Microsoft - companie multinațională

Cuprins proiect

CAP. 1 Prezentarea mărcii 1 
1.1 Istoria mărcii. 1 
1.2 Gama de produse 2 
1.3 Segmentele de piaţă 2 
CAP.2. Testul de asociere 3 
2.1. Tabel 3 
2.2. Interpretarea tabelului. 4 
2.3 Concluzie. 5 
CAP. 3 Metoda portretului chinezesc 6 
3.1. V.I.P. 6 
3.1.1. Interpretare 6 
3.1.2. Concluzie 6 
3.2. Culoare 6 
3.2.1. Interpretarea culorilor. 6 
3.2.2. Concluzii 7 
3.3. Animal 8 
3.3.1 Interpretarea 8 
3.3.2. Concluzii 9 
3.4. Sport 9 
3.4.1.Interpretare 9 
3.4.2. Concluzii 10 
3.5. Vehicul 10 
3.5.1. Interpretare 10 
3.5.2. Concluzii 11 
Concluzia finală 12 
Bibliografie 13


Extras din proiect

CAP. 1 Prezentarea mărcii
1.1 Istoria mărcii.
Microsoft este cea mai mare companie multinationala producătoare de software, servicii și tehnologii Internet pentru calculatoarele personale și pentru mediul de business. Compania oferă o gamă largă de produse și servicii proiectate să ofere oamenilor programe software deosebite accesibile oricând, de oriunde și pentru orice dispozitiv.
Compania a fost fondată în 1975 de catre William Henry Gates III, (cunoscut sub numele de Bill Gates), cel supranumit si dezvoltatorul microcalculatoarelor de generatie viitoare. Microsoft a fost creata cu scopul de a domina piata desktopurilor, sau a “calculatoarelor de acasa”, fapt atestat si de misiunea companiei, si anume “un computer pe fiecare birou şi în fiecare casă, care rulează software ul Microsoft" .
La mijlocul anilor ‘80, Microsoft a acaparat piata programelor de operare cu revolutionarul MS DOS (Microsoft Disk Operating System), acesta fiind sistemul de operare care a adus companiei primul real succes. Pe 12 august 1981, după ce negocierile cu Digital Research au fost ratate, IBM a venit cu propunerea unui contract prin care cei de la Microsoft trebuiau sa ofere o versiune a sistemul de operare, ce urma sa fie utilizat în viitoarele IBM Personal Computer (PC).
În 1989, Microsoft a adus pe piata un nou produs revolutionar, numit “Microsoft Office”. Acest produs includea doua programe, Microsoft Word şi Microsoft Excel, ce erau destinate activitatii bussiness.
La 22 mai 1990 Microsoft a lansat prima versiune a sistemului de operare Windows, denumit pur si simplu 3.0 .Acesta a fost urmat in 1993 de Windows NT 3.1, in 1995 de Windows 95, in 1998 de Windows 98 (acesta fiind o actualizare a 95 ului, avand ca principala caracteristica introducerea caracteristicilor de navigare pe Internet), acesta din urma fiind urmat de versiunile Windows 2000 si Windows Me, fiind lansate in anii 2000, respectiv 2001, Windows Server 2003.Unul dintre cele mai apreciate sisteme de operare a fost Windows XP, acesta fiind considerat inca de la lansarea sa din 2001 ca fiind cel mai fiabil sistem de operare vreodata conceput.
Anul 2003 aduce o noua premiera pentru Microsoft, acestia eliberand o alta varianta a Microsoft Office, imbunatatita, ce cuprindea acum o suita de programe precum Microsoft Access, Microsoft Word, Microsoft Excel, Microsoft PowerPoint, Microsoft Publisher. Odata cu trecerea anilor, progresul tehnologic era unul cu adevarat uimitor, astfel ca Microsoft a revenit pe piata in anul 2008 cu o noua versiune de Windows, ce avea sa l inlocuiasca pe vechiul Windows XP.Cu un design modern, futurist, Windows Vista s a dovedit a fi mai putin fiabil decat varianta pe care acesta o inlocuia, astfel ca sfasitul anului 2009 a determinat aparitia ultimului sistem de operare conceput de Microsoft si anume Windows 7. Totodata cu aceste, Microsoft Office 2003 a fost inlocuit in anul 2007 de o varianta imbunatatita, cu un design indreptat spre utilizator, majoritatea functiilor fiind usor vizibile.
Microsoft isi continua activitatea de cercetare si in ziua de azi, dovada fiind faptul ca anul 2010 vine cu o noua premiera si anume Microsoft Office 2010.
1.2 Gama de produse
Încă de la infiinţare şi până în prezent, Microsoft şi a răsfăţat clienţii cu o gama diversificată de produse, de înalta calitate, gamă care le a creat acestora o notorietate mare la nivel mondial. Gama de produse Microsoft cuprinde sisteme de operare pentru calculatoare, echipamente periferice şi multe alte programe menite sa simplifice lucrul pe calculator.Aceasta este împărţită în următoarele familii: 
- Windows 
- Office 
- Servers 
- Bussiness Solutions 
- Developer Tools 
- Windows live 
- MSN 
- Games & Xbox 
- Windows mobile 
Aceste familii de produse sunt menite să acopere toate sectoarele industriei tehnologice computerizate, fiecare cuprinzând diferite produse care pot servi ca soluţii pentru eventualele probleme întâlnite de utilizatori.Astfel, se pot întâlni sisteme de operare pentru PC uri precum Windows XP, Vista, Windows 7, sisteme de operare pentru smartphone uri precum MS Windows Mobile 6.5, unitati periferice precum mouse uri si tastaturi, dar si unitati portabile pentru jocuri precum Xbox. 
1.3 Segmentele de piaţă
Compania multinationala Microsoft studiază tendinţele pieţii astfel încât dezvoltarea produselor acestora să reuşească să se adreseaze mai multor segemente de cumpărători, încercând să satisfaca toate nevoie în materie de high tech existente pe piaţă în ziua de azi.Ducand această politică a acoperirii tuturor nevoilor, ei au reusit să acapareze piaţa, construindu şi un brand în rândul consumatorilor, care atunci când aud numele firmei se gândesc automat la un produs de calitate în conformitate cu aşteptările lor.
Deşi în urmă cu câţiva ani puteam vorbi de un singur segment de piaţă, în zilele noastre acesta s a dezvoltat, firma reuşind să acopere alte nevoi ale altor persoane decât primii clienţi ai lor, astfel că s au creat alte segmente pe care firma Microsoft activează cu un real succes.Acum putem vorbi de segmentul utilizatorilor obişnuiţi, care folosesc între unul şi maxim 4 programe manufacturate de catre Microsoft, segmentul bussiness, aici intrând fie angajaţii întreprinderilor care folosesc zi de zi sistemele de operare Windows, fie oamenii de afaceri care utilizează pe smartphone unul din sistemele de operare create pentru acestea.


Fisiere în arhivă (1):

  • Microsoft - Companie Multinationala.docx

Imagini din acest proiect

Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!