Monografie Invatamant - Colegiul Economic Ion Ghica Braila

Extras din proiect Cum descarc?

1.1. SCURT ISTORIC
Braila, inima vie a Dunarii si a Baraganului, cunoaste, odata cu eliberarea cetatii si a raialei de sub turci (1829), o infloritoare viata economica, devenind primul oras comercial al Tarii Romanesti. Ca urmare, in 1842, in Braila iau fiinta primele cursuri de contabilitate din Tara Romaneasca, eveniment sarbatorit la nivel national in anul 1992.
Dupa infiintarea in 1863 a Scolii Reale Comerciale, in 1871, prin decret regal, sub directia lui Ioan C. Lerescu, cetatean de onoare (post mortem) al municipiului Braila, ia nastere Gimnaziul Comercial "Carol I", al carui urmas direct este Colegiul Economic "Ion Ghica".
Invatamantul comercial brailean cunoaste un nou impuls o data cu crearea Liceului Comercial "P. Bancotescu". Desfiintat prin reforma invatamantului din 1948, reapare in 1866 sub titulatura de Liceu Economic, unul din cele sapte din tara patronate de Ministerul Finantelor, iar in 1972 primette numele de Ion Ghica, initiatorul studiului economiei la noi in tara. 
Unitate reprezentativa a municipiului si a judetului Braila, liceul economic, ca o recunoastere a rezultatelor obtinute, primeste la 19 septembrie 2000, prin Ordinul MEN, denumirea de Colegiul Economic. 
1.2. OBIECTUL DE ACTIVITATE
Colegiul Economic "Ion Ghica" isi propune sa efectueze un invatamant de calitate prin asigurarea unei baze materiale moderne si prin valorificarea competentelor colectivului didactic.
Instruirea si educarea tinerei gemeratii se face astfel incat, sa-i permita integrarea si adaptatea la ritmul accelerat al schimburilor socio-economice, sa fie capabila sa valorifice cultura generala acumulata, sa fructifice cunostintele necesare practicarii unor meserii si sa-si insuseasca criteriile morale si estetice, sa fie flexibila in relatiile interumane.
Scoala este conectata la realitatea comunitara printr-un proces educational adaptat la schimburile survenite in cererea si oferta educationala a comunitatii locale. Institutia dezvolta mereu parteneriate locale, nationale si internationale pentru valorificarea experientelor pozitive ale altor scoli, institutii guvernamentale si neguvernamentale,fundatii, etc. 
Obiectul de activitate al Colegiului Economic "Ion Ghica", putem spune ca este unul multiplu, astfel amintim:
- buna instruire si specializare a elevilor realizate de un corp profesoral cu o pregatire profesionala si pedagogica deosebita;
- desfasurarea activitatilor instructiv-educative in cabinete specializate si laboratoare;
- desfasurarea activitatii de practica in atelierele scolii ori unitati economice brailene;
- pregatiri centralizate pentru olimpiade si concursuri;
- consiliere si orientare profesionala pentru anii terminali;
- pregatire specializata in domeniul contabilitatii cu aplicatii pe calculator;
- accesul elevilor la reteaua internet;
- internat si cantina.


Fisiere in arhiva (1):

  • Monografie Invatamant - Colegiul Economic Ion Ghica Braila.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!