Fundamentarea pretului produselor SC Boromir

Cuprins proiect Cum descarc?

Capitolul 1 3
Prezentarea Firmei Boromir 3
1.1 Scurt istoric - BOROMIR 3
1.2 Situatia financiara a companiei 5
Capitolul 2 6
Stabilirea preturilor 6
2.1 Strategii de pret - Boromir 6
2.2 Analiza produsului: Croissant cu ciocolata rom Boromir 7
Concluzii 9


Extras din proiect Cum descarc?

Capitolul 1
Prezentarea Firmei Boromir 
1.1 Scurt istoric - BOROMIR
Boromir IND Ramnicu Valcea este o societate comerciala ce are ca obiect de activitate achizitia, prelucrarea cerealelor si valorificarea superioara a fainurilor prin sectiile proprii de panificatie si patiserie. Boromir s-a infiintat in anul 1994. Compania detine patru mori in: Ramnicu Valcea, Deva, Buzau si Sibiu. De-a lungul timpului compania Boromir a evoluat, ajungand astazi sa se situeze printre principalii competitori de pe piata de panificatie si morarit. Pasii cu care si-a inceput activitatea sunt redati in urmatoarea figura:
Fig. nr. 1 Etapele de infiintare - Boromir
Sursa: www.boromir.ro
Boromir ofera pe piata produse traditionale dar si produse noi cum ar fi o gama variata de croissante precum si diferite dulciuri de care piata romaneasca avea nevoie. In prezent Boromir are o capacitate de macinare de 1500 t/zi fata de anul 2011 cand macina 1300 t/zi dar si fata de momentul initial cand aceasta macina doar 24 t/zi. Acest lucru se datoreaza faptului ca grupul boromir a cumparat noi fabrici de morarit si panificatie aflate in anumite zone ale tarii cu potential de dezvoltare. 
Compania dispune de o retea de magazine specializate ,,Boromir Pan Cafe", infiintate in 2008 reprezentand un proiect bazat pe re-branduirea traditionalelor brutarii Boromir. Boromir Pan Cafe a iesit in evidenta prin conceptul de fresh: terminale de coacere amplasate in fiecare magazin, pentru pregatirea ,,la vedere" a produselor calde de brutarie si patiserie. S.C BOROMIR PROD SA produce o gama variata de cozonaci, biscuiti, cornuri, piscoturi, paste si produse zaharoase. Compania este actionar majoritar al producatorului de dulciuri Amylon Sibiu si al producatorului de paste fainoase Propast Iasi. Boromir se ocupa in principal cu moraritul, panificatia, distributia precum si producerea de dulciuri si prajituri. Ponderea fiecarei grupe in parte este redata in graficul urmator:
Grafic nr.1 Productia afacerii Boromir
Sursa: www.boromir.ro
Boromir se ocupa cu activitatea de morarit intr-o pondere mai mare de 50%, urmata de productia de dulciuri, prajituri si panificatie. Cifra de afaceri a companiei in anul 2014 a fost de 181,34 mil Euro pentru 2014. De asemenea Boromir se preocupa de satisfactia clientului oferind calitate si profesionalism printr-o diversitate de produse si o capacitate mare de productie. 
Cozonacul boromir cu crema de nuci a fost desemnat castigator de catre consumatori la concursul ,,Produsul Anului Romania 2009". De asemenea in 2007 a obtinut trofeul national al firmelor private ocupand locul I pentru fabricarea produselor de morarit.
Printr produsele oferite de Boromir putem enumera:
- Cozonaci : de sarbatoare, de zi cu zi;
- Croissante : croissant, piccolina, tortina;
- Cornulete : cornulete fragede:
- Covrigi: covrigi buzoieni, saleuri;
- Fabrica de amandine: rulouri, prajituri si torturi, strudele;
- Panificatie si paste fainoase: paine si specialitati, paste;
- Piscoturi: blaturi de tort, piscoturi;
- Morarit: faina industriala, faina retail.
Constantin Boromiz, seful grupului Boromir, continua sa conduca topul celor mai mari producatori in functie de cifra de afaceri. Insa, are indeaproape 2 jucatori multinationali, americanii de la Broadhurst Investments care detin producatorul Vel Pitar si austriecii de la LLI Euromills proprietarii Titan. Boromir ramane o afacere profitabila in ciuda concurentei puternice venind cu produse noi pentru atragerea clientilor. Misiunea Boromir Ind presupune atingerea pozitiei de lider pe piata nationala a produselor de panificatie si patiserie, astfel incat sa raspunda prompt celor mai diverse solicitari ale beneficiarilor, fie ca este vorba de calitatea produselor sau diversitatea acestora.


Fisiere in arhiva (1):

  • Fundamentarea pretului produselor SC Boromir.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1. Dornean Adina, ,,Preturi si concurenta", 2015
2. www.bvb.ro
3. www.boromir.ro
4. Rapoarte Boromir - Analiza 2015


Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!