Opinii Atitudini si Comportamente ale Studentilor Brasoveni din Cadrul Universitatii George Baritiu cu Privire la Utilizarea Sistemelor de Operare

Cuprins proiect Cum descarc?

Justificarea si scopul cercetarii 3
Capitolul 1. Definirea obiectivelor si ipotezelor cercetarii 4
1.1. Formularea ipotezelor generale si a ipotezelor statistice 4
1.1.1.Ipoteze generale: 4
1.1.2.Ipoteze statistice: 5
1.2.Stabilirea obiectivelor cercetarii 7
Capitolul 2. Proiectarea si redactarea chestionarului avand in vedere tema generala de cercetare 10
2.1. Chestionarul cercetarii 10
Capitolul 3. Consideratii metodologice privind esantionarea 17
3.1. Populatia cercetata si marimea acesteia 17
3.2.Stabilirea marimii esantionului 17
3.3.Descrierea succinta a unitatii de observare, de esantionare si de analiza 19
3.4.Alegerea metodei de esantionare si prezentarea planului de esantionare 19
Capitolul 4. Analiza si interpretarea datelor primare si secundare 20
4.1.Validarea esantionului in raport cu principalele caracteristici ale populatiei cercetate 20
4.1.1. Identificarea caracteristicilor populatiei ce vor sta la baza validarii esantionului 20
4.1.2. Validarea esantionului 20
4.2. Statistica intrebarilor relevante 20
4.2.1. Rezultatele masurarii cu scala respectiva. 21
4.2.2.Rezultatele masurarii cu scala respectiva. 32
4.3.Estimarea parametrilor populatiei pentru 2 variabile importante ale cercetarii 35
4.3.1. Estimarea mediei: 35
4.3.2.Estimarea procentului: 35
4. 4. Testatea ipotezelor statistice ale cercetarii 36
4.4.1.Testarea ipotezelor in cazul procentelor 36
4.4.2. Testarea diferentelor dintre procente 38
4.4.3. Analiza legaturii dintre 2 variabile 39
4.4.5.Testul 40
Concluzii 42


Extras din proiect Cum descarc?

Justificarea si scopul cercetarii
In zilele noastre numarul computerelor in diverse domenii creste si odata cu acest fapt creste si numarul de sisteme de operare existente pentru acestea. Un sistem de operare reprezinta un ansamblu de programe care asigura utilizarea eficienta a resurselor hardware, care reprezinta partea fizica a unui computer, si software, care reprezinta partea mentala a unui computer, ale unui sistem de calcul. Printre cele mai cunoscute sisteme de operare se numara: DOS, Windows, Linux, MAC OS.
In momentul de fata, cel mai utilizat sistem de operare este Windows. La inceput Windows a fost doar o interfata grafica de lucru, deoarece el presupunea initial existenta sistemului de operare DOS. In 1995, mediul Windows a fost transformat in sistem de operare, aparut sub numele de Microsoft Windows 95, evoluand foarte rapid, devenind pe rand Microsoft Windows 97, Microsoft Windows 98, Microsoft Windows NT, Microsoft Windows 2000, Microsoft Windows Milenium, Microsoft Window Xp, Microsoft Windows 2003, Microsoft Windows Vista 
Linux este un sistem de operare folosit tot mai des si motivul principal este acela ca acest sistem de operare se gaseste gratuit si nu trebuie platit. Acest sistem de operare este foarte folosit pentru ca ofera o securitate a computerului foarte mare in comparatie cu alte sisteme si din acest motiv este foarte dorit in crearea de servere.
Beneficiarul acestei cercetari de marketing este o firma al carei domeniu de activitate este comercializarea de sisteme de operare pentru calculatoare. firma intentioneaza sa inceapa o campanie de promovare a produselor sale in randul studentilor Universitatii George Baritiu din Brasov, pentru a incuraja folosirea legala a software-ului pentru calculator.
Odata cu aparitia diverselor sisteme de operare, consumatorul intampina dificultati in alegerea produsului potrivit nevoilor sale. Consumatorul devine foarte meticulos atunci cand este vorba de eficienta unui sistem de operare. Cu atat mai mult beneficiarului cercetarii ii este mai greu in a lua decizia ce produse vor fi incluse in viitoarea campanie de promovare, motiv pentru care este necesara demararea acestei cercetari de marketing. Firma va alege ca segment tinta studentii Universitatii George Baritiu din Brasov, dorindu-se astfel aflarea atitudinilor, opiniilor, comportamentelor si intentiilor acestora cu privire la utilizarea sistemelor de operare.
Capitolul 1. Definirea obiectivelor si ipotezelor cercetarii
1.1. Formularea ipotezelor generale si a ipotezelor statistice 
1.1.1.Ipoteze generale:
1. Majoritatea studentilor Universitatii George Baritiu din Brasov folosesc sistemul de operare Windows Vista.
2. O mare parte dintre studentii Universitatii George Baritiu din Brasov utilizeaza sisteme de operare fara licenta.
3. O mica parte dintre sudentii Universitatii George Baritiu din Brasov sunt dispusi sa schimbe sistemul de operare in viitor.
4. Unii dintre studentii Universitatii George Baritiu din Brasov sunt interesati de interfata grafica prietenoasa.
5. In general, studentii Universitatii George Baritiu din Brasov ar fi influentati in decizia de achizitionare a unui sistem de operare de oferirea unei reduceri de pret.
6. Majoritatea studentilor Universitatii George Baritiu din Brasov sunt interesati de utilizarea unui sistem de operare eficient.
7. O mare parte dintre studentii Universitatii George Baritiu din Brasov nu isi permit achizitionarea unui sistem de operare cu licenta.
8. Cativa dintre studentii Universitatii George Baritiu din Brasov sunt interesati de un sistem de operare mai vechi intrucat le este mai familiar.
9. O mica parte dintre studentii Universitatii George Baritiu din Brasov nu doresc sa isi schimbe sistemul de operare cu unul mai nou.
10. Unii dintre studentii Universitatii George Baritiu din Brasov sunt influentati in alegearea sistemului de operare de specializarea din care fac parte.


Fisiere in arhiva (1):

  • Opinii Atitudini si Comportamente ale Studentilor Brasoveni din Cadrul Universitatii George Baritiu cu Privire la Utilizarea Sistemelor de Operare.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!