Leasingul și costurile aferente

Cuprins proiect Cum descarc?

INTRODUCERE 3
Capitolul 1. Leasing-ul-noțiuni introductive 4
1.1 Definirea operațiunii de leasing 4
1.2 Caracteristicile contractului de leasing 5
1.3 Formele leasingului 7
1.4 Costul leasingului 9
1.5 Formele de leasing. Leasing mobiliar și imobiliar 10
Capitolul 2 Studiu de caz. Comparație în cazul achiziției unui automobil 16
2.1 Finanțarea prin leasing 16
Concluzii 21
BIBLIOGRAFIE 22


Extras din proiect Cum descarc?

INTRODUCERE
Prezenta lucrare reprezintă o sinteză a leasing-ului și a costurilor aferente care a cunoscut o evoluție foarte amplă în ultimii ani, fapt care m-a convins să îmi aleg ca și temă a lucrării Costurile leasing-ului.
Am decis să dezvolt această temă deoarece economia nu funcționează fără credite, dar nici noi fără ajutorul băncilor.În contextul actual este un ajutor și un sprijin bine venit pentru fiecare individ care dorește să iși achiziționeze un bun.
Scopul principal urmărit în această lucrare este înțelegerea contractului de leasing în ceea ce privește analiza costuriloraferente dar și a documentelor necesare.
Lucrarea cuprinde două capitole care sunt structurate astfel:
În capitolul unu, intitulat Leasing-ul-noțiuni introductive, am analizat noțiunea de leasing în esență:trăsături, caracteristici si clasificarea acestuia.
În capitolul doi am realizat un mic studiu de caz privind costurile aferente pentru achizionarea unui autovehicul la Banca Transilvania și Raiffeisen Bank.
Lucrarea se încheie cu concluzii în urma studiului efectuat. 
Capitolul 1. Leasing-ul-noțiuni introductive
1.1 Definirea operațiunii de leasing
Cuvântul “leasing” provine din englezescul “ to lease” care înseamnă “a lăsa în grijă, a închiria”, arătându-ne posibilitatea de obținere a dreptului de folosință economic a unui activ pentru o perioadă determinată. 
Finanțarea prin leasing poate fi furnizată de către întreprinderile industriale producătoare în efortul acestora de a crește vânzările, dar și de întreprinderile specializate în asigurarea finanțării prin leasing. Există mai multe tipuri de întreprinderi care au ca obiect de activitate leasing-ul: bănci comerciale, instituții financiare de economii și de credit, firme financiare și firme industriale. 
Leasing-ul este acea formă de închiriere de către societăți financiare a unor mașini, utilaje, mijloace de transport și a altor bunuri din categoria mijloacelor fixe, întreprinderilor care nu dispun de suficiente fonduri proprii ori împrumutate pentru a le cumpăra. 
Leasing-ul este, deci, o formă de comerț și de finanțare prin locație de către societăți financiare specializate în aceste operațiuni, de instituții financiare sau direct de către producătorii de bunuri mijloace fixe, beneficiarilor ce doresc să recurgă la această tehnică de comerț.
În opinia autorului italian Roberto Rouzi, "leasing-ul este o operațiune de finanțare pe termen mediu și lung ce are la bază un contract de locație de bunuri mobile și imobile. Aceasta se realizează printr-un intermediar financiar, care intervine între firma producătoare a bunului ce constituie obiectul contractului și firma care solicită folosința lui, cumpărând de la prima bunul în cauză și dându-l în locație celei de-a doua, care se obligă să plătească intermediarului, într-un număr determinat de rate, o chirie a cărei valoare să depășească costul bunului respectiv, care la sfârșitul contractului poate trece, cu titlu oneros, din proprietatea finanțatorului-locator în proprietatea utilizatorului-locatar, la inițiativa celui din urmă" 
Pe perioada închirierii, obiectele luate în sistem leasing rămân în proprietatea celui ce dă în leasing (locatorul), acesta încasând și ratele convenite prin contract. La sfârșit, există posibilitatea celor trei opțiuni: de a prelungi contractul de leasing, de a-l rezilia sau de a cumpăra bunul la valoarea reziduală (după scăderea amortizării). Ca tehnică originală de finanțare, ceea ce este de fapt, "leasing"-ul reprezintă, într-o accepțiune largă, o operație de finanțare cu termen, practicata de o societate financiară și ea are drept suport juridic un contract de închiriere de bunuri.


Fisiere în arhivă (1):

  • Leasingul si costurile aferente.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1. . Andreica, M., Andreica, C., Muștea-Ștefan, I., Muștea-Ștefan, R. - Decizia de finanțare în leasing, EdituraCibernetica MC, București, 2003
2. Brezeanu P., Finanțele personale în România, Editura C.H. Beck, București, 2011
3. Cocriș V., Chirleșan D., Managementul bancar și analiza de risc în activitatea de creditare, Editura Universității „Alexandru Ioan Cuza”, Iași, 2009
4. Halpern, P., Weston, J. F., Brigham, E. - Finanțe manageriale, Editura Economică, București, 1998, 
5. Mișu N. , Management financiar , Editura Europlus, Galați , 2011
6. Mișu N. ,Gestiunea financiară a întreprinderii , Editura Europlus, Galați , 2011
7. Puiu A., Managementul afacerilor intemationale, Ed. Didactica si Pedegogica, Bucuresti, 1996
Webografie
www.raiffeisen-leasing.ro
www.btleasing.ro


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 6€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:



* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!