Managementul Proiectului Investitional

Cuprins proiect Cum descarc?

Introducere 2
CAPITOLUL 1: Managementul PI 
1.1. Primii pasi 4
1.2. Definirea managementului PI 4
1.3. Detaliile sau dificultatile PI 5
CAPITOLUL 2: Viata si obiectivele PI
2.1. Fazele PI 6
2.2. Surse de informare 6
2.3. Obiectivele PI 7
Exemplu 8
CAPITOLUL 3: Organizarea echipei PI
3.1. Estimarea necesarului de resurse umane 9
3.2. Repartizarea responsabilitatilor 9
CAPITOLUL 4: Evaluarea costurilor, tipurile de costuri 10
CAPITOLUL 5: Detectarea potentialelor capcane / riscuri
5.1. Recunoasterea factorilor de risc 12
5.2. Detectarea timpurie a potentialelor capcane 13
Exemple de PROIECTE - PILOT (reprezentare grafica) 16
Concluzie 19
Bibliografie 21


Extras din proiect Cum descarc?

INTRODUCERE 
Proiectele fac parte din viata noastra inca din cele mai vechi timpuri: Noe a construit arca, Apolodor din Damasc a construit podul peste Dunare, Leonardo 
da Vinci a pictat Mona Lisa, Gustave Eiffel a costruit Turnul Eiffel, Henri-Coanda a construit primul avion cu reactie sau pur si simplu fiecare dintre noi
am organizat o petrecere sau am redactat un raport cu privire la o perioada de activitate, toate acestea sunt proiecte. 
Se cunoaste faptul ca alte multe proiecte similare au fost finalizate cu succes chiar daca adesea timpul si bugetul programat pentru realizarea proiectului au fost depasite. Pe buna dreptate se poate pune intrebarea de ce se bucura astazi managementul proiectelor de un atat de mare interes? Un posibil raspuns ar fi ca pe de o parte s-a schimbat audienta iar pe de alta parte miza este foarte mare. Literatura de specialitate evoca primul proiect care a folosit tehnici de gestiunea proiectului, dezvoltarea submarinului Polaris in anii '50 in SUA, si aminteste ca a fost din punct de vedere tehnic si administrativ un cosmar. Specialistii au fost chemati sa planifice si sa urmareasca nenumarate studii, lucrari si activitati deproductie consumandu-se munti de hartie pentru a documenta aceasta munca
complicata. Oamenii credeau ca managementul proiectelor este o disciplina de inalta tehnologie caracterizata prin grafice si tabele confuze iar realizare sa a durat extraordinar de mult fiind piatra de incercare a celor mai buni specialisti. 
Cu certitudine inca este necesara imbunatatirea structurarii problemelor tehnice complexe ridicate de diverse proiecte. Aceast lucru este necesar celor care vor sa-si faca o cariera din aceasta meserie, pentru a intelege cum se planifica si cum se conduc proiectele, mai ales ca in ultimii ani, proiectele sunt tot mai prezente in viata noastra. Tot mai multe organizatii isi indeplinesc sarcinile prin realizarea de proiecte de toate tipurile si marimile. 
In acelasi timp a aparut o noua specializare a managerului: managerii de proiect, oameni care chiar daca nu si-au propus niciodata in cariera lor sa devina manageri de proiect, au inteles ce este managementul proiectelor si au invatat sa practice aceasta meserie incat sa fie capabili sa realize un proiect cu succes pentru a inainta in cariera. In aceste cazuri, managementul proiectelor a devenit mai mult un cumul de cunostinte si deprinderi necesare decat o cariera aleasa. Prezenta lucrare ajuta la intelegerea principiilor de baza ale succesului in managementul proiectelor.
Adevarata provocare a oricaui proiect de succes este relatia cu persoanele afectate muncii la proiect sau de care este nevoie sa sprijine proiectul. Sunt prezentate sfaturi, sugestii si modele pentru a identifica regulile jocului si modul de implicare a lor in intregul proces de gestiune a proiectului. Succesul managementului proiectului nu se realizeaza numai datorita cunoasterii sau aplicarii regulilor jocului. Tema acestui referat este ca tehnicile si modelele de managementul proiectului sa devina mai usoare transformandu-le in metode de gandire, cai de comunicare, moduri de comportare. Aceste metode sunt in esenta incorporate in modul de a ne concepe munca in fiecare zi.


Fisiere in arhiva (1):

  • Managementul Proiectului Investitional.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!