Fundamentarea si finantarea cheltuielilor la institutiile publice - Liceul de Informatica Grigore C Moisil, Iasi

Cuprins proiect Cum descarc?

Capitolul 1. Organizarea si functionarea Liceului de Informatica "Grigore C. Moisil" Iasi 3
1.1. Scurt istoric 3
1.2. Obiectul/domeniul de activitate 6
1.3. Organizarea interna 7
1.4. Functionalitatea 9
1.5. Structura de personal 13
1.6. Relatiile externe ale Liceului de Informatica ,,Grigore C. Moisil" Iasi 15
1.7. Structura si evolutia principalelor venituri/cheltuieli bugetare la Liceul de Informatica "Grigore C. Moisil" Iasi in perioada 2012-2016 18
Capitolul 2. Fundamentarea cheltuielilor bugetare 20
2.1. Cadrul juridic utilizat in fundamentarea cheltuielilor bugetare 20
2.2. Calcule de fundamentare privind cheltuielile bugetare 20
2.3. Fluxuri informationale generate de fundamentarea cheltuielilor bugetare 37
Capitolul 3. Finantarea cheltuielilor bugetare 39
3.1. Surse de finantare a institutiilor publice 39
3.2. Modalitati tehnice utilizate in finantarea cheltuielilor bugetare 40
3.2.1. Deschiderea si repartizarea de credite bugetare 40
3.2.2. Alimentarea cu fonduri 41
3.3. Utilizarea efectiva a creditelor bugetare si a fondurilor alocate 42
3.4. Fluxuri informationale generate de finantarea cheltuielilor bugetare 45
Bibliografie 47


Extras din proiect Cum descarc?

Capitolul 1. Organizarea si functionarea Liceului de Informatica "Grigore C. Moisil" Iasi
1.1. Scurt istoric
Informatica a inceput sa joace un rol tot mai important in dezvoltarea societatii inca din deceniul al saptelea al secolului trecut. Baza invatamantului informatic din Romania a fost creata prin Hotararea Consiliului de Ministri nr. 739 din 21.06.1971 care a decis infiintarea liceelor de informatica in 4 orase din tara: Bucuresti, Iasi, Cluj si Timisoara.
Liceul Teoretic de Informatica ,,Grigore Moisil" Iasi a fost infiintat in 1971, cu denumirea ,,Liceul pentru Prelucrarea Automata a Datelor" (intre primele 5 din tara), a coincis cu inceputurile dezvoltarii informaticii in mediul universitar si preuniversitar. Apoi denumirea acestuia a evoluat: in 1974 se numea Liceul pentru Informatica; in 1977, Liceul de Matematica-Fizica nr.1 cu profil informatica; iar in 1990 s-au facut demersuri ca liceul sa poarte numele academicianului Grigore C. Moisil, astfel titulatura actuala este Liceul de Informatica "Grigore C. Moisil" Iasi .
Atribuirea numelui profesorului Grigore C. Moisil liceului a avut darul de a individualiza institutia in randul scolilor iesene, asa cum Moisil s-a remarcat in lumea informaticii internationale, fiind considerat unul dintre ctitorii sai. Elevii liceului au datoria de a onora numele lui Grigore Moisil prin stradaniile lor, dupa modelul marelui mentor, caruia i s-a acordat in 1996 ,,Computer Pioneer Award" de catre IEEE SUA.
Liceul este un promotor al dezvoltarii competentelor de programare in randul elevilor si a initiat, in 2001, Concursul National de Informatica ,,Urmasii lui Moisil", aflat anul acesta la a XIII-a editie . 
La fel de emblematic pentru ethosul scolii este preocuparea permanenta a profesorilor de a realiza softuri educationale interdisciplinare utilizate ca resurse ce garanteaza un act didactic modern, creativ si eficient. Echipe formate din profesori de informatica, profesori de diferite specialitati si elevi au creat 18 soft-uri educationale care au fost premiate la competitii nationale si internationale.
Numarul insemnat de absolventi ai liceului care isi fac cunoscuta prezenta in tari din America de Nord, Europa de Vest, sau chiar Japonia, lucrand la companii de prestigiu ca Microsoft USA(23), GOOGLE, CONTINENTAL, AMAZON etc., confirma calitatea si competitivitatea educatiei de specialitate oferite de liceul nostru.
Atitudine. Formarea unui anumit mod de abordare a societatii, implicarea in viata acesteia, imboldul de a initia afaceri, dezvoltarea resurselor personale trebuie sa fie rezultatul unui mix educational eficient intre situatii directe de invatare si situatii asistate de calculator, intre orele de clasa si oportunitatile create prin activitatile de invatare nonformale. Liceul ofera elevilor proiecte de orientare in cariera si dezvoltare antreprenoriala, experiente de lucru in companii IT si institutii, stagii internationale de dezvoltare a competentelor informatice solicitate pe piata europeana a muncii.
Liceenii cu rezultate deosebite obtinute la competitiile de informatica ii sustin pe colegii lor in dezvoltarea pasiunii pentru programare sau Web design, organizand Concursul de programare Moisil++ pentru gimnaziu sau ateliere de lucru Web Dev pentru liceu. 
Profesionalism. Promovarea educatiei pentru excelenta este o preocupare permanenta a institutiei. In acest context, in anul scolar 2011-2012, cei 893 de elevi ai scolii au obtinut 464 de premii la olimpiadele si concursurile scolare, 17 dintre acestea la nivel national si international. Anul trecut, 62 de elevi de liceu au participat la stagii internationale de pregatire, finantate de Comisia Europeana, care au vizat dezvoltarea competentelor informatice aplicate mediului business.
Titlul de Scoala Europeana acordat din 2007 a confirmat rezultatele obtinute prin implementarea a peste 30 de proiecte europene (Comenius, Leonardo da Vinci, Euroscola etc.).
Liceul a construit si construieste un viitor sigur pentru elevii sai, fundamentat pe cunoastere. Promovand educatia bazata pe tehnologii informatice la toate disciplinele de studiu, liceul a initiat competitii deosebit de apreciate in contextul educational iesean si national: ,,Istorie si societate in dimensiune virtuala" (concurs national, editia a XI-a), ,,Literatura romana in dimensiune virtuala" (concurs national, editia a IV-a), ,,Religia in dimensiune virtuala" (concurs interjudetean, editia a VII-a) si ,,Infochim" (concurs interjudetean, editia a VII-a).
Ca o sinteza a celor trei repere ale scolii IT. Atitudine. Profesionalism., absolventii liceului de pe toate meridianele globului, continua sa vibreze alaturi de indrumatori, pe drumul lor spre desavarsire.
Stimularea elevilor in reconstructia permanenta a identitatii, in vederea formarii unor personalitati distinse, ramane idealul profesional al tuturor cadrelor didactice de la Liceul Teoretic de Informatica ,,Grigore Moisil" Iasi.
In 1976 s-a dat in folosinta actuala cladire a liceului, situata intr-o zona deosebit de frumoasa, in Copou. In prezent liceul are:
- 36 sali de clasa;
- 8 laboratoare cu calculatoare performante si acces INTERNET;
- laborator fizica;
- laborator chimie;
- cabinete de limbi moderne;
- 1 amfiteatru;
- o sala de sport modern dotata;
- 2 terenuri de sport;
- o biblioteca;
- camin si cantina;
- centrala termica proprie.


Fisiere in arhiva (1):

  • Fundamentarea si finantarea cheltuielilor la institutiile publice - Liceul de Informatica Grigore C Moisil, Iasi.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1. Gabriel A. Stefura, "Proces bugetar public", Editura universitatii "Alexandru Ioan Cuza", Iasi, 2010;
2. Planul de dezvoltare instirutionala al Liceului de Informatica "Grigore Moisil" din Iasi.
Bibliografie legislativa
- Legea nr. 154/1998 privind sistemul de stabilire a salariilor de baza in sectorul bugetar si a indemnizatiilor pentru persoane care ocupa functii de demnitate publica;
- Hotararea de Guvern nr. 281 din 17 iunie 1993 privind salarizarea personalului din unitatile bugetare
- Legea nr. 346/2002 privind asigurarea pentru accidente de munca si boli profesionale, republicata in 2009.
- Codul Fiscal modificat prin OUG nr. 3/2017;
- Legea nr. 500/2002 privind finantele publice;
Webografie
o http://www.liis.ro/


Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!