Inflația

Cuprins proiect Cum descarc?

Ce este inflatia?
Cauzele generale ale inflatiei
Formele inflatiei
Impactul inflatiei
Vinovati de inflatie
Politicile de lupta impotriva inflatiei
Concluzii
Bibliografie


Extras din proiect Cum descarc?

Ce este inflatia?
Inflaţia a fost şi este privită ca un fenomen deosebit de complex din această cauză existând foarte multe definiţii.
Inflaţia este privită ca un dezechilibru care afectează , în proporţii diferite, toate economiile naţionale . 
Inflatia este un dezechilibru economic datorat creşterii rapide a banilor în circulaţie decât a creşterii producţiei , formându-se astfel un dezechilibru major între cerere şi oferta de produse şi servicii . 
Inflatia reflecta cresterea in timp a preturilor sau cu alte cuvinte cu cat mai putin poti cumpara cu aceeasi suma de bani un an mai tarziu.
Exemplul 1 – fara inflatie Hai sa presupunem ca nivelul inflatiei pentru urmatoarele 12 luni este zero si ca poti pune bani intr-un depozit “la termen” in lei cu 10% pentru un an (si apropo, hai sa zicem ca o paine costa 5000 lei* astazi).Castigul tau in “termeni reali” dupa un an este de 10%. Astazi ai fi putut cumpara 20 de paini cu banii tai si la sfarsitul anului ai putea sa-ti scoti banii si sa cumpari 22 de paini.
Exemplul 2 – inflatie 8% Acum sa presupunem ca inflatia este 8% si ca ai fi putut sa-ti pui banii intr-un depozit cu acelasi 10% - castigul tau in termeni reali nu este 10% pentru ca desi ai fi putut sa-ti iei inapoi banii pusi initial plus 10% la sfarsitul anului, inflatia ti-a erodat valoarea banilor– de fapt castigul tau in termeni reali este in jur de 2% [(110/108) – 100]...... Si in paini: la sfarsitul anului, fiecare paine costa 5000 x 108% = 5400. Vei sfarsi prin a avea 1.100.000 lei, care inseamna ca vei putea cumpara mai putin de 20 


Fisiere în arhivă (1):

  • Inflatia.ppt

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!