Metode de cercetare a nevoilor clienților

Cuprins proiect

Argument 3
CAPITOLUL I Piata 5
1.1 Piata, locul de desfasurare a firmei.Structura complexa a pietei 6 
1.2 Metode de cercetare a pietei 8
1.3 Cercetari de marketing 11
CAPITOLUL II Nevoile de consum ale cumparatorilor - Forte generatoare 13
2.1 Scurt istoric al SC DANONE SRL 13
2.2 Analiza pietei pe care actioneaza societatea comerciala 14
2.3 Analiza si interpretarea datelor din chestionar 16
2.4 Macromediul si micromediul:Analiza SWOT 21
CONCLUZII SI PROPUNERII
ANEXE
BIBLIOGRAFIE


Extras din proiect

ARGUMENT
Lucrarea „ Metode de cercetare a nevoilor clienţilor" îşi propune prin modul de structurare pe 2 capitole, inclusiv studiul de caz, să descopere care sunt „ clienţii " locului de acţiune în care se verifică eficienţa activităţilor desfăşurate de aceştia.
Clientul, ca beneficiar actual sau posibil al produselor şi serviciilor unei firme, dacă achiziţionează aceste produse pentru a le revinde, este doar cumpărător ; dacă le achiziţionează pentru folosinţă proprie, el este consumator de produse sau utilizator de servicii.
Plecând de la tendinţele sau nevoile clienţilor, lucrarea abordează studierea pieţei constituită din punct de vedere al marketingului ca şi premisă şi finalitate a acţiunilor desfăşurate de o firmă.
Primul capitol debutează cu precizarea definiţiei date de marketing noţiunii de „piaţă". Noţiunii de „ piaţâ „ îi sunt tot mai multe definiţii date de marketing cât şi de alte discipline economice. O definiţie care să mulţumească cât mai multe discipline este aceea că este o construcţie ce se regăseşte în zona de contact permanet între producţie, producătorii de produse şi prestatorii de servicii pe de o parte, respectiv consumatorii şi cumpărătorul lor pe de altă parte.
Scopul marketingului fiind satisfacerea necesităţilor şi dorinţelor consumatorului, atunci atitudinea lui prin soluţii se raportează la piaţă.
Pentru a înţelege cât mai bine, se prezintă în lucrare trăsăturile pieţei. 
Fiecare dintre componentele pieţei pot face referire la un produs, serviciu, grupă de mărfuri sau la ansamblul bunurilor economice ce Sac obiectul produsului.
O altă împărţire a pieţei se face pe populaţie, împărţită la rândul ei în consumatori, care fie au adoptat deja produsul în consum fie îl vor adopta cu un anumit grad de certitudine ; în nonconsumatori absoluţi sau relativi. 
Nonconsumatorii absoluţi nu vor fi convinşi niciodată să cumpere un produs ( de exemplir musulmanii nu consumă carne de porc-şi nu beau alcool), în schimb, nonconsumatorii relativi sunt cei care ar putea avea nevoie de produs dar nu îl consumă din diverse motive.
Orice piaţă este deci rezultatul naturii şi raporturilor în care se găsesc cererea şi oferta de produse. Se prezintă noţiunile de ofertă şi cerere cu caracteristicile sale specifice.
Pentru a putea aprecia care este locul unei firme pe o piaţă se prezintă noţiunea de piaţă a produsului, fâcându-se legătură cu alt subcapitol tratat în lucrare şi anume „Metode de cercetare a pieţei", pornind de la culegerea informaţiilor direct de la purtătorii lor : consumatorii, inclusiv intermediarii de marketing. Scopul acestora este de a obţine aspecte de natură calitativă care combinate cu cele de natură cantitativă duc la îmbunătăţirea actului decizional de a cumpăra produsul (pentru consumatori) sau de a produce sau lansa un nou produs pe piaţă (pentru firmă).
Sunt prezentate formele pe care le îmbracă cercetarea :
- cercetarea directă;
- cercetarea de masă;
- cercetarea selectivă;
- formele folosite pentru culegerea informaţiilor,
- metoda anchetelor selective;
- metoda comunicării non-verbale;
- metoda prin observare (personală, mecanică, electronică).
In concluzie, cercetarea de marketing reprezintă culegerea , înregistrarea, prelucrarea, analizarea şi interpretarea informaţiilor necesare pentru elaborarea deciziilor de marketing.
Cercetările de marketing sunt cele care ajută firma să afle răspunsurile la datele şi faptele sale într-un mod sistematic, care află şi dezvăluie situaţia reală şi nu ideală, imaginată sau dorită.
In Capitolul al II-lea se prezinta SC. DANONE. SRL infiintata in anul 1919 cu sediul in Bucuresti avand ca obiective productia de produse lactate.
In concluzie in capitolul al II-lea se vorbeste despre produsele lactate si beneficiul lor pentru organism. Cu ajutorul metodelor de cercetare au descoperit ca iaurtul este benefic pentru digestie completa.
Iaurtul poate fi de mai multe feluri: din lapte de vaca, din lapte de oaie si din lapte de bivolita care pot fi diferite si dupa continutul de grasime.


Fisiere în arhivă (1):

  • Metode de Cercetare a Nevoilor Clientilor.docx

Imagini din acest proiect

Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!