Investitiile la Coca-Cola

Cuprins proiect Cum descarc?

INTRODUCERE
CAPITOLUL I.CONSIDERATIUNI GENERALE PRIVIND INVESTITIILE SI ROLUL LOR IN ECONOMIE
1.1 Notiuni definitorii privind investitiile 
1.2 Clasificarea investitiilor
1.3. Sursele de finantare a investitiilor
CAPITOLUL II. STUDIU PRIVIND FUNDAMENTAREA DECIZIEI DE INVESTITII LA INTREPRINDEREA CU CAPITAL STRAIN "COCA-COLA IMBUTELIERE CHSINAU"
2.1 Prezentarea generala a intreprinderii
2.2. Structura investitiilor si dinamica acestora
2.3 Analiza planului de investitii
CAPITOLUL III. STRATEGII SI OPORTUNITATI DE DEZVOLTARE A CLIMATULUI INVESTITIONAL IN REPUBLICA MOLDOVA
3.1 Analiza climatului investitional in RM
3.2 Oportunitati de dezvoltare a climatului investitional in Republica Moldova
CONCLUZII
BIBLIOGRAFIE
ANEXE


Extras din proiect Cum descarc?

INTRODUCERE
Actualitatea temei investigate. In economia oricarei tari investitiile reprezinta fundamentul pentru dezvoltarea economico-sociala. Prin investitii se asigura cresterea gradului de utilizare a resurselor materiale si de munca ale societatii. Este important de subliniat ca toate tarile din Europa de Est care au beneficiat de investitii masive (Ungaria, Cehia, Polonia) au inregistrat o dezvoltare semnificativa a activitatii economice. 
Firma doreste sa fructifice toate oportunitatile ce se ivesc pentru satisfacerea, in cat mai mare masura, a clientilor ei, pentru imbunatatirea situatiei economice si a climatului de afaceri in industria de profil si pe pietele pe care le serveste. In acest sens firma va intreprinde actiuni adecvate. O directie primordiala de actiune va fi aceea de perfectionare continua a tehnologiilor de fabricatie si de extindere a bazei de clienti.Obiectivul major al firmei care trebuie sa fie urmarit atat de investitorii de capital cat si de managerii sai il constituie maximizarea valorii de piata a acesteia. Asadar, tinand cont de ansamblul investitorilor de capital adica atat de actionari sau asociati cat si de cei care asigura capitalurile imprumutate, putem intelege prin analogie obiectivul major de maximizare a averii actionarilor in maximizarea averii investitorilor de capitel.
Intreprinderea moderna isi desfasoara activitatea intr-un spatiu financiar care ii ofera instrumente si posibilitati de actiune specifice, dar care o supune unor constrangeri deosebite. Continutul si conditiile financiare la care trebuie sa faca fata intreprinderea, precum si solutiile care pot fi gasite sunt legate in mod evident de caracteristicile mediului sau financiar precum si de propriile caracteristici.Astfel, problemele puse gestiunii financiare apar extrem de diferentiate in functie de situatia economica pe care o traverseaza macromediul intreprinderii astfel ca tratarea problemelor unei microintreprinderi intr-o tara lovita de criza financiara si cu un domeniul constructiilor in prabusire va necesita o atentie aparte.
Este important de a analiza sursele de finantare, deoarece fara acestea nu pot exista investitiile. Orice investitie se bazeaza pe surse concrete de finantare. In conditiile economiei de piata sursa principala de finantare a investitiilor sint mijloacele financiare ale firmelor. Mijloacele proprii de finantare a investitiilor se formeaza pe baza profitului obtinut din activitatea economica, acumularii amortizarii fondurilor fixe, altor mijloace financiare.
La etapa tranzitiei spre economia de piata, cind apare necesitatea ca majoritatea firmelor sa se restructureze tehnic si sa-si modernizeze utilajele, cea mai mare parte a profitului obtinut este repartizata pentru completarea surselor de finantare a investitiilor. Cu toate acestea, in majoritatea cazurilor sursele proprii ale firmelor sint insuficiente pentru finantarea investitiilor necesare. De aceea, in activitatea investitionala, pe linga sursele proprii, firmele folosesc si surse imprumutate, care pot fi: creditele bancilor si ale diferitor fonduri investitionale; acumularile din emisiile suplimentare de actiuni; depunerile fondatorilor firmei.
Elaborarea strategiilor de finantare si de atragere a fondurilor, cunoasterea alternativelor posibile si obtinerea fondurilor, reprezinta sarcini vitale pentru succesul si supravietuirea majoritatii intreprinderilor infiintate de intreprinzatori privati.
Gradul de cercetare a temei. Elaborarea si promovarea unei politici de stat fundamentate privind investitiile implica respectarea si indeplinirea mai multor conditii, o parte din care sunt determinate in rezultatul unor cercetari speciale in domeniu.
In RM cercetarile vizand diverse aspecte ale investitiilor in contextul integrarii in UE se desfasoara in mai multe centre si institutii de cercetare stiintifica, institutii de invatamant superior, in unele organe ale administratiei publice, intr-un sir de organizatii mixte si private orientate la deservirea micilor intreprinderi, precum si de diferite programe internationale cum ar fi: centrul de documentare - FAO, Agentia Suedeza de Dezvoltare Internationala, Agentia Marii Britanii de Dezvoltare Internationala, Fondul International de Dezvoltare a Agriculturii, Agentia de Dezvoltare Internationala, Banca Mondiala, Banca Europeana de Reconstructii si Dezvoltare.
Consideram ca problemele climatului imvestitional nu este suficient studiat la nivel stiintific, fapt ce atesta actualitatea si oportunitatea unei analize mai profunde.


Fisiere in arhiva (1):

  • Investitiile la Coca-Cola.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1. Adochitei Mihai, Finantele intreprinderii, Editura Sylvi, Bucuresti, 2000 , 320 P. 
2. Antoniu N., Neagoe I. s.a., Finantele intreprinderilor, Editura Didactica si Pedagogica R.A., Bucuresti, 1993, 400 P.
3. Bonciu F. - Atragerea si monitorizarea investitiilor straine directe, Editura Stiintifica, Bucuresti, 1997, 260 P.
4. Barreau Jean, Delahaye Jacqueline, Gestion financiere, Editura Dunod, Paris,1991, 160 P.
5. Bistriceanu Gh., Adochitei M., Negrea E., Finantele agentilor economici, Editura Economica, Bucuresti,2001, 400 P.
6. Bran Paul, Finantele intreprinderii, Editura Economica, Bucuresti,1997, 280 P.
7. Brezeanu Petre, Gestiunea financiara a intreprinderii in economia de piata, Editura Fundatiei ,,Romania de Maine", Bucuresti, 1999, 360 P.
8. Bucataru Dumitru, Capitalurile firmei, Editura Sedcom Libris, Iasi, 1999, 200 P.
9. Cistelecan Lazar- Economia, eficienta si finatarea investitiilor, Ed. Economica, Bucuresti, 2002 , 340 P.
10. Cocris Vasile, Isan Vasile, Economia afacerilor, vol. 1,2,3, Editura Graphix, Iasi, 1995, 320 p.
11. Cocris Vasile, Isan Vasile, Economia afacerilor, vol. 4, Editura Ankarom, Iasi, 1996, 300 p.
12. Conso Pierre, La gestion finaciere de l' entreprise, Editura Dunod, Paris, 1985, 80 p.
13. Filip Gheorghe, Viabilitatea financiara a intreprinderii si indatorarea, in volumul Dimensiunea financiara a intreprinderii, coordonator Turliuc Vasile, Editura Eco'Art, Iasi, 1995, 220 p.
14. Filip Gheorghe, Indatorarea si viabilitatea financiara a intreprinderii, in revista Finante. Credit. Contabilitate, nr. 8-9, 1994
15. Georgescu Nicolae, Analiza bilantului contabil, Editura Economica, Bucuresti, 1999, 110 p.
16. Giurgiu Aurel Ioan, Finantele firmei, Editura Dacia, Cluj-Napoca, 2001, 500 p.
17. Halpern P., Weston J.F., Brigham E.F., Finante manageriale, Editura Economica, Bucuresti, 1998, 380 p.
18. Hoanta Nicolae, Finantele firmei, Editura Continent, Sibiu, 1996, 346 p.
19. Hoanta Nicolae, Capitalul firmei, Editura Economica, Bucuresti, 1998, 314 p.
20. Kiritescu Costin, Moneda-mica enciclopedie, Editura Stiintifica si Enciclopedica, Bucuresti, 1982, 420 p.
21. Latreyte Josette Pilverdier, Finance d'entreprise, Editura Economica, Paris, 1989, 214 p.
22. Manolescu Gheorghe, Managementul financiar, Editura Economica, Bucuresti, 1995, 520 p.
23. Mihaescu Sorin, Controlul financiar bancar, Editura Sedcom Libris, Iasi, 2001, 444p.
24. Mironiuc Marilena, Analiza performantelor economico-financiare ale intreprinderii, Editura Junimea, Iasi, 1999, 416 p.
25. Munteanu C., Valsan C.- Investitii internationale: introducere in studiul investitiilor straine directe, Ed. Oscar Print, Bucuresti, 1995, 320 p.
26. Neagoe Ion, Finantele intreprinderii, Editura Ankarom, Iasi, 1997, 438 p.
27. Neagoe Ion, Onofrei Mihaela, Finante si gestiunea financiara a intreprinderii. Aplicatii si studii de caz, Editura Ankarom, Iasi, 1998, 502 p.
28. Negoescu Gheorghe, Risc si incertitudine in economia contemporana, Editura Alter Ego Cristian, Galati,1995, 108 p.
29. Paraschivescu M.D., Pavaloaia W., Modele de contabilitate si analiza financiara, Editura Vrantop, Focsani, 1997 , 390 p.
30. Pinches G., Esentials of financial management, Harper Collins Publishers, Kansas, 1990, 70 p.
31. Popa Ana, Investitii, Editura Universitaria, Craiova, 2008, 466 p.
32. Stancu Ion, Finante. Teoria pietelor financiare. Finantele intreprinderilor. Analiza si gestiunea financiara, Editura Economica, Bucuresti, 1997, 438 p.
33. Toma Mihai, Finante si gestiunea financiara, Editura Didactica si Pedagogica R.A., Bucuresti, 1994, 280 p.
34. Toma Mihai, Alexandru Felicia, Finante si gestiunea financiara de intreprindere, Editura Economica, Bucuresti, 1998, 462 p.
35. Turliuc Vasile, Dimensiunea Financiara a intreprinderii, Editura Eco'Art, Iasi, 1995, 332 p.
36. Voinea Gheorghe, Boariu Angela, Opinii asupra efectului indatorarii, in revista Finante. Credit. Contabilitate. nr.5-6/1994


Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!