Management Strategic - SC Allianz-Tiriac SA

Cuprins proiect Cum descarc?

1. Despre Grupul Allianz 3
2. Scurt istoric general Allianz-Tiriac 4
3. Sistemul Allianz-Tiriac Asigurari 4
4. Mediul inconjurator general in Romania. Analiza PEST 6
5. Analiza mediului inconjurator competitional. Modelul Porter 11
6. Formarea strategiei si stakeholder-ii organizatiei 15
7. Analiza SWOT 18
8. Concluzii 19
9. Bibliografie 21


Extras din proiect Cum descarc?

Despre Grupul Allianz
Fondat in 1890 la Berlin, Allianz este liderul mondial in domeniul asigurarilor si, totodata, unul din cei mai mari furnizori de servicii financiare din lume.
Marca Allianz este reprezentata in peste 70 de tari ale lumii, reteaua de entitati economice care formeaza Allianz Group ridicandu-se la circa 700 de companii membre. Cele aproximativ 170.000 de persoane care lucreaza in cadrul Allianz Group ofera servicii financiare integrate , la standarde internationale, unui numar de peste 60 de milioane de clienti de pe intregul mapamond. Pe fiecare din segmentele de activitate pe care opereaza(asigurari de bunuri si raspundere,asigurari de viata si de sanatate,operatiuni bancare,respective administrarea activelor) Allianz Group a capatat recunoasterea internationala pentru profesinalosmul si expertiza reprezentantilor sai,pentru siguranta financiara a afacerilor pe care le deruleaza.
In anul 2005, la nivel consolidat, Grupul a realizat venituri totale de 100,9 miliarde de euro. Valoarea activelor in administrarea Allianz depaseau 1.260 miliarde de euro pana la sfarsitul anului 2005. Din aceasta suma peste 743 miliarde euro reprezentau active apartinand tertilor.
Allianz este unul dintre cei mai solid capitalizati furnizori de servicii financiare din lume. Cele mai importante agentii internationale de rating confirma acest lucru. Ratingul acordat de Standard&Poor's(S&P) companiei Allianz AG este "AA-" , cu perspective positive, ceea ce, in opinia agentiei este echivalentul unei foarte solide capitalizari, indicand o ridicata siguranta financiara a afacerilor asiguratorului. Moody's si A.M.Best prezinta evaluari similare,acordand Allianz Group categorii de ratinguri superioara pentru forta financiara : "Aa3" si "a+".
Beneficiind de expertiza unei complexe retele internationale, Allianz Group furnizeaza produse si servicii financiare la cele mai inalte standarde pretutindeni in lume. Operand dupa un model structural descentralizat, care promoveaza initiative locala, societatile membre Allianz Group au posibilitatea sa dezvolte strategii de dezvoltare adaptate contextului si conditiilor locale. In acest fel, este creat cadrul identificarii celor mai bune oferte de asigurari de viata, de sanatate, de bunuri si proprietati, auto, croite dupa nevoile clientilor din fiecare regiune si cu sprijinul unor experti internationali. In calitatea sa de companie-membra a celui mai mare grup de asigurari din Europa, Allianz-Tiriac si-a asigurat accesul la o serie de avantaje competitive unice pe piata locala care constituie garantii ale unei dezvoltari viitoare sanatoase si durabile.
Scurt istoric general Allianz-Tiriac
Bazele fundatiei actualei afaceri Allianz-Tiriac Asigurari au fost puse in anul 1994, odata cu infiintarea societatii Asigurari "Ion Tiriac" S.A.(ASIT). Pornind de la zero, compania s-a instalat repede in fruntea ierarhiei operatorilor privati de asigurari. Cresterea accelerate a volumului de afaceri derulate a ajutat ASIT sa avanseze, in numai 6 ani de existenta, pan ape pozitia secunda in topul celor mai importanti asiguratori locali.
Dezvoltarea infrastructurii companiei(incepand cu crearea si diversificarea propriei oferte de produse, continuand cu atragerea celor mai buni specialisti locali din domeniul asigurarilor si terminand cu extinderea retelei teritoriale) a fost realizata prin autofinantare. In ciuda costurilor ridicate pe care lansarea unei afaceri de tip Greenfield le impune, Asigurari "Ion Tiriac"a generat intr-un timp record rezultate pozitive pentru actionarii sai.
Mizand initial pe dezvoltarea relatiilor cu clientii ce desfasurau activitati in domeniul industrial si commercial, ASIT a reusit sa creeze adevarate parteneriate pe termen lung cu asiguratii, spre beneficiul ambelor parti implicate.
Sistemul Allianz-Tiriac Asigurari
Allianz-Tiriac Asigurari este compania numarul unu pe piata romaneasca a asigurarilor, detinand aproximativ o cincime din piata(asigurari generale si de viata). Definitoriu pentru succesul Allianz-Tiriac este echilibrul pastrat , in permanenta, intre ritmul de crestere, siguranta financiara si profitabilitate.
Pe intreaga perioada a ultimilor 5 ani financiari, cresterea medie a afacerilor Allianz-Tiriac a fost superioara ritmului de crestere a pietei. In acelasi interval de timp compania a dovedit capacitatea de a derula in mod constant o afacere profitabila. Mentinerea la niveluri superioare a tuturor indicatorilor care exprima gradul de siguranta financiara a reprezentat garantia unei cresteri sanatoase a afacerii.
Diversificarea progresiva a gamei de produse in concordanta cu nevoile clientilor si adaptarea lor la tendintele cererii au reprezentat elemente de strategie ce au avut o contributie importanta la accelerarea dezvoltarii afacerilor Allinz-Tiriac Asigurari. Astazi portofoliul companiei are o structura echilibrata, incluzand practic toate tipurile de produse din gama asigurarilor generale,respective de viata,capabile sa acopere intreg spectrul de solicitari venite din partea clientilor locali. 
Allianz-Tiriac Asigurari face parte din Allianz Group, actionarul majoritar al companiei fiind Allianz New Europe Holding GmbH. Valoarea actuala a capitalului social este de 54.147.530 RON. Numarul de actiuni emise este de 103.930 titluri cu valoare nominala de 521 lei noi fiecare.


Fisiere in arhiva (1):

  • Management Strategic - SC Allianz-Tiriac SA.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!