Managementul Serviciilor Publice

Cuprins proiect Cum descarc?

Introducere.3
Capitolul I Date de identificare a organizatiei. Aspecte legale de constituire si functionare, prezentarea activitatii primariei municipiului Iasi.4
Capitolul 2 Relatiile stabilite intre autoritatea administratiei publice locale si cetateni.11
Capitolul 3 Concluzii si propuneri.13
Bibliografie


Extras din proiect Cum descarc?

Introducere
Institutiile publice reprezinta ansamblul structurilor organizate, create in societate pentru gestionarea afacerilor publice. Institutiile publice, in sensul birocratic pe care il au in ziua de astazi, reprezinta singurul mod de organizare social-economica a statului care poate face fata provocarilor modernitatii (numarul mare al populatiei, diversitatea si complexitatea nevoilor umane ce se cer satisfacute).
O institutie publica ,,vinde" bunuri si servicii care asigura facilitati precum: servicii de telecomunicatii, electricitate, aprovizionarea cu gaze si apa, transport (cai ferate, aeriene, navale), transportul public urban, servicii financiare (banci, companii de asigurare). Obiectivul unei institutii publice este servirea interesului public. Sunt situatii in care initiativa particulara nu poate acoperi cerintele societatii si de aceea sunt necesare institutii specifice.
Activitatea administratiei publice are in vedere satisfacerea necesitatii intereselor publice generale a celor administrati. Insa, pentru a-si duce la indeplinire activitatea in conditii optime, autoritatile si institutiile administratiei publice au nevoie de resurse materiale, financiare si umane, adica administratia publica are nevoie de personal, de materiale si de bani. Dintre toate acestea, resursa cea mai importanta si valoroasa este resursa umana.
Se poate spune ca administratia publica reprezinta un ansamblu de functii publice ce sunt prevazute prin lege si incredintate functionarilor publici care le indeplinesc in baza competentei acordate.
Evolutia societatii a impus mai multe tipuri de sisteme administrative. Daca in sistemul birocratic traditional, personalul raspundea la stimuli simpli fara sa ia decizii, astazi se acorda o mai mare importanta managementului decat administratiei, rezultatelor decat mijloacelor. In situatii de criza exista posibilitatea ca autoritatea personala sa ia locul regulilor iar functionarii publici sa fie obligati sa se supuna unor factori de putere. Aceste crize pot ajuta sistemul de organizare birocratica. Este clar ca aceasta adaptare contribuie la dezvoltarea sistemului de organizare birocratica. Acest sistem este format din proceduri de rutina dar si din perioade de criza care asigura apoi, perioadele de stabilitate.
Administratia publica reprezinta o "mare afacere publica ", in care suntem cu totii implicati in calitatea noastra de cetateni si, ca urmare, este necesar sa nu ramanem pasivi la lucrurile care ne privesc si pe care le putem schimba sau imbunatati in mod direct sau indirect.
Capitolul I Date de identificare a organizatiei. Aspecte legale de constituire si functionare, prezentarea activitatii primariei municipiului Iasi
1. Date de identificare a organizatiei
Actualul sediu al primariei, fostul Palat Roznovanu, este situat in inima Iasului, in apropierea celor mai semnificative monumente ale orasului. Cladirea impresionanta prin somptuozitate si fastul interioarelor, a fost construita in deceniile 7 - 10 ale sec. XVIII-lea si restaurata intre 1830 - 1833 de catre cunoscutul arhitect Johan FREYWALD, cel care a proiectat si Catedrala Metropolitana. In ansamblu, ca arhitectura dar si prin frescele interioare si statuile ce impodobeau in 1830 exteriorul, palatul apartine stilului neoclasic, cu elemente ornamentale electico-baroce. Pana in 1891 cand este vanduta statului, cladirea este resedinta a familiei Rosetti - Roznovanu, cea mai puternica si mai influenta familie in arena politica moldava a urbei. Fiind una din cele mai importante case ale Iasului in epoca, a gazduit numeroase personalitati si a fost martora unor evenimente istorice semnificative. La sfarsitul sec. XVIII (1788), se stabileste la Palat generalul rus Romanov si mai apoi intreaga diplomatie rusa aflata aici in perioada Regulamentului Organic (1829 - 1831). De altfel, in 1866, familia Roznovanu, sustinuta de forte politice din Rusia, incearca organizarea unui complot ce urmarea urcarea in scaunul Moldovei a lui Nunuta Roznovanu, dar planul se soldeaza cu un esec. Un esec a fost si incercarea fostului domnitor Mihail Sturza, stabilit aici in 1858 de a reveni la putere, la 10 ani de la plecarea din tara. Figuri marcante se perinda in saloanele Palatului in deceniile 7-8 ale sec. XIX: M.S. Carol I, Natalia Kescu (care va deveni Regina Serbiei in 1882), celebra Hariclea Darclee etc. Intre anii 1892 - 1892 Palatul Roznovanu va fi folosit ca resedinta temporara a familiei regale, o parte din spatiu fiind alocat autoritatilor locale.


Fisiere in arhiva (1):

  • Managementul Serviciilor Publice.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!