Livada de nuci Nutsprod

Extras din proiect

1. Sumar
Propunem spre analiza o afacere in domeniul cultivarii fructelor, nucilor, a plantelor pentru bauturi si mirodenii (cod CAEN: 0113). Dorim sa cultivam o livada de nuci comestibile ecologice, ale carei produse sa fie destinate exportului in Uniunea Europeana. 
Aceasta afacere se va organiza sub forma unei societati comerciale cu raspundere limitata , denumita “SC.NUTSPROD.SRL”, si va avea capital privat. Principalul obiect de activitate il constituie cresterea nucilor, la care se adauga ambalarea si comercializarea acestor produse.
Dat fiind faptul ca Romania are un climat foarte bun pentru cultura nucului, si nucile sunt produse ecologice cu o crestere sustinuta a exporturilor, dorim sa valorificam aceasta oportunitate prin cultivarea nucilor si vanzarea miezului de nuca pe pietele externe unde este foare apreciat. La ora actuala in Romania livezile de acest gen sunt putine iar nucile obtinute se exporta doar in vecinatatea tarii.
Modelul de afacere se va baza pe urmatoarea schema simplificata:
1.Achizitionarea si tratarea solului;
2.Plantarea si intretinerea nucilor;
3.Culegerea, prelucrarea si depozitarea rodului;
4.Ambalarea si vanzarea nucilor.
Societatea noastra urmareste obtinerea de profit din vanzarea miezului de nuca, preponderent pe piata externa , dar nu excludem oferirea spre vanzare a produselor noastre pe piata interna. Livada propriu-zisa cat si spatiile de prelucrare si depozitare sunt localizate in Pogoanele, Judetul Buzau, pe o suprafata totala de 1 ha.
Initiatorii acestei afaceri sunt: Dinu Alina Geanina , Gheorghe Mihaela , Sdic Irina si Manoiu Mihai. Atuurile lor sunt spiritul de dezvoltare si competitie, motivatia, determinarea, gandirea analitica s.a. Limitele lor sunt resursele financiare pentru dezvoltarea proiectului, si lipsa de experianta in domeniul cultivarii nucilor.
Clientii vizati sunt consumatorii de nuci din Uniunea Europeana,cat si din statele alaturate.Valoarea raportata pe care acestia o pot oferi pentru 1 kg de nuci ecologice este de aproximativ 5 euro/kg. Este bine cunoscut ca in Uniunea Europeana produsele ecologice sunt foarte apreciate in general, iar nucile sunt cautate pentru calitatile lor deosebite.
Nucile sunt considerate un produs ecologic foarte cautat catre export, alaturi de miere si fructe de padure. Din estimarile Departamentului pentru Comert Exterior reiese ca in anul 2007 valoarea exportului produselor ecologice va depasi 100 milioane euro, inregistrand o crestere semnificativa fata de 2006 cad s-a inregistrat o valoare de 75 milioane euro. Reprezentantii MIMMCPL (Ministerul pentru IMM-uri, Comert si Profesii Liberale) afirma „Numai exportul de nuci se ridică la o valoare de peste 15 milioane de euro”.
La ora actuala, volumul estimat al pieteii este situat la 30-40% din productia mondiala de nuci, iar pentru viitor se estimeaza o crestere a productiei de nuci pentru export de pana la 50% .
Dorim sa promovam nucile ecologice atat in Romania cat si in afara granitelor ei, si sa facem cunoscuta firma noastra ca un furnizor de produse ecologice de calitate. In cadrul obiectivelor strategice ne propunem dezvoltarea de parteneriate cu firme de distributie importante pentru a asigura o piata cat mai larga pentru produsele noastre. Totodata suntem interesati de piata de retail pe care ajung produsele, si urmarim ca in viitor sa colaboram cu marii retaileri europeni pentru o distributie cat mai eficienta si o comercializare intensiva. 
Urmarim o dezvoltare durabila atat a mediului cat si a afacerii noastre si in acest scop anticipam ca in aproximativ 2 ani vom incepe culegerea nucilor si valorificarea acestora , urmand ca in viitor cantitatea acestora sa creasca considerabil.
Pentru primul an de activitate dorim sa achizitionam pamantul , pomii, cateva echipamente de intretinere si sa angajam forta de munca pentru efectuarea operatiunilor de plantare si intretinere. Estimam ca vom avea nevoie de 100.000 euro pentru primul an, urmand ca depozitele si constructiile adiacente sa se ridice in anii de rodire. Finantarea externa se preconizeaza a fi cam 45 % din investitie.
Pe termen lung se urmareste intrarea pe piata cu un nou sortiment de nuci,care sa se mentina si sa se dezvolte astfel incat sa poata fi declar un produs autentic romanesc, si obtinerea de profit.
2. Descrierea initiatorilor 
Initiatorii acestui proiect sunt studenti ai Facultatii de Stiinte Economice – Facultatea de Afaceri Internationale,anul I. Acestia se numesc Dinu Alina Geanina , Gheorghe Mihaela , Sdic Irina si Manoiu Mihai iar media varstelor lor este de 20 de ani. Prin proiectul prin care il demareaza, acestia urmaresc realizarea unui plan de afaceri in ceea ce priveste o plantatie de nuci ecologice pentru exportul materiei prime in cadrul Uniunii Europene si statelor alaturate. Pentru a-i cunoaste mai bine pe initiatorii acestui proiect, urmeaza o scurta descriere a fiecarui membru in parte.


Fisiere în arhivă (1):

  • Livada de Nuci Nutsprod.doc

Imagini din acest proiect

Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!