Internationalizarea Firmei

Extras din proiect Cum descarc?

Denumire oficiala : Regatul Tarilor de Jos.
Olanda este una dintre cele mai sigure destinatii de afaceri, bucurandu-se de un climat politic stabil, o baza macroeconomica puternica, un cadru legal clar si relatii comerciale bine dezvoltate, in special cu tarile vecine.
Mediul demografic/natural:
- Suprafata: Suprafata: 41.526 kmp, din care 24% sub nivelul marii 
- Populatie: 
- Marime: 16 135 992 loc. 
- Rata cresterii populatiei: 0.16%.
- Densitate: 321 loc/km2 .
- Distributia: 66% Urban 34% Rural
- Clima : 
Olanda beneficiaza de conditii marine temperate cu veri racoroase si ierni temperate. Temperaturile variaza iar ploile sunt frecvente pe tot parcursul anului. Cea mai friguroasa perioada este din decembrie pana in martie, dar este putin probabil sa ninga. Ceata este foarte intalnita, in special toamna si primavara, iar aerul este relativ umed.
- Distanta fizica: Bucuresti-Amsterdam 2280 km
- Retele de comunicatii: 
Reteaua cailor de comunicatii este densa, bine intretinuta, pozitia la gurile Rhinului transformand tara intr-o adevarata poarta de acces a Europei Occidentale; aici se afla primul port al lumii, Rotterdam. Exista cca. 2000 km de autostrazi, iar 70% din reteaua feroviara este electrificata. Reteaua de transport fluvial masoara 4 343 km, din care c. 3 500 km canale.
- Resurse naturale: gaze naturale, petrol, carbune, saruri de potasiu.
Mediul politic: 
- Sistemul de guvernare: Monarhie constitutionala, cu sistem parlamentar bicameral. Camera inferioara: 150 membri alesi prin vot universal. Camera superioara: 75 membri alesi indirect de Consiliile celor12 provincii . 
- Stabilitate: Climat politic stabil, baza macroeconomica puternica, un cadru legal clar si relatii comerciale bine dezvoltate, in special cu tarile vecine
- Atitudini fata de firmele/produsele straine: Olanda ocupa primul loc la exportul de flori taiate in lume, locul II la exportul de branzeturi si III la produse agricole, in general. Urmare restrictiilor impuse de Uniunea Europeana la productia animaliera (si din ratiuni ecologice), cotele alocate Olandei au devenit insuficiente, multi fermieri fiind nevoiti sa emigreze in tari care nu se confrunta cu aceste probleme. Cele mai uzuale restrictii sau bariere la importurile olandeze sunt: masuri anti-dumping, taxe compensatorii, suprataxe la produsele agricole, restrictii cantitative, contingente tarifare. Relatiile comerciale dintre Romania si Olanda se deruleaza in cadrul Acordului European de Asociere, in baza caruia, incepand din ianuarie 2002, produsele industriale circula liber intre Romania si Uniunea Europeana, inclusiv Olanda, fara taxe vamale.
Mediul economic: 
- nivel de dezvoltare: Stat cu o economie industrial-agrara puternic dezvoltat. Industria prelucratoare , diversificata si cu un inalt nivel tehnologic, antreneaza 15.0% din populatia activa si contribuie cu 19.2% la formarea PIB. Olanda este primul exportator mondial de lapte, oua si carne de porc. De asemenea, se cultiva cereale, sfecla de zahar, cartofi (locul I la export pe glob) iar floricultura este foarte dezvoltata, emblematica pentru Olanda ("tara lalelelor").
- gradul de deschidere internationala: 
- export: Olanda detine locul I in lume la exportul de flori taiate ;locul II la exportul de branzeturi si lapte condensat; locul III la produse agricole, in general .Aceasi atentie este acordata cresterii pasarilor ,Olanda fiind cea mai mare exportatoare de oua de pe piata mondiala. Un loc important printre resursele naturale ale Olandei il ocupa bancurile sezoniere de heringi din Atlantic. Heringii olandezi, midiile si pestele proaspat se exporta in mari cantitati. 
- import: Principale produse importate sunt: masini, aparate, echipamente de transport; produse chimice, petrol, produse alimentare, materii prime, imbracaminte, produse vegetale, animale vii.


Fisiere in arhiva (1):

  • Internationalizarea Firmei.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!