Instrumente de Plata fara Numerar

Cuprins proiect Cum descarc?

INTRODUCERE 
1
CAP. 1 SISTEMUL DE PLATI - CIRCUIT VITAL AL ECONOMIEI NATIONALE 
3
1.1. EVOLUTIA SISTEMULUI DE PLATI DIN ROMANIA DIN PERSPECTIVA INTEGRARII IN UNIUNEA EUROPEANA 
7
1.2. INSTRUMENTE DE PLATA EFICIENTE-CERINTE ALE MODERNIZARII SISTEMELOR DE PLATI 
9
CAP. 2 ROLUL DECONTARILOR FARA NUMERAR IN ACTIVITATEA BANCARA 
11
2.1. DEFINIREA MONEDEI SCRIPTURALE 11
2.2. CARACTERISTICILE DECONTARILOR FARA NUMERAR PE INSTRUMENTE SI FORME DE DECONTARE 
17
2.2.1. DECONTAREA PRIN INTERMEDIUL ORDINULUI DE PLATA 19
2.2.2. DECONTAREA PRIN INTERMEDIUL CECULUI 20
2.2.3. DECONTAREA PRIN INTERMEDIUL CAMBIEI SI BILETULUI LA ORDIN 
24
2.2.4. OPERATIUNI DE DECONTARE PRIN ACREDITIV SI SCRISOARE DE GARANTIE 
27
2.2.5. INSTRUMENTE MODERNE DE DECONTARE. CARDUL 29
2.3. ANALIZA ASUPRA UTILIZARII INSTRUMENTELOR DE PLATA FARA NUMERAR LA NIVEL NATIONAL SI INTERNATIONAL 
32
CAP. 3 ANALIZA DINAMICA SI IN STRUCTURA ASUPRA EVOLUTIEI INSTRUMENTELOR DE PLATA FARA NUMERAR (CLASICE SI MODERNE) DIN PERSPECTIVA UNIFICARII MONETARE EUROPENE 
35
3.1. ANALIZA INSTRUMENTELOR DE DECONTARE CLASICE (PE SUPORT HARTIE) 
35
3.2. INCIDENTE IN PRIVINTA UTILIZARII INSTRUMENTELOR DE PLATA CLASICE 
42
3.3. DE LA PLATILE PE SUPORT HARTIE LA MONEDA ELECTRONICA 44
3.3.1. APARITIA SI DEZVOLTAREA CARDURILOR IN ROMANIA PRINTR-0 ANALIZA COMPARATIVA CU TARILE DIN U.E. 
44
3.3.2. SERVICIILE ELECTRONICE DE PLATI 53
3.4. ANALIZA SISTEMULUI DE PLATI FARA NUMERAR PE TARI MEMBRE ALE UNIUNII EUROPENE 
58
3.5. UTILIZAREA INSTRUMENTELOR DE PLATA LA NIVELUL UNIUNII EUROPENE 
62
CAP. 4 TENDINTE IN SISTEMELE DE PLATI 65
CONCLUZII SI PROPUNERI 71
BIBLIOGRAFIE 80


Extras din proiect Cum descarc?

INTRODUCERE
In ultimele doua decenii, pe plan mondial sistemele de plati au fost profund afectate de schimbarile majore petrecute in industria serviciilor financiare. Schimbarile tehnologice rapide, dereglementarea si tendinta catre o mai mare volatilitate a preturilor activelor a contribuit la o adevarata explozie in activitatea financiara si, implicit, in volumul si valoarea fluxurilor de plati atat pe plan national, cat si pe plan mondial.
Operatiunile bancare care au ca obiect instrumentele si tehnicile de plata reprezita un domeniu de pregnanta importanta in desfasurarea operatiunilor economice si financiare in toate tarile dezvoltate 
Evolutiile in domeniu, care au fost determinate atat de cresterea considerabila a dimensiunilor fluxurilor de plati si respective de eforturile organizatorice de a le opera cu maxima eficienta, dar si de tehnologiile noi angajate in domeniu, au condus la conturarea unui segment independent de abordare stiintifica: MONETICA.
MONETICA ca parte stiintifica a relatiilor monetare privind instrumentele si tehnicile de plata s-a dezvoltat puternic sustinuta de tehnologia moderna, de progresele intense ale informaticii si telecomunicatiilor. Astfel ca MONETICA se defineste mai ales in acest camp functional ca ,,ansamblu al dispozitivelor bazate pe informatica si electronica utilizate in operarea tranzactiilor bancare".
In tarile dezvoltate, ultimii 10-15 ani au reprezentat o etapa de ample transformari in domeniul moneticii care au solicitat actiuni ample de organizare si reorganizare a retelelor de plati si compensare, echipari tehnologice, functie de progresele rapide in domeniu. Un asemenea proces continua cu efervescenta, promovat fiind de cerintele cresterii eficientei bancare.
CAPITOLUL 1
SISTEMUL DE PLATI - CIRCUIT VITAL AL ECONOMIEI NATIONALE
" Sistemele de plati si decontari sunt pentru economie cei
ce drumurile sunt pentru circulatia rutiera: necesare, insa
obicei, considerate corespunzatoare pana cand nu cauzeaza
producerea de accidente sau blocaje
64 Annual Report -Bank for International Settlem
Sistemul bancar se afla intr-o continua interactiune cu mediul economic din care preia ,,intrari" sub diferite forme (resurse umane, resurse financiare si informatice) pe care le prelucreaza, le transforma in vederea obtinerii ,,iesirilor", produse si servicii, informatii financiare.
Bancile comerciale faciliteaza formarea capitalului disponibil in economie si permit coordonarea procesului economic - investind in scopul sporirii volumului total de resurse alocate economiei.
Implicarea bancilor comerciale in derularea platilor este strans legata de calitatea lor de intermediar financiar. Se manifesta, de altfel o relatie de interdependenta si conditionare intre operatiunile de plati si cele de creditare, calitatea deciziei de creditare si calitatea bancilor de a furniza economiei lichiditatile de care are nevoie fiind factori importanti in functionarea sistemului de plati.
Determinate de globalizarea si integrarea pietelor financiare, precum si de cresterea concurentei in cadrul acestora, autoritatile publice manifesta o preocupare din ce in ce mai evidenta pentru buna functionare si pentru continuarea dezvoltarii sistemelor nationale de plati cu obiectivul declarat al sporirii eficientei economice si operationale in conditiile stimularii cadrului concurential loial si al reducerii riscurilor specifice in acest domeniu.
Actiunile desfasurate atat la nivel regional, cat si international privind dezvoltarea si diversificarea serviciilor oferite de sistemele de plati se datoreaza in mare masura ritmului actual al cresterii economice si transformarilor structurale intervenite in cadrul economiilor nationale si al economiei mondiale, precum si necesitatii sprijinirii liberalizarii pietelor monetare, valutare si de capital.


Fisiere in arhiva (3):

  • Instrumente de Plata fara Numerar
    • Coperta.doc
    • CUPRINS.doc
    • INTRODUCERE1[1].doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!