Operatiuni privind Acordarea de Credite Credit Retail

Extras din proiect Cum descarc?

INTRODUCERE
Motivatii si explocatii
Cirteriile in baza carora am ales sa efectuez stagiul de practica la Banca Centrala Romana au tinut de: este una din cele mai mari banci din Romania de unde si dorinta de a invata de la profesionisti avand o retea teritoriala atat in tara precum si in strainatate, familiarizarea mai bine cu mediul managementului bancar, de a observa relatiile ce se stabilesc intre manageri si restul angajatilor, de asemenea am vazut cum se realizeaza circuitul de informatii si fluxuri financiare de la un nivel la altul. Banca Comerciala Romana este locul unde orice student poate trece de stadiul de practica sis a poata lucre dupa terminarea studiilor.
In decursul practicii am intalnit o parte din cunostintele aplicate in facultate si bunul obicei de a pune intrebari si eplicarea raspunsurilor cat mai detaliat. Am fost surprins de punearea la dispozitie a documentatiei confidential (in mica masura) cu privire la datele personale, depozitelor si coturile clientilor. Participarea la diferite activitati financiare cum ar fi schimbul valutar, inregistrarea tuturor actelor intr-un registru, scanarea ordinelor de plata, inregistrarea tokenelor intr-un program personalizat, (COMPLETARE)Placerea de a lucre cu personal specializat a fost o onoare pentru mine si doresc sa lucrez intr-o institutie bancara.
Materialele de care am avut nevoie pentru realizarea proiectului de practica mi-au fost oferite. Avand in vedere dorinta si placerea de a invata marea parte sunt scrise din cunostintele acumulate in decursul practicii.
In concluzie pot sustine ca majoritatea cunostintelor si problemelor studiate la curs mi s-au intiparit,completat si sa le inteleg mai bine in practica efectuata.
Scurta prezentare a Bancii Comerciale Romane
Banca Comerciala Romana isi inscrie numele pe lista bancilor comerciale nou create si reorganizate dupa 1989. Ea este o institutie speciala, ce poate fi considerata o banca noua.
Evolutia capitalului este poate cel mai important criteriu de apreciere a fortei financiare a bancii. La un capital social subscris de 12 miliarde lei in 1990, incep sa se adauge fondurile constituite, adica, capitalul total creste in primii 5 ani de activitate la 577 miliarde lei.
La experienta acumulata se adauga o alta noua urmare a extinderii operatiunilor specific tranzitiei si economiei de piata. Astfel in acest interval de timp, banca s-a dezvoltat atat prin cresterea gamei de produse si servicii bancare pe care le-a oferit pana acum clientele sale, cat si prin asimilarea rapida a unora noi, din care sunt de mentionat:
- Extinderea la creditarii pe termen mediu si lung pentru investitii;
- Acordarea de creditre in valuta;
- Deschiderea de conturi in valuta pentru personae fizice si juridice si efectuarea de operatiuni de schimb valutar;
- Derularea operatiunilor de decontare in numele clientilor, a activitatilor de comert exterior.
Interesul clientilor de toate categoriile pentru colaborearea cu B.C.R. evolutia acestei clientele contribuie in final la completarea imaginii despre banca.
Banca Comerciala Romana a reusit sa se dezvolte prin eforturi proprii, in contextul unei concurente puternice pe piata, activitatea sa concetrandu-se prin:
o Stabilitate;
o Prudenta;
o Transparenta;
o Siguranta;
o Receptivitate fata de necesitatile clientilor si flexibilitate in raport cu conditiile pietii;
o Seriozitate si competenta;
o Amabilitate si profesionalism in relatiile cu clientii/colaboratorii.
1. DOCUMENTATIA DE CREDIT IN RELATIA CU CLIENTII RETAIL
1.1 DOCUMENTATIA NECESARA PENTRU ACORDEAREA DE CREDITE PERSOANELOR FIZICE
1.1.1 Documente care atesta realizarea de venituri
A. Venituri din salarii (inclusive bonusuri, comisioane, sporuri, ore suplimentare, 
diurne, tichete de masa si stimulente) atestate de urmatoarele documente justificative:
-Adeverinta de salariu (original) cu stampila oficiala a societatii comerciale/ 
institutiei. Banca poate accepta si alte modele de adeverinte, care sa cuprinda in mod obligatoriu informatiile prezentate in Anexa. La propunerea directsiilor de business, DMRR (Defense Manpower Requirements Report) poate aproba si alte modele de adeverinte de salariu in care pot sa nu fie mentionate toate informatiile precizate in Anexa. In cazul produselor de credit vandute prin programul Joint Sell (vanzare concomitenta a doua produse de creditare - garantat si/sau negarantat), sau in cazul a doua sau mai multe produse de credit vaandute in termenul de valabilitate al adeverintei de salariu (30 de zile), CCR va face copie dupa original, o va atasa la dosarul fiecarui credit si va mentiona "originalul se gaseste la dosarul nr. ...".
Adeverinta de salariu nu este obligatoriu de prezentat in cazul clientilor care incaseaza salariul intr-un cont BCR de cel putin 3 luni consecutive sau in cazul clientilor noi fata de BCR care pot prezenta extras de cont de la alta banca cu salariul incasat in ultimele 3 luni consecutive.


Fisiere in arhiva (1):

  • Operatiuni privind Acordarea de Credite Credit Retail.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!