Management Financiar International

Extras din proiect Cum descarc?

Introducere
Asistam astazi, la un proces complex de integrare si globalizare economica si financiara. Evolutia schimburilor economice internationale si a cooperarii, politicile industriale si de investitii, deschiderea spatiilor comerciale nationale si liberalizarea miscarilor de capital au generat tendinta de globalizare in domeniul relatiilor valutar-financiareinternationale. Din punct de vedere economic globalizarea inseamna accentuarea integrarii economiilor nationale, adancirea relatiilor economice si extinderea fluxurilor comerciale si financiare internationale. Globalizarea determina schimbari in structurile concurente, presupune amplificarea initiativei private si a raspunderii in administrarea resurselor in valuta. Procesul de globalizare economica creeaza noi provocari pentru toate tarile, mai ales prin circulatia libera a capitalurilor. In contextul globalizarii, provocarile la adresa stabilitatii macroeconomice sunt mult mai numeroase, fiind generate de cresterea deschiderii economiilor, de liberalizarea financiara si de sporirea complexitatii pietelor si a produselor financiare. Stabilitatea financiara a devenit o componenta extrem de importanta a stabilitatii macroeconomice, intrucat fluxurile de capital exploateaza vulnerabilitatile sistemului financiar pentru a sanctiona cu promptitudine erorile sau inconsistentele din politica economica.
Globalizarea in domeniul relatiilor financiare internationale se reflecta prin cresterea fluxurilor internationale de capital si prin modificarile profunde in structura mecanismelor de pe pietele financiare.
Deschiderea spre exterior a pietelor financiare nationale, precum si modificarile din unele compartimente au contribuit la extinderea operatiilor pe pietele financiare. Inlaturarea delimitarilor dintre activitatile bancilor comerciale si cele ale bancilor de investitii, a determinat universalizarea operatiunilor bancare si financiare.
Crearea unor instrumente noi in domeniul financiar a influentat pietele financiare internationale. Instrumentele financiare au devenit alaturi de instrumentele de politica monetara mecanisme de influentare a operatiilor pe pietele financiare internationale.
Mijloacele moderne de prelucrare a datelor si tehnicile de transmitere a informatiilor au favorizat globalizarea in domeniul relatiilor valutar-financiare internationale.
Dimensiunile operatiilor de pe pietele valutare si financiare au fost determinate de standardizarea financiara, de diversificarea plasamentelor si de tehnicile de acoperire a riscurilor.
In contextul extinderii si diversificarii operatiilor in centrele financiare traditionale (Londra, New York, Paris, Frankfurt) se remarca dezvoltarea spectaculoasa a pietelor financiare japoneze si a centrelor financiare din Singapore si Hong Kong. Pietele valutare, bursele de valori, pietele derivate au devenit compartimente ale pietelor globale. Globalizarea stimuleaza dezvoltarea fluxurilor financiare internationale, reducerea costului tranzactiilor, conexiunea pietelor financiare, diversificarea riscurilor din relatiile economiceinternationale.
Prin intermediul pietelor globale se maresc sansele de acces la resurse financiare de pe piete mai puternice, la tehnologie, la importuri si exporturi. Participarea pe pietele globale necesita politici rationale de valorificare si sprijinire a tarilor sarace de catre comunitateainternationala.
Globalizarea a imprimat pietelor pe langa capacitatea de a atrage si dirija fonduri importante si pe aceea de a oferi instrumente de prevenire si atenuare a riscurilor din relatiileeconomiceinternationale.
In acelasi timp globalizarea a determinat mutatii in structura riscurilor din relatiile economiceinternationale.
Riscul ,,sistemic" ce rezulta din functionarea sistemului financiar international nu mai poate fi gestionat individual. Procesul de globalizare in cadrul relatiilor valutar-financiare internationale poate sa genereze efecte negative datorita volatilitatii cursurilor si interconectarii pietelor. Efectele negative ale unor fenomene ce se manifesta pe pietele valutare si financiare se propaga rapid in alte domenii ale economiei sau in alte state.
Globalizarea a expus la risc economiile tarilor dezvoltate, cat si pe cele ale tarilor emergente, dar a oferit prin fluxurile financiare premize de realizare a cresterii economice. Crizele economice complexe au fost determinate pe de o parte de influentele politicilor nationale si, pe de alta parte, de mecanismele sistemului financiar international.
Cuprins 
Portofoliul de fata cuprinde analiza financiara a 10 companii multinationale cotate pe piata de capital. In general scopul unei companii multinationale cotate pe piata de capital este acela de a maximiza bogatia actionarilor (shareholers). Anumite companii multinationale, care au ca si actionar majoritar statul/guvernul, cauta sa fie cotate pentru a atrage resurse financiare. Ele trebuie sa demonstreze, o data in plus, prin rapoartele si situatiile financiare anuale, ca maximizeaza valoarea actionarilor (in cazul de fata statul/guvernul) la fel ca si o companie privata.
Analiza companiilor va cuprinde urmatorii indicatori/rate pentru anul financiar
2010: ROS; ROA, ROE, Rata lichiditatii, pe baza carora la sfarsit se vor interpreta rezultatele. Unde:
Sales
ROS= rentabilitatea vanzarilor
Total Assets
Net income
ROA= rentabilitatea activelor
Total Assets
` Net income
ROE= rentabilitatea capitalurilor
Stockholder s equity
De asemenea se va calcula riscul de faliment cu ajutorul functiei Alman pentru fiecare din cele 10 companii alese la punctul A in perioada 2007-2010.
Z = 1,2x1 + 1,4x2 + 3,3x3 + 0,6x4 + x5


Fisiere in arhiva (1):

  • Management Financiar International.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!