Mediul de Marketing - SC Alimenta SA Bacau

Extras din proiect Cum descarc?

I.PREZENTARE GENERALA:
Societatea comerciala ALIMENTA SA BACAU este o societate pe actiuni, romano-italiana. Partea italiana detine cea mai mare parte din numarul actiunilor, si anume 80%, iar parte romana detine 20%. Infiintata in baza legilor 30/1990, cu privire la infiintarea societatilor comerciale cu capital privat si 35/1990 referitoare la participarea investitorului strain, societatea are ca obiect de activitate "productia si prepararea specialitatilor din carne".
Fabrica a fost pusa in functiune in luna septembrie 1993, intr-un amplasament din orasul Bacau. 
Statutul societatii este legal inregistrat si reglementeaza:
- denumirea, forma juridica, sediul si durata societatii;
- obiectul de activitate al societatii;
- capitalul social si actiunile;
- atributiile si competentele Adunarii Generale a Actionarilor;
- controlul activitatii societatii;
- modificarea formei juridice, dizolvarea societatii, solutionarea litigiilor.
Statutul aduce precizari si detalieri privind toate domeniile anterior enumerate.
Societatea a fost initial construita pentru o productie de preparate din carne de circa sase tone zilnic. La sfarsitul anului 1993, productia realizata s-a ridicat la sapte tone pe zi, iar la sfarsitul anului 1994, la unsprezece tone.
Prin realizarea optimizarii fluxului tehnologic si definitivarea investitiei, se preconizeaza o productie de 30 de tone zilnic, pentru sfarsitul anului 1997. Fabrica produce preparate din carne de porc si vita. Retetele intrebuintate sunt 50% romanesti si 50% italiene.
Nomenclatorul de produse finite:
- hot-dog paste de mici la cutie
- carnat bere salam de vara
- kaiser sunca afumata
- ceafa afumata sunca Praga
- cervelas salam cu sunca
- jambon carnati oltenesti
- cremwursti hamburgeri
- chilly grill jandarmi
- oase garf specialitate Alimenta
- fleischcase mortadela
- muschi de vita afumat cabanos
- aufschnitt cu carne de porc, muschi file
vita, ciuperci, ardei, cascaval, caltabos
mozaic lebar
- cordon bleu salam Victoria 
Condimentele folosite sunt numai cele naturale. Membranele intrebuintate sunt naturale si artificiale. Standardul de calitate este deosebit de ridicat, termenele de valabilitate sunt mai mari decat cele obisnuite pe piata romaneasca. Produsele se livreaza in stare proaspata, intregi sau portionate, ambalate clasic sau in vid. Firma are disponibilitate de a efectua livrarea cu masini proprii.
Specificul procesului tehnologic este cel caracteristic industriei alimentare, respectiv accentul cade pe aspectele igienico-sanitare, sanitar veterinare, protectia mediului. Conform acestui specific fluxul materiilor prime nu trebuie sa intersecteze fluxul produselor finite. De asemenea persoanele contaminate, care lucreaza in zonele "murdare", nu trebuie (pe cat posibil) sa se intersecteze cu personalul direct implicat in activitatea de productie. O alta cerinta, foarte importanta, este pastrarea unei temperaturi de lucru care sa previna declansarea procesului bacteriologic si microbian.
Productia este de serie mica cu un nomenclator mare de fabricatie. In acest caz exista o flexibilitate ridicata, deci in cazul introducerii unui nou produs fabricarea poate incepe in 24 de ore. Amplasarea utilajelor se face pe grupe omogene de masini.
Durata de revenire a sumelor debitore este de maxim 48 de ore, iar in cazul platilor cu CEC este de 3 zile in timp ce al sumelor creditoare este de 5 zile.
Existenta stocului tampon de materii prime implica o cheltuiala in plus. In opinia conducerii societatii (si in practica) din acest fapt se trag o seama de avantaje in cazul modificarilor pozitive ale preturilor. Astfel la o majorare a pretului intreprinderile cu acelasi profil de fabricatie opresc productia in asteptarea noilor preturi, deci se creeaza un gol de produse pe piata, caz in care SC ALIMENTA isi prezinta aceeasi oferta castigand un nou segment de piata.
Transportul produselor finite se efectueaza, in mare parte, cu mijloace proprii, intreprinderea avand 5 Fiat Ducato Maxi cu o capacitate tehnica de 2 tone,6 Mercedesuri Sprinter cu capacitate de 2 tone si 3 Dacia papuc cu capacitate de 0.8 tone. Firma mai dispune de doua camioane Volvo cu o capacitate tehnica de 10 tone pentru transportul materiilor prime de la furnizor. Transportul intern se face cu carucioare de 50 de kg. Acestea facand legatura intre locurile de munca.
Costul transportului extern efectuat de masinile proprii este de 1000 lei/kg la materie prima si de 1200/kg la produse finite.
Ca orice intreprindere de productie si firma noastra are deseuri. Acestea sunt oase si grasimi. Printr-un protocol incheiat la nivelul conducerii, deseurile sunt ridicate zilnic si transportate la o alta firma care produce faina proteica. In perspectiva SC ALIMENTA va construi si o linie de valorificare a deseurilor.
Capacitatea tehnica de productie este de 20 tone/zi, iar cea practica este de 18 tone/zi.


Fisiere in arhiva (1):

  • Mediul de Marketing - SC Alimenta SA Bacau.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!