Managementul personalului bancar

Cuprins proiect Cum descarc?

Capitolul 1. Managementul personalului bancar 3
Capitolul 1.1. Personalul bancar 3
Capitolul 1.2. Organizarea personalului bancar 4
Capitolul 1.3. Organele de conducere a bancii. Organigrama bancara. 5
Capitolul 1.4. Politica de cadre a unei banci 6
Capitolul 2. Managementul personalului in cadrul ALPHA BANK ROMANIA 9
Capitolul 2.1. Structura administrativa ALPHA BANK 9
Capitolul 2.2. Recrutarea, selectia si incadrarea personalului ALPHA BANK 12
Capitolul 2.3. Managementul motivatiei si recompenselor ALPHA BANK 13
Capitolul 2.4. Managementul formarii si perfectionarii profesionale ALPHA BANK 14
Concluzii si propuneri 15
Bibliografie 16


Extras din proiect Cum descarc?

Capitolul 1. Managementul personalului bancar
Capitolul 1.1. Personalul bancar
Potrivit dictionarului explicativ al limbii romane personalul este totalitatea angajatilor dintr-o institutie sau intreprindere.
In ceea ce priveste domeniul bancar, personalul are o importanta vitala, in special datorita faptului ca in prezent bancile se confrunta cu o criza de personal datorata dezvoltarii rapide a sucursalelor bancare.
In ultimul timp se pune accent pe dezvoltare profesionala a angajatilor bancii, in primul rand prin cursuri de formare profesionala; de asemenea se subliniaza aspectului selectarii celor mai buni candidati si motivarea acestora.
Pentru cele mai multe servicii financiar -  bancare, esenta procesului de prestare este insusi personalul. In mod traditional utilizarea personalului ca forta de vanzare a fost o componenta a societatilor de asigurari, insa acum a devenit o strategie comuna pentru toti prestatorii de servicii financiare.
Chiar mai mult, multe banci din Romania si-au format echipe de vanzare. Vanzarea unui serviciu financiar atrage dupa sine implicarea clientului, iar personalul de vanzare initiaza si dezvolta intelegerea informatiilor de catre client, pentru reducere gradului de incertitudine resimtit de consumator. Personalul de vanzarea este considerat pilonul principal al oricarui sistem de prestare, si are un rol important in promovarea serviciului financiar, in afara campaniilor de promovare.
De asemenea, personalul este cel care tangibilizeaza serviciul oferit si reduce riscul variabilitatii serviciilor, riscul foarte important. 
In front office personalul interactioneaza direct cu clientii. Aici ajung documentele de la clientela si tot aici se lucreaza pe aceste documente. Front office-ul grupeaza operatiile care reprezinta interactiunea nemijlocita cu clientii bancii: accesul la conturi si furnizarea de informatii despre serviciile oferite de banca. De exemplu, ordine de plata, cecuri, bilete la ordin etc.
In back office se desfasoara activitatile interne ale bancii cu caracter administrativ. Raportul dintre operatiile front office si respectiv back office difera de la o activitate bancara la alta. Totusi pentru o mai buna functionare a bancii exista o serie de activitati care se desfasoara strict in back office (contabilitate interna, administratie, gestiune conturi si calcul dobanzi, impachetarea si depozitarea numeralului etc.).
Personalul bancar are datoria de a transfera mesajele, informatiile, ideile astfel incat sa se realizeze obiectivele individuale si comune ale bancii, dar trebuie avut in vedere ca mesajul transmis sa fie inteles pentru a se putea actiona in consecinta. Angajatii promoveaza produsele si serviciile bancare inclusiv prin aspectul fizic ( spre exemplu BCR: prin codul deontologic li se impune sa fie imbracati la costum, fustele angajatelor bancii nu pot fi scurte de 10 cm deasupra genunchiului, le este interzis sa poarte ciorapi plasa sau sa aiba parul vopsit in culori stridente etc.).
Capitolul 1.2. Organizarea personalului bancar
Managementul personalului presupune un sistem de organizare, instruire si gestionare a resurselor umane in asa mod in care ele sa realizeze strategiile bancare cu cat mai mici posibile cheltuieli.
Scopul managementului bancar -  de a optimiza structura personalului bancar si de a majora gradul de calificare a personalului pentru a crea un mediu eficient de activitate a bancii.
Pentru a realiza scopul managementului personalului vom raspunde la urmatoarele probleme:
-  numarul optim de persoane necesare unei banci pentru activitate;
-  gradul de calificare al acestui personal.
Atributiile managementului bancar pentru optimizarea personalului sau sunt:
-  organizarea procesului de lucru in mod optimal pentru banca. Se analizeaza structura organizatorica a bancii pentru a calcula numarul de persoane dupa posturi precum si gradul minim de calificare necesar pentru fiecare post. Tot odata se stabileste structura ierarhica;
-  optimizarea calitatii posturilor pentru a evita dublarea personalului si determinarea gradului de abilitate;
-  formarea abilitatilor angajatilor in domeniul eticii bancare;
-  verificarea si dirijarea personalului atat pe verticala cat si pe orizontala.
Esenta managementului personalului din cadrul bancii este sa creeze spatiul organizational in care angajatii sa isi poata alege maximum de potential, deoarece performanta atinsa de banca este doar rezultatul deciziei angajatilor ei, indiferent de nivelul la care activeaza.
Corelarea tuturor atributiilor va forma un management a personalului eficient si va diminua cheltuielile de deservire a angajatilor.
Managementul personalului bancar pune accent pe urmatoarele coordonate
1. Dezvoltare si retentie -  Sectorul financiar -  bancar este un domeniu dinamic, cu crestere accelerata, ceea ce determina modificarea asteptarilor personalului calificat;
2. Motivare -  Compensarea si motivarea, ca o componenta esentiala a managementului personalului trebuie sa fie reala si competitiva;
3. Instruire eficienta -  Necesitarea de instruire creste odata cu cresterea si sofisticarea pietei si a produselor oferite.
4. Raportare -  Cererile raportate ad-hoc sunt cele referitoare la personal. Departamentele de Resurse Umane din banci trebuie sa faca fata cererii venite atat din interior, cat si din exterior.
5. Modificari legislative -  In domeniul resurselor umane, modificarile legislative implica cerinta de adaptare rapida di cu eforturi minime.
Creand anumite obligatii fata de personalul, banca va crea si conditii de munca eficiente care vor presupune atat dotarea cu tot necesarul a locului de munca cat si stimularea personalului si remunerarea lui.
Principiile fundamentale ale managementului personalului bancar:
- Asigurarea libertatii muncii;
- Egalitatea fata de toti salariatii;
- Conditii de munca adecvate si respectarea demnitatii salariatilor;
- Consensualitatea (simplul acord de vointa al partilor) si buna credinta.


Fisiere în arhivă (2):

  • Managementul personalului bancar.docx
  • Managementul personalului bancar.pptx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1. https://www.alphabank.ro/ 
2. https://biblioteca.regielive.ro/cursuri/banci/managementul-personalului-bancii-176098.html
3. https://conspecte.com/managementul-bancar/managementul-personalului-bancar.html
4. https://ro.scribd.com/document/52770262/PERSONALUL-BANCAR 
5. https://de.scribd.com/presentation/459678383/management-bancar-pptx
6. https://www.stiucum.com/management/managementul-resurselor-umane/Analiza-managementului-resurse24123.php


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:



* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!