Mașina de spălat Arctic

Extras din proiect Cum descarc?

Pentru acest proiect am ales un produs electrocasnic ,,masina de spalat Arctic", fiind analizat prin cele doisprezece capitole ale materiei ,,merceologie".Am ales sa prezint modelul de masina EF 5800 Arctic deoarece pentru mine este un bun cu o eficienta foarte ridicata . Acest produs este foarte util , nu numai pentru mine , ci si tuturor gospodinelor , deoarece este mult mai usor sa-si vada procesul de spalare prin usa masinii . Un alt aspect pe care il mentionez este faptul ca acest produs are avantaje multiple : de la programele de spalare la consumul de energie electrica , dar si raportul calitate-pret . 
Capitolul I
Obiectul si functiile merceologiei
Marfa are doua elemente:valoare si valoarea de intrebuintare.Valoarea produsului meu este de 1030 lei.
Valoarea de intrebuintare a masinii de spalat consta in satisfactia resimtita de mine prin utilitatea ei, datorita proprietatilor pe care le are acest produs.Valoarea de intrebuintare a produsului electrocasnic are continut tehnic,economic,socio-uman.Daca produsul nu are unul din cele doua elemente (valoare si valoare de intrebuintare) nu poate fi marfa.
Continutul tehnic al produsului meu consta in cunoasterea principalelor proprietati ale masinii de spalat si a principalilor factori care determina proprietatile acesteia . Factorii provin din :sfera circulatiei :ambalare : masina de spalat a fost ambalata foarte bine cu polistiren, carton si folie, fiind astfel sigilata foarte bine si transportul: a fost gratuit pana la domiciliu si sfera serviciilor comerciale: Termenul de garantie: este de 36 de luni din data achizitionarii produsului si livrarea produsului la domiciliu;
Continutul economic deriva din legatura intre valoare ,fiind una mare si valoarea de intrebuintare care este mai mare decat pretul deoarece satisfactia pe care o resimt eu ca si client este foarte mare in comparatie cu pretul platit pe masina de spalat (produsul merita banii pe care i-am dat).Produsul ales nu polueaza mediul inconjurator si nici starea de sanatate,in schimb, el este foarte util pentru mine.
Masina de spalat ,,Arctic" are functie economica deoarece acest produs este adaptat la cerintele pietei,functie sociala deoarece consta in sporirea gradului de utilitate si ,deci a satisfacerii cerintelor mele ca si client.
CAPITOLUL II
Metodologia generala de cercetarea marfurilor
Metoda organoleptica masina de spalat are o eticheta , care arata consumul de energie (clasa de eficienta energetica A+);pe masina este scris numele sau marca comerciala ARCTIC;numele modelului EF 5800A+,are o latime de 60cm ,o inaltime de 84cm ,iar greutatea totala a masinii si a uscatorului asezate unul peste celalalt este aproximativ de 90 kilograme.Aceasta are sertarul pentru detergent cu trei compartimente situate in coltul din partea dreapta a masinii .In primul compartiment este pentru prespalare ,al doilea pentru spalarea principala ,al treilea pentru balsam ,in plus ,mai exista un sifon in compartimentul pentru balsam.
Z 
In partea de sus , la panoul de comanda ,masina are patru butoane care arata:
1-este buton de selectare programe (pozitia pornit /oprit)
2-indicator ,,usa deschisa "
3-indicator de urmarire program 
4- buton pornire/pauza
Primul buton care este pentru selectare programe contine :,,on off"', bumbac 90,bumbac 40 , bumbac apa rece , rapid 30,spalare manuala 20,clatire, stoarcere /evacuare ,bumbac eco 60,bumbac eco 40 , sintetice 60 , sintetice 40 ,sintetice apa rece , lana 40, delicate 30.


Fisiere în arhivă (1):

  • Masina de spalat Arctic.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

-  Lucia Vestemean, Ioana Vestemean ,,Cartea de merceologie
-  www.arctic.ro
-  www.cel.ro
-  www.compari.ro > ... > Masina de spalat Arctic Frontala


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!