Frauda cu cardul

Cuprins proiect Cum descarc?

-  Introducere
-  Stadiul cunoasterii
-  Studiul aplicativ
-  Bibliografie


Extras din proiect Cum descarc?

INTRODUCERE
Tema ce am ales sa o studiez in cadrul acestui proiect este frauda cu cardul deoarece cred ca este un subiect foarte important si foarte des intalnit in zilele noastre.Acestea fiind zise , acest subiect este si de o actualitate mare reprezentand totodata motivatia alegerii acestei teme.
Cardul este un instrument modern de plata, materializat in principal sub forma unui - dreptunghi de plastic -  dar care a inceput sa fie produs si sub forme din ce in ce mai avangardiste: ceas, breloc, SIM pentru telefon.
Frauda reprezinta denumirea generica data faptei prin care o persoana incearca sa realizeze un profit material de pe urma incalcarii legii (de exemplu, prin inselaciune, delapidare, furt, fals etc.) sau a nesocotirii drepturilor altei persoane (de exemplu, frauda in contract). Cu toate ca nu exista niciun motiv sa apelezi la asa ceva, in aceasta perioda in care ne aflam, unii oameni pur si simplu sunt lipsiti de scrupule, dovedind astfel ca orice este posibil.
Proiectul este structurat pe doua capitole astfel : primul capitol, intitulat "Stadiul cunoasterii" ce cuprinde studiul literaturii de specialitate in ceea ce priveste tema vizata, notiuni teoretice legate de frauda cu cardul . Cel de-al doilea capitol, "Studiul aplicativ" va cuprinde informatii cu privire la frauda cu cardul la nivelul Uniunii Europene si informatii despre anumite date la nivelul zonei euro comparativ cu Romania.
Scopul acestui subiect abordat este de a ne ajuta sa adoptam anumite metode de a fi in siguranta si de a ne feri de eventualele fraude, care sunt la ordinea zilei .
STADIUL CUNOASTERII
In urma unor informatii colectate, aflam anumite metode de prevenire a fraudelor cu card. Se semneaza cardul pe verso in chenarul rezervat in acest scop, in momentul primirii acestuia, folosind un pix cu pasta. Se distruge plicul ce contine Codul PIN primit de la Banca dupa ce l-ai memorat. Nu se introduce Codul PIN pe site-uri de internet si nu-l divulga telephonic. Nu se raspunde niciodata mesajelor primite via SMS / e-mail prin care se solicita date personale (numarul de card, data expirarii cardului, Codul PIN). Se suna la numarul prezent pe spatele cardului pentru orice suspiciune pe care o are utilizatorul cardului la ATM/POS. Banca va proceda la blocarea accesului cardului la cont imediat dupa primirea telefonului de anunt al pierderii/furtului cardului/tranzactii suspecte. Pentru asigurarea securitatii tranzactiilor efecuate prin intermediul Internetului, se sfatuieste sa se inroleze in serviciul 3D Secure. Inrolarea in acest serviciu ofera o siguranta sporita in efectuarea tranzactiilor prin Internet. Acestea sunt doar cateva din metodele de precautie prezentate.
In al treilea raport de supraveghere privind frauda cu cardul elaborat de European Central Bank, Februarie 2014, se analizeaza evolutia fraudei legate de schemele de plata cu carduri (CPS) in Zona unica de plati in euro (Single Euro Payments Area) si acopera aproape intreaga piata a cardurilor. Trebuie mentionat ca frauda cu cardul a atins un nivel minim de cinci ani in 2011 si ca nivelul raportat in 2012 este inca sub nivelul observat intre 2008 si 2010. Fraudele contrafacute s-au produs de obicei in tarile situate in afara Single Euro Payments Area. Din perspectiva geografica, tranzactiile interne au reprezentat 93% din totalul tranzactiilor, dar doar 50% din tranzactiile fraudul oase. Detinatorii de carduri europene beneficiaza de asemenea de standarde europene de securitate ridicate pentru tranzactiile efectuate in afara SEPA(Single Euro Payments Area) . Actiunile de frauda, adica cota-parte a valorii sau volumului aferent fraudei, au variat de la 0,004% in Romania la 0,065% in Franta in ceea ce priveste valoarea, si de la 0,001% in Lituania la 0,031% in Franta din punct de vedere al volumului. In timp ce frauda ATM si POS se pot diminua pe masura ce alte tari din afara SEPA(Single Euro Payments Area) migreaza catre EMV(,,Europay,Mastercard,and Visa"), frauda CNP(Card-Not-Present) poate creste in continuare, daca nu sunt adoptate masuri adecvate de atenuare, cum ar fi cele recomandate de Forumul European pentru Securitatea Platilor de Retail.


Fisiere în arhivă (1):

  • Frauda cu cardul.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

-  https://www.ecb.europa.eu/ecb/html/index.ro.html
-  https://www.bnr.ro/Home.aspx
-  https://www.forbes.com/sites/nextavenue/2019/11/12/the-elder-fraud-prevention-program-that-works/#7ff2ac44156e
-  https://eu.timesrecordnews.com/story/news/local/2019/11/01/ftc-survey-40-mil-americans-victims-fraud/4122579002/
-  https://www.investopedia.com/terms/c/cob-fraud.asp


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:



* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!