Gestionarea Contractelor de Asigurari

Extras din proiect Cum descarc?

INTRODUCERE
In aceasta lucrare mi-am propus sa prezint cadrul financiar in care o societate de asigurari isi desfasoara activitatea. Societatile de asigurari concentreza un volum mare de fonduri pe care cauta sa le investeasca pe piata financiara in cel mai rentabil mod. De aceea, pentru a face fata concurentei si pentru a-si realiza obiectivele propuse, asiguratorii trebuie sa tina seama de interdependenta dintre activitatea de subscriere si cea de investitii.
Asigurarea reprezinta un sistem de relatii economico-sociale, un proces obiectiv necesar al dezvoltarii economice si sociale izvorat din actiunea legilor economice obiective care consta in crearea in comun, de catre persoanele fizice si juridice amenintate de anumite riscuri, a unui fond din care se compenseaza daunele si se satisfac alte cerinte economico-financiare probabile, imprevizibile.
In Romania piata asigurarilor este o piata competitiva cu toate ca nu este pe deplin matura.
Concurenta dintre societatile de asigurari este in crestere dar nu poate fi vorba de o participare echilibrata pe piata datorita concentrarii pietei in jurul unui numar relativ restrans de societati. Sub aspect calitativ, se remarca tendinta de diversificare a ofertei, se introduc pe piata produse noi, adaptate nevoilor clientilor.
Cererea potentiala este ridicata datorita numarului mare de proprietati existente, a populatiei numeroase, precum si datorita nevoilor reale de asigurare la nivelul economiei si al populatiei. 
Importanta economico-sociala a asigurarilor se manifesta pe mai multe directii. Acoperirea pagubelor permite reconstituirea bunurilor distruse si asigurarea continuitatii procesului de productie si contribuie la pastrarea integritatii avutiei nationale. Asigurarea marfurilor, a mijloacelor de transport, a creditelor prezinta o mare importanta din punct de vedere economic, financiar si mai ales valutar. In acest fel se realizeaza si o economie de devize prin realizarea de incasari in valuta pentru prestarea de servicii in asigurari.
Prin rolul sau social, asigurarile au scopul sa plateasca indemnizarea asiguratilor care sunt victime ale unor evenimente nedorite.
CAPITOLUL 1: PREZENTAREA GENERALA A S.C. ASTRA UNIQA S.A.
Astra Uniqa este una dintre cele mai mari companii de pe piata de asigurari din Romania, cu 220 de unitati teritoriale in toata tara, operand peste 60 de tipuri de asigurari generale si de viata.
In prezent, Astra Uniqa este compania de asigurari cu cel mai mare capital social din piata autohtona. Detine ca principale atuuri modernizarea, flexibilitatea si apropierea de clienti. Prin activitatea de reasigurare ofera un nivel inalt de protectie.
Sediul central: Bucuresti - Ilfov, Strada Nerva Traian, sectorul 3, tel. 021.318.80.80, email: astra@uniqa.ro.
1.1. ORGANIGRAMA
1.2. PREZENTAREA ACTIVITATII DE BAZA
Principala sursa a profitului net inregistrat de Astra Uniqa ramane activitatea de baza. Reflectand proportia volumului de afaceri derulate pe fiecare dintre cele doua segmente de piata, atat operatiunile de asigurari generale, cat si cele de asigurari de viata au generat profit.
Societatea Astra Uniqa S.A. se evidentiaza prin: 
- experienta indelungata pe piata romaneasca si pe piata mondiala 
- puterea financiara a Grupului Astra
- gama larga de servicii de asigurare de calitate superioara, care sunt adaptate nevoilor clientilor si acopera cerintele pietei
- profesionalismul angajatilor societatii 
- programe eficiente de reasigurare, unul din instrumentele cele mai importante de protectie a clientilor si afacerilor acestora 
- plata prompta a despagubirilor.


Fisiere in arhiva (1):

  • Gestionarea Contractelor de Asigurari.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!