.
Exista urmatoarele noua Landuri:
2.3. Configuratia teritoriala
Austria este o tara muntoasa, circa 2/3 din teritoriu sau aflandu-se la altitudini de peste 500m si 40% la peste 1000m, altitudinea medie este de 1000m. Relieful muntos (Prealpii si Alpii, orientati E-V) acopera aproape  3/4  din suprafata tarii, campia reducandu-se la un culoar subalpin care insoteste Dunarea si laBurgenland, o parte din Campia Panonica. In apocaliptica infruntare dintre Alpi si Masivul Boemiei, in care sau sfarmat si au pierit sub mari uriase intinderi ale uscatului, aflam explicatiastructurii geologice a Austriei, atat de variata, in raport cu teritoriul sau restrans. Relieful teritoriului Austriei este puternic framantat, fiind dominat de sirurilesi masiveletinereale Alpilor, respectiv de ramificatii ale Alpilor Rasariteni.


Fisiere in arhiva (2):

  • Formarea si Evolutia Austriei
    • Austria-studiu de caz.docx
    • prima pagina.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!