Implementarea unui Proiect de Finantare - Centrul de Recuperare Zambet de Copil

Cuprins proiect Cum descarc?

I. CONCEPEREA PROIECTULUI 3
JUSTIFICAREA NECESITATII IMPLEMENTARII PROIECTULUI 4
1.1 TITLUL 5
1.2 LOCALIZAREA 5
1.3 SUMA SOLICITATA DE LA FINANTATOR 5
1.4 REZUMAT 5
1.5 GRUPURILE TINTA 6
1.6 OBIECTIVE 7
II PLANIFICAREA PROIECTULUI 8
2.1 Descrierea detaliata a activitatilor 8
2.2 Echipa de implementare 11
2.3 Durata si planul proiectului 12
2.4 Bugetul Proiectului 12
2.5 Indicatori de urmarire si evaluare 13
2.6 Managementul riscurilor 13
2.7 Managementul proiectului 14
2.8 Sustenabilitatea proiectului 16
2.9 Informare si publicitate 16
III. CONCORDANTA CU POLITICILE UE SI LEGISLATIA NATIONALA 17
IV. BIBLIOGRAFIE 18


Extras din proiect Cum descarc?

I. CONCEPEREA PROIECTULUI
Justificarea necesitatii implementarii proiectului
Datorita unui studiu efectuat la nivel judetean, s-a constatat, ca in acest moment sunt aproximativ 50 de copii ce sufera de autism. Aceasta boala este o tulburare de dezvoltare, considerata drept una dintre cele mai severe tulburari neuropsihiatrice ale copilariei. La nastere, copilul este aparent normal, fara anomalii fizice sau neurologice. Debutul acestei tulburari se instaleaza inaintea varstei de 2-3 ani, dar se poate depista chiar si in primul an de viata. In mod normal, la 3-4 saptamani, se manifesta zambetul, ca expresie a comunicarii non-verbale, iar debutul acesta de comunicare ar trebui sa duca la o adevarata explozie de reactii, care sa amplifice comunicarea copilului cu cei din jur si mai ales cu mama, fapt care, in mod normal, la copilul cu debut precoce de autism nu se intampla. Daca debutul autismului este precoce - in primul an de viata - se remarca: lipsa miscarilor anticipatorii atunci cand sunt luati in brate, lipsa zambetului ca raspuns la zambetul mamei, aparitia si dezinteresul pentru ceea ce-i inconjoara, nu-si orienteaza atentia catre stimuli sociali, nu intra intr-o rutina de comunicare cu ceilalti.
Este necesar sa contribuim si sa pretuim fiecare copil din Romania, deoarece ei sunt cei care vor ramane in urma noastra, vor pastra amintirea noastra si vor duce aceasta societate mai departe, ca urmare dorim sa-i ajutam prin deschiderea unui centru de recuperare. Este necesar, deoarece in regiunea unde dorim sa implementam acest proiect nu exista astfel de centre, iar cererea este foarte mare. Datorita analizei comportamentale aplicate, cu tehnicile si principiile ei, putem aborda probleme importante din punct de vedere social si determina o schimbare majora de comportament in randul acestor copii. Analiza comportamentala aplicata este recunoscuta pe plan mondial ca fiind un tratament sigur si efectiv pentru autisti. A fost sprijinita de un numar mare de state si agentii federale, inclusiv de catre U. S. Surgeon General si de catre Departamentul de Sanatate Publica al Statului New York. Analiza stiintei comportamentale se bazeaza pe legi generale, legate de modul in care functioneaza comportamentul si de modul in care se produce procesul de invatare. De exemplu, un principiu al analizei comportamentale este o intarire pozitiva a lucrului respectiv: cand un comportament este urmat de o "recompensa", acel comportament are sanse sa fie repetat. Datorita zecilor de ani de cercetare, domeniul analizei comportamentale a dezvoltat multe tehnici care ajuta la inmultirea comportamentelor folositoare, si a redus numarul celor care perturba procesul de invatare. 
1.1.Titlul
Centrul de recuperare "Zambet de copil"
1.2. Localizarea 
LOCATIA DE IMPLEMENTARE A PROIECTULUI
ROMANIA
REGIUNEA DE DEZVOLTARE: Centrul Romaniei
JUDETUL: Brasov
LOCALITATEA: Zarnesti
ADRESA: Str. Mitropolit Ioan Metianu, nr. 13
1.3. Suma solicitata de la finantator
Total costuri eligibile ale proiectului Suma solicitata de la finantator % din costul total al proiectului
231550< RON > 131550< RON > 56,81 %
1.4 Rezumat
Scopul acestui proiect este imbunatatirea gradului de adaptabilitate si a calitatii vietii copiilor cu tulburari din spectrul autist si a familiilor acestora din orasul Zarnesti, respectiv judetul Brasov, prin furnizarea de servicii specializate de recuperare, reabilitare si suport pentru aceasta categorie extrem de vulnerabila.
Grupul tinta este format din beneficiarii directi, adica copii diagnosticati cu autism, urmati de beneficiarii indirecti, care sunt familiile beneficiarilor directi, angajatii centrului de recuperare si comunitatea orasului.
Principalele activitati in implementarea proiectului sunt:
- Activitatea de management a proiectului; 
- Inchirierea spatiului pentru amenajarea centrului; 
- Obtinerea de autorizatii, intocmirea formalitatilor legale; 
- Instigarea la acte filantropice; 
- Activitatea de achizitionare;


Fisiere in arhiva (1):

  • Implementarea unui Proiect de Finantare - Centrul de Recuperare Zambet de Copil.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:



* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!