Mixul de marketing - mânuși

Cuprins proiect

1. Produsul 2
A. Fizionomia produsului 2
B. Sistemul de susținere 3
C. Diferențierea mărcii 5
2. Configurarea prețului 5
3. Promovarea 6
A. Reclama 7
B. Promovarea vânzărilor 10
4. Distribuția 11
A. Extinderea teritorială 11
B. Intensitatea rețelei de distribuție și structura canalelor 11


Extras din proiect

Introducere:
Firma EcoTech este o firmă nouă pe piața mănușilor din Iași. În urma cercetărilor efectuate de angajații departamentului de marketing, s-a constatat existența unui segment de piaţa neacoperit. S-a hotărât lansarea unui produs destinat consumatorilor de pe acest segment de piață. 
Piaţa ţintă căreia ne adresăm este formată din persoane cu vârsta cuprinsă între 19 şi 35 ani, din mediul urban, cu venit mediu spre ridicat și care sunt interesate de noile tehnologii ce pot fi încorporate în mănuși.
Mănușile sunt un produs utilizat frecvent de către cetățeni, mai ales pe perioada sezonului rece, când fiecare persoană își dorește un confort sporit pentru mâini. Noul nostru produs se va plia pe necesitățile utilizatorilor, oferindu-le satisfacția maximă.
În urma cercetărilor efectuate, s-a ajuns la concluzia că oamenii doresc o pereche de mănuși fabricată din materiale naturale, care va oferi o protecție ridicată și va avea un preț mai mic de 100 de lei. Inovația pe care o vom utiliza pentru viitorul produs este un sistem de încălzire încorporat.
1. Produsul
Mănușile sunt un produs de consum și de uz îndelungat, procesul de cumpărare fiind unul de tip comercial în care cumpărătorii iau decizia în urma comparării diferitelor mărci și a caracteristicilor specifice produselor.
A. Fizionomia produsului
Analizând raportul de cercetare am ajuns la concluzia că mănușile vor fi confecționate din bumbac și lână naturală, stilul va fi unul clasic, culorile folosite fiind negru,cu inserții de albastru și/sau roșu. Produsul va fi disponibil în mai multe mărimi standard, după cum urmează:
- Dimensiunea S cu lungimea 18 cm.
- Dimensiunea M cu lungimea de 21 cm.
- Dimensiunea L cu lungimea de 24 cm.
Funcția principală îndeplinită de mănuși este cea de încălzire. Aceasta va fi maximizată prin intermediul sistemul electric bazat pe baterii care va menține temperatura constantă a mâinilor chiar dacă temperatura exterioară coboară până la -20̊ C. 
Funcția estetică este una secundară, mănușile fiind considerate un accesoriu la modă în special pentru piața noastră țintă. O altă funcție secundară este rezistența mare la rupturi și scămoșare, datorită materialelor de calitate superioară folosite și a țesăturii. Cumularea acestor funcții duce la obținerea unui produs practic care poate fi folosit în activitățile cotidiene din mediul urban.
B. Sistemul de susținere
Numele comercial al produsului va fi ” Warm Fingers” care va induce ideea unui produs călduros în conștiința consumatorilor. Numele este ușor de înțeles de persoanele care fac parte din piața țintă deoarece majoritatea celor cu vârsta cuprinsă între 19 și 35 de ani cunosc limba engleză. 
Logo-ul (fig.1) este unul sugestiv, format din imaginea unei mănuși alături de numele firmei și al produsului. Textul este stilizat într-un mod unic care oferă o imagine clară asupra produsului.
Fig.1: Logo-ul
Ambalajul folosit pentru transportul produselor va fi reprezentat de cutii de carton cu o capacitate de 50 perechi de mănuși, pe care vor fi inscripționate numele producătorului, modelul și mărimea produsului Ambalajul pentru expunere va fi format dintr-o folie transparentă de plastic reciclabil, cu o întăritură de carton la nivel superior care să permită agățarea pe rafturile magazinelor și să permită vizualizarea produsului. Folosirea unui ambalaj reciclabil întărește ideea de ecologie dată de numele firmei, EcoTech.
Eticheta va fi atașată pe ambalaj. Ea va avea dimensiunea 7x5 cm și va conține următoarele informații: numele producătorului, tipul materialului, indicațiile privind modul de curățare al produsului (prin pictogramele standard folosite la nivel internațional), mărimea și elementele grafice de identificare. Aceste informații vor fi scrise în limba română, dar și în limba engleză în conformitate cu prevederile Uniunii Europene, care prevăd obligativitatea utilizării unei limbi de circulație internațională.


Fisiere în arhivă (1):

  • Mixul de Marketing - Manusi.docx

Imagini din acest proiect

Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!