Marketingul Internațional din Kazahstan

Cuprins proiect

Cap. 1. Prezentare pe scurt a ţării 1
1.1 Istoric 3
Cap. 2. Sistemul economic general 8
2.1 Principalul sector economic 11
2.2 Agricultură 12
2.3 Trend macro-economic 13
Cap. 3. Standardul general de viață 14
3.1 Indicatori relevanți nivelului de trai 16
Cap. 4. Analiza țării 17
4.1 Legi și reglementări guvernamentale cu impact direct asupra activităţii de marketing 18
4.2 Infrastructura 18
Concluzii 20
Bibliografie 21


Extras din proiect

Cap. 1. Prezentare pe scurt a ţării
Kazahstan, oficial Republica Kazahstan, este o ţară transcontinentală în Asia Centrală şi Europa de Est. Clasată pe locul nouă la topul celor mai mari ţări, este, de asemenea, cea mai mare ţară fără ieşire la mare ; pe teritoriul său de 2,727,300 km pătraţi este mai mare decât Europa de Vest . Este învecinată, în sensul acelor de ceasornic de la nord de Rusia, China, Kîrgîzstan, Uzbekistan, Turkmenistan, şi, de asemenea, o parte semnificativă a Mării Caspice. Deşi Kazahstan nu împărtăşesc o frontieră cu Mongolia, punctul său cel mai de est este de numai 38 km de la Mongolia vârful lui de vest. Capitala a fost mutată în 1998 de la Almaty (fosta Alma-Ata, cel mai mare oras Kazahstanului, la Astana. 
Kazahstan este unul dintre cele şase independente state turce. Kazahstan este unul dintre membrii activi ai Consiliului Turc şi comunitate TÜRKSOY care este în prezent condusă de fostul ministru al culturii din Kazahstan.
Vastă în dimensiune, terenul variază de la zonele de câmpie, stepe, taigas, canioane, dealuri, delte, zone montane acoperite de zăpadă, chiar şi zone de deşert. Cu 16,6 milioane de oameni (2011 estimare ) Kazahstan deţine locul 62 la numărul de locuitori din lume, deşi ca densitate este mai mică de 6 locuitori pe kilometru pătrat.
Pentru cea mai mare parte a istoriei sale, pe teritoriul de astăzi Kazahstan a fost locuit de triburi nomade. Până în secolul al 16-lea, kazahii au apărut ca un grup distinct, împărţit în trei Jüz (este una din cele trei diviziuni principale teritoriale în Câmpia Kypchak, zonă care acoperă o mare parte din Kazahstan contemporan). Ruşii au început avansarea în stepa Kazahstanului în secolul al 18-lea, şi de la mijlocul secolului al 19-lea, Kazahstan a fost parte a Imperiului Rus. După revoluţia Rusă din 1917, şi, ulterior, războiul civil, pe teritoriul Kazahstanului a fost reorganizat de mai multe ori înainte de a deveni Republica Socialistă Sovietică Kazah în 1936, o parte din URSS. În timpul secolului 20, Kazahstan a fost locul proiectelor majore sovietice, inclusiv Campania “Virgin Lands” al lui Hruşciov, cosmodromul de la Baikonur , şi Semipalatinsk "Poligon" - zona principală a testelor de arme nucleare al URSS-ului. 
Kazahstan a declarat ea însăşi independenţa la 16 decembrie 1991, ultima republică sovietică să facă acest lucru. Conducătorul din era comunistă, Nursultan Nazarbayev, a devenit preşedinte al ţării. De la declararea independenţei, Kazahstan a urmat o politică externă echilibrată ş-a străduit să dezvolte economieia naţională, în special de industria pe hidrocarburi. În timp ce perspectivele economice ale ţării se îmbunătăţesc, preşedintele Nazarbaiev menţine un control strict asupra politicilor ţării. Cu toate acestea, prestigiul internaţional al Kazahstan în creştere. În prezent, este considerat a fi statul dominant în Asia Centrală . Această ţară este membră a numeroase organizaţii internaţionale, inclusiv Organizaţia Naţiunilor Unite, a Parteneriatului Consiliului Euro-Atlantic (EAPC – aflat în subordinea NATO, are rolul de a îmbunătăţi relaţiile dintre ţările NATO şi cele din afara NATO), a Comunităţii Statelor Independente (CSI – organizare regională, economico-politică, la care participă statele foste sovietice), precum şi Organizaţia de Cooperare de la Shanghai (organizaţie interguvernamentală de securitate reciprocă). Kazahstanul este una dintre cele şase state post-sovietice care au implementat un Plan Individual de Acţiuni în parteneriat cu NATO. În 2010, Kazahstanul a prezidat Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa. 
Kazahstanul este divers din punct de vedere etnic şi cultural, în parte din cauza deportările în masă din multe grupuri etnice în ţară în timpul lui Stalin. Kazahstanul are o populatie de 16,6 milioane, cu 131 etnii, inclusiv kazahă, rusă, Uyghur, ucraineni, uzbeci, tătară, şi germană. În jurul valorii de 63% sunt kazahi.
Kazahstan permite libertatea de religie, şi astfel întâlnim multe credinţe diferite în ţară. Islamul este religia a mai mult de 70% din populaţie, iar creştinismul pe locul 2. Limba kazah este limba de stat, în timp ce limba rusă este, de asemenea, oficial folosit ca un "egal" limbii din Kazah, întâlnit şi în instituţii publice.
Potrivit revistei Newsweek ţara deţine poziţia 61 în lista "The world's best countries" . Acest indice este compus din următoarele ranguri: educaţie - 14, sănătate - 82, calitatea vieţii - 45, dinamismul economic - 43, mediul politic – 81; cel mai bun rang este primul. 
Potrivit World Economic Forum în Raportul Global al Competitivităţii 2010-2011 Kazahstan deţine poziţia 72 .
Etimologie
Termenul Kazakhstani a fost inventat pentru a descrie toţi cetăţenii din Kazahstan, inclusiv non - kazahi . Cuvântul "Kazahstan" este în general folosit cu referire la cei de origine etnică kazahă (inclusiv cei care trăiesc în China, Afganistan, Turcia, Uzbekistan şi alte ţări). 
Etnonimul "Kazahstan" este derivat de la un cuvânt vechi turcice, sensul cuvântului: "independent, un spirit liber". Acesta este rezultatul a culturii nomaze de călărit. Sufixul persan" -stan" înseamnă "pământ" sau "locul de", deci "Kazakhstan" este "ţara kazahilor".


Fisiere în arhivă (1):

  • Marketingul International din Kazahstan.docx

Imagini din acest proiect

Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!