Pensiunea Lidana

Extras din proiect Cum descarc?

Teritoriul Romaniei prezinta: o mare varietate de valori culturale istorice - arta populara, etnografie, folclor, traditii, vestigii istorice - un cadru natural armonios imbinat, cu un fond peisagistic variat si pitoresc. Toate acestea sunt valente ale turismului rural romanesc in mod special.
Aparute si dezvoltate pe cele mai variate forme de relief inca din vremea traco-dacilor, asezarile rurale romanesti au pastrat si mai pastreaza inca in buna masura datinile si obiceiurile stravechi, un bogat si variat folclor, elemente originale de etnografie si artizanat, ce pot fi valorificate turistic in cadrul unei strategii de organizare si dezvoltarea turismului rural.
Turismul rural in tara noastra se practica din totdeauna, dar spontan, sporadic, intamplator, si mai ales neorganizat; forma sa de materializare o reprezinta, incepand cu anii '20-'30, cazare la cetateni a vizitatorilor ocazionali in unele asezari rurale.
Turismul rural (agroturismul) detine o pondere considerabila in Bucovina. Acesta este concentrat in jurul zonelor Vatra Dornei, Campulung Moldovenesc, Putna, Gura Humorului si in general in localitatile invecinate manastirilor. Turismul rural din judetul Suceava se caracterizeaza prin mai multi factori determinanti: calitatea peisajului natural si numeroase obiective turistice de factura religioasa. La acestea se adauga calitatea aerului si a apelor, mai ales a vestitelor izvoare cu apa minerala. 
Un alt element cheie este ospitalitatea oamenilor, aceasta este trasatura definitorie pentru bucovineni. Demn de retinut este faptul ca in cadrul gospodariilor agroturistice sucevene, turisti au ocazia sa serveasca produes 100% naturale, fara aditivi, conservanti sau compusi chimici sintetici. 
O caracteristica a agroturismului in judetul Suceava este faptul ca valorifica in intregime produsele realizate in gospodarie. Ceea ce este, insa, specific, este reprezentat de faptul ca turistul are posibilitatea sa serveasca din preparatele culinare si bauturile specifice zonei, unele dintre ele fiind unice.
ASEZARE GEOGRAFICA
Pensiunea Lidana se afla in comuna Frasin din judetul Suceava. Aceasta comuna sa dezvoltat intr-un loc propice circulatiei marfurilor, pe drumul comercial multisecular ce leaga Moldova de Bistrita ardeleana. Teritoriul comunei este amplasat la confluenta raului Suha cu raul Moldova, aflandu-se la o distanta de 6 km de orasul Gura-Humorului si 20 km de orasul Campulung-Moldovenesc. Comuna Frasin este inconjurata de maretele obcini ale Bucovinei : la nord Obcina Mare, Obcina Voronetiana in partea de est, iar in vest de Obcina Stanisoarei. Comuna se invecineaza cu : hotarele comunei Vama, la vest si la nord-vest ; hotarele comunei Manastirea Humorului, la nord-est ; orasul Gura-Humorului la est si hotarele comunei Stulpicani in partea de sud.
Cu o suprafata de 8731 ha si cu un numar de 6750 locuitori comuna Frasin este o comuna de marime mijlocie in comparatie cu celelalte comune din judetul Suceava. Mai are in componenta sa 4 sate : Frasin, Bucsoaia, Dorotea si Plutonita.


Fisiere in arhiva (1):

  • Pensiunea Lidana.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!