Inflatia

Cuprins proiect Cum descarc?

Ce este inflatia?
Cauzele generale ale inflatiei
Formele inflatiei
Impactul inflatiei
Vinovati de inflatie
Politicile de lupta impotriva inflatiei
Concluzii
Bibliografie


Extras din proiect Cum descarc?

Ce este inflatia?
Inflatia a fost si este privita ca un fenomen deosebit de complex din aceasta cauza existand foarte multe definitii.
Inflatia este privita ca un dezechilibru care afecteaza , in proportii diferite, toate economiile nationale . 
Inflatia este un dezechilibru economic datorat cresterii rapide a banilor in circulatie decat a cresterii productiei , formandu-se astfel un dezechilibru major intre cerere si oferta de produse si servicii . 
Inflatia reflecta cresterea in timp a preturilor sau cu alte cuvinte cu cat mai putin poti cumpara cu aceeasi suma de bani un an mai tarziu.
Exemplul 1 - fara inflatie Hai sa presupunem ca nivelul inflatiei pentru urmatoarele 12 luni este zero si ca poti pune bani intr-un depozit "la termen" in lei cu 10% pentru un an (si apropo, hai sa zicem ca o paine costa 5000 lei* astazi).Castigul tau in "termeni reali" dupa un an este de 10%. Astazi ai fi putut cumpara 20 de paini cu banii tai si la sfarsitul anului ai putea sa-ti scoti banii si sa cumpari 22 de paini.
Exemplul 2 - inflatie 8% Acum sa presupunem ca inflatia este 8% si ca ai fi putut sa-ti pui banii intr-un depozit cu acelasi 10% - castigul tau in termeni reali nu este 10% pentru ca desi ai fi putut sa-ti iei inapoi banii pusi initial plus 10% la sfarsitul anului, inflatia ti-a erodat valoarea banilor- de fapt castigul tau in termeni reali este in jur de 2% [(110/108) - 100]...... Si in paini: la sfarsitul anului, fiecare paine costa 5000 x 108% = 5400. Vei sfarsi prin a avea 1.100.000 lei, care inseamna ca vei putea cumpara mai putin de 20 


Fisiere in arhiva (1):

  • Inflatia.ppt

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!