Georgia - Fisa de Tara

Cuprins proiect Cum descarc?

1. Formarea si evolutia tarii 3
2. Coordonate fizico-geografice 4
3. Infrastructura existenta 6
4. Mediul comercial 9
5. Mediul de marketing 11
6. Indicatori demografici: 12
7. Indicatori economici care definesc performantele si structura economiei 13
8. Indicatori tehnologici si de afaceri 16
9. Caracteristici ale mediului socio-cultural 18
10. Coordonate ale mediului politic 21
11. Caracteristici ale mediului juridic 24
12. Situatii de risc ridicat 31
Bibliografie: 34


Extras din proiect Cum descarc?

GEORGIA
1. Formarea si evolutia tarii
Georgia sau Gruzia este o tara in regiunea Caucazului de Eurasia. Situat la conjunctura din Europa de Est si Asia de Vest, este delimitata la vest de Marea Neagra, la nord de Rusia, la sud de Turcia si Armenia, si la est de Azerbaidjan.
In prezent este membru al Organizatiei Natiunilor Unite, Consiliului Europei, Organizatiei Mondiala a Comertului, Organizatiei de Cooperare Economica la Marea Neagra, Comunitatea de Alegerea Democrat, si GUAM Organizatiei pentru Democratie si Dezvoltare Economica.
Tara doreste sa adere la NATO si Uniunea Europeana.
Istoric
Tinutul actual al Georgiei a fost populat inca din paleoliticul mediu. In secolul al VI-lea i.Hr. a luat fiinta statul georgian de vest, Colchis, in secolul al IV-lea i.Hr. cel de est, Iberia. Cele doua regate georgiene din antichitatea tarzie, Iberia in estul tarii si Egrisi in vest, au fost printre primele state din lume care au adoptat crestinismul (in 337 AD si respectiv 523 AD). Iberia a devenit curand dupa aceea o parte a Imperiului Persan. Egrisi a fost de multe ori un teatru de razboi pentru doua imperii rivale: Persia si Imperiul Bizantin, fiecare dintre ele reusind sa cucereasca vestul Georgiei de cateva ori. Ca rezultat, aceste doua regate au fost dezintegrate in mai multe principate feudale in epoca feudala timpurie. A fost usor pentru arabi sa ocupe Georgia in secolul al VII-lea. Principatele razvratite au fost eliberate si apoi unite in Regatul Georgia la inceputul secolului al XI-lea. Incepand cu secolul al XII-lea, autoritatea acestui regat se extindea asupra intregului Caucaz de sud, in partea nord-estica si aproape pe toata coasta de nord a Turciei de azi, si de asemenea in cateva districte din Persia. Perioada de inflorire a regatului a fost curmata de invazia mongola din secolul XIV. Dupa o indelungata perioada de cuceriri otomane si lupte impotriva turcilor, regatul est-georgian al Kartliei-Kahetiei va accepta, in anul 1783, protectia Rusiei. Rusia va ocupa treptat, de-a lungul secolului al XIX-lea, toate provinciile georgiene. Dupa o scurta perioada de independenta dupa Revolutia din Octombrie, Georgia va fi anexata in 1921 de Uniunea Sovietica si-si va recastiga independenta in anul 1991.
Originea numelui tarii
Georgienii isi spun Kartvelebi, isi numesc tara Sakartvelo, iar limba Kartuli. Aceste nume sunt derivate din numele unui zeu pagan numit Kartlos, despre care se spune ca este tatal tuturor georgienilor.
Numele antic prin care erau denumiti locuitorii din estul Georgiei era Iberiani, de la numele regatului caucazian Iberia -- aceasta a produs confuzie printre geografii antici care aplicau acest nume doar locuitorilor din peninsula Iberica (Spania, Portugalia, Andorra, Gibraltar si Olivenca). 
2. Coordonate fizico-geografice
Suprafata tarii: 69.700 km2 din care:
o uscat: 69.700 km2
o apa: 0 km2
Suprafata comparativa -- este putin mai mica decat statul American Carolina de Sud sau Benelux.
Structura administrativ-teritoriala: 
Georgia este impartita in 11 provincii, 53 de orase si 2 republici autonome, din care una si-a proclamat unilateral independenta.
o Republici autonome: Abhazia (declarata independenta), Adjaria.
o Orase: Batumi, Chiatura, Gori, Kutaisi, Pitunda, Poti, Rustavi, Suhumi, Tbilisi, Tq'ibuli, Tsq'altubo, Thinvali.
o Districte: Abasha, Adigeni, Akhalgora, Akhaltsikhe, Akhmeta, Ambrolauri, Aspindza, Baghdati, Bolnisi, Borjomi, Chkhorotsq'u, Chokhatauri, Dedoplistsq'aro, Dmanisi, Dusheti, Gardabani, Gurjaani, Java, Kareli, Kaspi, Kharagauli, Khashuri, Khobi, Khoni, Lagodekhi, Lanchkhuti, Lentekhi, Marneuli, Martvili, Mestia, Mtskheta, Ninotsminda, Oni, Ozurgeti, Q'azbegi, Q'vareli, Sachkhere, Sagarejo, Samtredia, Senaki, Sighnaghi, Telavi, Terjola, Tetritsq'aro, Tianeti, Tsageri, Tsalenjikha, Tsalka, Vani, Zestaponi, Zugdidi.
Configuratia teritoriala
Relieful Georgiei este in mare parte muntos, cu muntii Marii Caucaz in nord si muntii Micii Caucaz in sud. Kolkhet'is Dablobi (Campia Kolkhida) se intinde spre Marea Neagra in vest; bazinul raului Mtkvari in est Muntii reprezinta caracteristica dominanta geografica a Georgiei. Lantul muntos Range Likhi imparte tara in jumatati - de est si de vest. Principalele drumuri care duc catre teritoriul Rusiei sunt : tunelul Roki intre Osetia de Nord si de Sud si Cheile Darial.


Fisiere in arhiva (1):

  • Georgia - Fisa de Tara.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!