Perfecționarea motivației personalului în cadrul companiei GovPredict SRL

Cuprins proiect Cum descarc?

Introducere 3
Subiectul I Aspecte generale ale sistemului motivational si al conflictelor specifice companiei GovPredict
1.1 Caracterizarea managementului resurselor umane in cadrul organizatiei 4
1.2 Cercetarea managementului motivational promovat de catre organizatie 6
1.3 Caracterizarea managementului organizational de gestionare a conflictelor 9
Subiectul II Perfectionarea sistemului motivational al organizatiei ,,GovPredict" SRL
2.1 Determinarea neajunsurilor sistemului motivational prin cercetarea unei situatii 11
2.2 Aspecte de imbunatatire a sistemului motivational si specific organziatiei .12
Concluzie 15
Bibliografie 16


Extras din proiect Cum descarc?

INTRODUCERE
Rolul managementului resurselor umane a evoluat considerabil, la mommentul actual constituind una dintre cele mai importante parti ale unei organizatii. Succesul unei organizatii este influentat in cea mai mare parte de nivelul de pregatire si motivare a angajatilor, ce determina atingerea performantelor organizationale. Procesul motivarii angajatilor ocupa un loc central in cadrul managementului resurselor umane, intrucat le gestioneaza pe toate celelalte, s-a demostrat eficienta politicilor de management al performantelor.
Numeroase studii si indicatori statistici (Campbell, D.J., Campbell, K.M., Chia,1998; Chen, Kuo, 2004) demonstreaza faptul ca succesul, si competitivitatea organizatiilor depind, in mare masura, de performanta profesionala a angajatilor, iar modalitatile de imbunatatire a acesteia trebuie sa devina o preocupare stringenta si totodata permanenta, in conditiile pietei concurentiale.
In procesul conducerii personalului, aprecierea personalului, care se realizeaza cu scopul de a imbunatati eficienta activitatilor lor, precum si de a selecta si distribui corect personalul, de a stimula imbunatatirea calificarilor si responsabilitatea pentru munca depusa, de a masura nivelul pregatirii lor de specialitate, de a creste activitatea, initiativa si creativitatea in munca. Scopul studiului este imbunatatirea procesul de motivare a personalului in cadrul companiei GovPredict.
Lucrarea de fata are drept scop, prin cercetarea sistemului de motivare si a managementului performantelor in cadrul organizatiei GovPredict SRL, punerea in valoare a unui program de rationalizare a sistemului motivational al organizatiei, precum si identificarea zonelor de imbunatatire pentru organizatia cercetata, prin utilizarea metodelor de cercetare: familiarizarea cu documentele de personal, intervievare, observatie, anchetare. Imbunatatirea sistemului de management al personalului si ca urmare, cresterea eficacitatii intregii organizatii, este imposibila fara o atentie sporita asupra procedurii de motivare a personalului, analiza si ajustarea constanta.
In cadrul lucrarii se va aborda problematica perfectionarii sistemului motivational al organizatiei in prisma evaluarii acestuia prin metode precum: intervievarea echipei manageriale, analizei unei situatii concrete din cadrul intreprinderii, si totodata se va analiza managementul conflictelor si se vor identifica tehnici de imbunatatire a acestuia.
Sistemul motivational promovat in organizatii la momentul actual a devenit un instrument cu influenta nu numai asupra mediului intern al organizatiei, ci si al mediului extern, intrucat motivatia angajatilor reprezinta si o tehnica de a atrage forta de munca calificata, organizatia fiind un concurent pe piata muncii.
Subiectul I Aspecte generale ale sistemului motivational si al conflictelor specifice companiei GovPredict SRL
1.1 1 Caracterizarea managementului resurselor umane in cadrul organizatiei
Compania GovPredict SRL a fost lansata in anul 2015, este o companie cu activitatea in domeniul IT, si care ofera servicii in sfera politicii SUA. Produsele software ale companiei permit clientilor din intreprinderi corporative, asociatii non-profit, campanii politice, agentii federale si multe altele pentru a-si maximiza constientizarea si influenta. Din anul 2015, compania care a inceput cu 5 angajati din SUA, si-a extins activitatea, si respectiv in anul 2020 cu aprox 100 de angajati, cu oficii in cinci tari ale lumii, inclusiv in Republica Moldova.
GovPredict include cele mai actuale si performante politici de management, care favorizeaza atragerea de personal, armonizarea activitatii angajatilor , dezvoltarea atat organizationala cat si individuala a angajatilor. Drept urmare pentru anul 2018-2019 compania a reusit sa dezvolte mai multe proiecte, cu privire la noi tipuri de servicii, dezvoltarea orizonturilor pe piata, a reusit sa motiveze productivitatea angajatilor, interesul acestora pentru a atinge obiectivele organizationale, astfel pentru anul 2020 veniturile companiei s-au dublat.
Una dintre premisele pentru succes in cadrul organizatiei, este analiza obiectivelor organizationale impreuna cu angajatii, si dobindirea increderii si interesului angajatilor pentru a atinge scopurile si obiectivele organizationale. Deciziile in cadrul companiei se elaboreaza si se discuta impreuna cu angajatii, care isi exprima pozitia asupra temelor discutate.
Organizatia este condusa de directorul general, care este in subordonarea sa directorul de marketing, directorul de proiect, sseful de testare si control,managerul de resurse umane, si celelalte servicii. Directorul de proiect are in subordonarea sa seful departamentului de software, managerul de proiect si seful departamentului de testare si control. In cadrul companiei angajatii sunt organizati in echipe, care lucreaza la un anumit proiect, astfel pentru fiecare echipa exista un manager de proiect. Pentru realizarea de proiecte echipele sunt formate in mod strategic, iar componenta acestora este modificata dupa o anumita perioada de timp, si conform anumitor criterii, fapt ce permite apropierea si armonia intre angajati la locul de munca. (Schema 1). Evaluarea in cadrul organizatiei, se efectueaza prin diverse metode si tehnici, si este influentata nu numai de deciziile si evaluarile managerilor, dar si de autoevaluarea performantelor, precum si de evaluarea prin anumite metode, a colegilor de munca.


Fisiere în arhivă (1):

  • Perfectionarea motivatiei personalului in cadrul companiei GovPredict SRL.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1. Aurel Manolescu, Managementul resurselor umane, editia a IV-a, 2003
2. Burdus E., Popa I., Fundamentele managementului organizatiei, Editia a III-a, Editura Pro Universitaria, Bucuresti, 2013;
3. 1. Anenko S. Eficacitatea sistemului de evaluare a personalului // Man and Work, 2010, No. 7, p. 52-54;
4. Nica, P. Managementul performantelor resurselor umane. https://www.researchgate.net/publication/264693824_Managementul_performantel or_resurselor_umane
5. Vagu Paraschiv; Stregaroiu Ion. Motivarea in munca: de la teorie la practica. Targoviste: Editura Bibliotheca, 2000.
6. http://steconomiceuoradea.ro/anale/volume/2006/lurari-in-plen/4.pdf - Rolul concurentei in cresterea competitivitatii. Mihail Berinde.prof.univ.dr.
7. https://www.govpredict.com.


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!