Metode de Combatere a Evaziunii Fiscale

Extras din proiect Cum descarc?

Evaziunea fiscala este sustragerea prin orice mijloace de la impunerea sau de la plata impozitelor, taxelor, contributiilor si a altor sume datorate bugetului de stat, bugetelor locale, bugetului asigurarilor sociale de stat si bugetelor fondurilor speciale de catre persoanele fizice si persoanele juridice romane sau straine, denumite in cuprinsul legii contribuabili.
Insa este vorba de evaziune fiscala la un nivel mic, totusi este un
pas care ne face sa ne indreptam atentia catre evaziunea fiscala la nivel inalt, dar care totodata ne ajuta sa intelegem pe deplin fenonemnul.Fiind vorba in principiu de evitarea platirii unor taxe.
Evaziunea fiscala in Romania , conform unor aprecieri ale Curtii de Conturi, a inregistrat in anul 1997 un volum de 24.000 miliarde lei, iar in anul 1998 unul de aproximativ 40.000 miliarde lei. 
Fata de PIB evaziunea fiscala reprezenta in anul 1997 circa 10%, mentinandu-se la acelasi nivel si in anul urmator, iar fata de bugetul general consolidat al statului, reprezenta aproximativ 30% in 1997 si circa 32% in anul 1998.
Romania este tara din Uniunea Europeana cu cel mai ridicat nivel al evaziunii fiscale. Potrivit lui Ioan Cezar Coraci, presedintele Uniunii Generale a Industriasilor din Romania, tara noastra ocupa detasat primul loc pe acest segment, cu un procent de 21%.Combaterea evaziunii fiscale necesita crearea unui sistem unitar si coerent, care sa cuprinda nu numai masuri de natura penala, deoarece acest fenomen socio-juridic, este determinat de un summum de factori, cum ar fi: impozitarea excesiva a veniturilor, o legislatie incoerenta si neclara, o legislatie in mod defectuos aplicata si nu in ultimul rand mentalitatea contribuabilului.


Fisiere in arhiva (1):

  • Metode de Combatere a Evaziunii Fiscale.pptx

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!