Moscova

Cuprins proiect Cum descarc?

CAPITOLUL 1 : POTENTIALUL TURISMULUI NATURAL .3
1.1. Localizare, geologie si relief .3
1.2. Clima .5
1.3. Hidrografia .6
1.4. Vegetatia, fauna si flora .7
1.5. Natura ocrotita .9
CAPITOLUL 2 : POTENTIAL TURISTIC ANTROPIC .11
2.1.Potential turistic cultural-istoric .11
a. Vestigii arheologice, monumente istorice si de arhitectura .11
b. Etnografia si folclorul zonei .18
c. Muzee, case memoriale si institutii de cultura si arta .20
2.2.Potential turistic tehnico-economic si socio-demografic .23
a. Populatia si asezarile umane .23
b. Institutii sociale .23
c. Centre mestesugaresti si de prelucrare traditionala a produselor locale .25
CAPITOLUL 3 : INFRASTRUCTURA
3.1.Infrastructura generala (reteaua de transport si telecomunicatii, reteaua tehnico-sanitara, reteaua comerciala si de prestari servicii)
3.2.Infrastructura turistica


Extras din proiect Cum descarc?

CAPITOLUL 1 . POTENTIALUL TURISTIC NATURAL
1.1.Localizare,geologie si relief 
Moscova este capitala Rusiei, cel mai mare oras al acesteia si, de asemenea, cel mai mare oras al Europei. Este localizata pe raul cu acelasi nume, in partea europeana a tarii. 
Moscova are o istorie foarte indelungata si tumultoasa, fiind capitala fostei Uniuni Sovietice pana in anul 1991. 
Orasul Moscova este centrul economic, politic si cultural al Rusiei. Moscova are o suprafata de aproximativ 800 kmp, fiind un oras de tip radial concentric. In centrul Moscovei se afla Kremlinul, care este sediul guvernului, iar in apropiere se gaseste Piata Rosie.
De peste opt secole insa simbolul absolut al puterii Rusiei este Kremlinul, aflat in centrul capitalei, locul unde au domnit marii printi, tari si in ultimele decenii presedinti. Dar Kremlinul nu este doar un simbol al puterii politice, ci si al credintei religioase. Pentru occidentali Piata Rosie, strajuita de Catedrala Sf Basil cu turlele sale ce se termina ca in clasica forma de bulb de ceapa, este insa imaginea caracteristica a Uniunii Sovietice si astazi a statului rus. Este greu sa gasesti in alta parte a Moscovei sau a Rusiei o imagine la fel de puternica si definitorie.
Are patru gari principale, patru terminaluri fluviale si cinci aeroporturi.Reteaua de transport comun in interiorul orasului are peste 600 de rute iar metroul are 182 de statii. Autostrazile si numeroasele linii aeriene fac legatura dintre Moscova si restul Rusiei. Caile navigabile (Canalul Moscova, Canalul Volga-Don, Raul Moscova) il fac accesibil vaselor care vin din Marea Baltica, Marea Alba, Marea Neagra, Marea Caspica.
Orasul este situat la urmatoarele coordonate geografice : latitudine 55-45N, longitudine 37-31E si are o altitudine de 150 - 200 metri. Orasul Moscova este situat chiar in centrul campiei est-europene, ocupand valea Raului Moscova. Partea nordica a orasului este ocupata de colinele Klinsk-Dimitrov,iar culmea Borovitski,pe care este situat Kremlinul,ocupa partea centrala a orasului,in jurul careia s-a extins Moscova. In partea de sud-vest a capitalei este ocupata de colinele Lenin, iar zona de sud este ocupata de de o regiune joasa de campie ce se desfasoara intre raul Moscova si afluentul sau Pahra.
1.2.Clima
Moscova are un climat temperat-continental cu limite extreme semnificative, temperaturile osciland intre 37 de grade Celsius vara si minus 30 de grade iarna. Precipitatiile medii anuale nu depasesc 620 mm.
Fig.1.Precipitatii ce includ ploaie,grindina,burnita si zapada.
Fig.2. Numarul de zile cu precipitatii >= 1 mm
Fig.3. Lunar numarul mediu de ore de soare pe zi.
1.3.Hidrografia
Raul Moscova apartine de bazinul hidrografic al fluviuliui Volga, izvoreste din masivul Smolensk (ce atinge numai 320 m inaltime) curgand prin regiunea Smolensk in directia nord-vest, schimband directia cursului spre nord-est apoi est, traverseaza lacul de acumulare Moshaik si o serie de orase dupa care ajunge in capitala Rusiei Moscova. Traverseaza capitala in directia nord-vest, sud-est facand numeroase meandre, in dreptul Kremlinului se afla cateva insule, parcul Gorki, la 120 km de Moscova se varsa langa Kolomna in raul Oka.


Fisiere in arhiva (1):

  • Moscova.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!