Migratia Fortei de Munca, Asociata Investitiilor Internationale

Cuprins proiect Cum descarc?

Cuprins 2
Capitolul 1.Consideratii introductive 3
1.1.Migratia internationala a fortei de munca. Definitie 3
1.2. Investitiile straine directe. Definitie 4
Capitolul 2. Evolutii istorice 5
2.1. Evolutia istorica a migratiei internationale 5
2.2.Evolutia instorica a investitiilor straine directe 5
Capitolul 3. Relatia dintre MIFM si ISD 6
3.1. Efectele ISD asupra MIFM 6
3.2. Teoria lui David Ricardo 7
Capitolul 4. Efecte 8
4.1Efectele migratiei 8
4.2. Efectele ISD 9
Capitolul 5. Concluzii 11
Bibliografie 14


Extras din proiect Cum descarc?

Capitolul 1. Consideratii introductive
1.1.Migratia internationala a fortei de munca. Definitie
Prin miscare migratorie intelegem acea miscare a populatiei in teritoriu prin care se modifica numarul si compozitia pe varste si pe sexe a unei populatii, ca urmare a intrarilor in respectiva populatie a unui numar de persoane apartinand altor arii administrativ-teritoriale si ca urmare a iesirii unui numar de persoane inafara.
Migratia are doua fluxuri: emigratia - miscarea spre exterior, respectiv imigratia - miscarea spre interior sau in respectiva unitate, termenii fiind mici inovatii ale limbii romane, pentru mai multa precizie.
Dupa cum mentionam si mai sus emigratia este tara de origine din care pleaca forta de munca. Emigratia se calculeaza cu ajutorul ratei de emigratie 
Me= numarul emigrantilor in interval dat;
P=populatia existenta in perioada intervalului;
K=coeficientul
Imigratia este primirea populatiei deplasate in tare de destinatie, definitive sau temporar.Imigratia se calculeaza cu ajutorul ratei de imigratie( ):
Mi=numarul imigrantilos in interval dat
P=populatia existenta in perioada intervalului
K=coeficientul.
Una si aceeasi deplasare a populatiei in teritoriu va fi simultan, pentru arii teritoriale diferite, imigratie si emigratie iar una si aceeasi arie administrativ-teritoriala va fi in acelasi timp subiect atat de imigratie cat si de emigratie.
Putem defini migratia ca fiind acea deplasare in teritoriu a populatiei in cursul careia este depasita o granita administrativ-teritoriala. In esenta, inseamna miscarea intre zone administrative indiferent de distanta parcursa si de implicatiile pe care respectiva deplasare in teritoriu le are asupra celor prinsi in acest fenomen.
Migratia nu este un fenomen modern, desi contemporan si de mare amplitudine ce a atras atentia multor specialisti (economisti,sociologi,politologi) a unor organizatii stiintifice nationale si internationale a cercurilor guvernamentale din diverse tari. Fenomenul a capatat noi semnificatii datorita tehnologiei moderne.
Suntem martorii unei polarizari de tipul bogati si saraci intre indivizi intrucat structura cererii pe piata s-a modificat ( mai putini muncitori sunt necesari pentru procesul de productie din cauza tehnologiei moderne care realizeaza acum o mare parte din sarcini, in timp ce necesarul de forta de munca in sectorul serviciilor a crescut), diferentele dintre veniturile celor cu studii superioare si celor cu studii medii sunt in crestere si diferentele in termeni de bogatie economica dintre tarile dezvoltate si cele in curs de dezvoltare sunt tot mai mari.
Schimbarile in structura pietei de munca, nevoia de forta de munca in functie de profitul de productie al tarilor si al companiilor importante , politicile organizatiilor international ( FMI sau Banca Mondiala), fluxul capitalului financiar determina schimbari in politicile diferitelor tari fata de migratie ( de la incurajarea populatiei sa caute de lucru in esterior, in tarile in curs de dezvoltare).
1.2. Investitiile straine directe. Definitie
Investitiile straine reprezinta acea component a fluxurilor internationale care reflecta scopul unei entitati ( persoana fizica sau juridica) rezidente intr-o tara, de a obtine un interes pe termen lung sau scurt intr-o companie rezidenta in alta tara. Investitia international presupune existenta a cel putin doi agenti econmici, agentul economic emitent si agentul economic receptor, situati in spatii nationale diferite.
Sub aspect conceptual, investitia straina presupune internalizarea unor active tangibile si intangibile in urmatoarele conditii: agentii economici implicate sa fie situati in spatii nationale diferite, interesul investitorului sa se manifeste pe termen lung, investitorul sa exercite controlul asupra activelor in care s-a realizat investitia. Decizia de a investi intr-o anumita tara se bazeaza pe o analiza amanuntita a factorilor locali, avantantajele tarii gazda, corelati cu necesitatile de reabiliatre ale agentilor economici si marimea sau intensitatea riscului aferent operarii intr-un mediu strain.


Fisiere in arhiva (1):

  • Migratia Fortei de Munca, Asociata Investitiilor Internationale.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!