Piata Apelor Minerale

Cuprins proiect Cum descarc?

CAPITOLUL I
1.1 PREZENTAREA PIETEI APELOR MINERALE
1.2 PREZENTAREA PRINCIPALILOR PRODUCATORI SI A BRANDURILOR ACESTORA
1.3 PREZENTAREA PRODUSULUI DORNA SI A COMPANIEI PRODUCATOARE
CAPITOLUL II
2.1 SCOPUL SI OBIECTUL CERCETARII
CAPITOLUL III
3.1 DETERMINAREA MARIMII ESANTIONULUI
3.2 CONCEPEREA CHESTIONARULUI
CAPITOLUL IV
4.1 ANALIZA SI INTERPRETAREA DATELOR
1.1 PREZENTAREA PIETEI APEI MINERALE


Extras din proiect Cum descarc?

Tributari mentalitatii conform careia apa de la robinet este potabila, consumul de apa minerala in Romania este extrem de scazut. Statisticile arata ca un roman consuma in medie 28-29 I de apa imbuteliata anual, in conditiile in care necesarul de apa imbuteliata anual, in conditiile in care necesarul de apa de baut al unui om este de circa 700 de litri pe an. Diferenta este "umpluta" de apa de la robinet. Pentru comparatie, in Franta consumul de apa imbuteliata este de 170-180 1/ an.
Conform definitiei acceptate de Uniunea Europeana, apa minerala este o apa pura din punct de vedere bacteriologic, provenita dintr-un zacamant subteran: in care sunt dizolvate diferite elemente naturale. Sursa apare la suprafata ca izvor natural sau prin foraje executate.Piata apei minerale depinde: in mare masura de categoria de nevoi careia i se adreseaza. Tinand cont de faptul ca apa reprezinta o nevoie de baza, iar numarul punctelor de desfacere este mare, piata apelor minerale din Romania poate fi considerata una dezvoltata si foarte dinamica, atat din punct de vedere al vanzarilor, cat si din punct de vedere al tehnologiilor de :imbuteliere si al retelelor de distribuve.Pe piata exista in prezent 26 de producatori, care comercializeaza o mare varietate de marci in diferite variante de imbuteliere.
1.2 PRINCIPALII PRODUCATORI SI BRANDURILE LOR
Conform datelor ACNielsen, liderul pierei apelor minerale este marca Izvorul Minunilor, produsa de European Drinks, cu o cota de 31% pe piara de retail (raport ACNielsen pe perioada decembrie 1999/ianuarie 2000), respectiv 42% din segmentul apelor minerale comercializate In ambalaj PET pe aceeasi piata. Izvorul Minunilor este o apa minerala naturala microbiologic pura, cu continut optim de minerale, extrasa din izvoare de mare adancime din Munrii Apuseni. Izvorul Minunilor se gaseste In trei variante: carbogazificata, plata si cu aroma de lamaie. Apa minerala Izvorul Minunilor se comercializeaza In ambalaj PET de unica folosinta, de diverse dimensiuni - 0,25, 0,5, 1, 1,5 si 2 1.
Statiunea Borsec este situata la 26 km de Toplita, pe drumul national catre Piatra Neamt. In Borsec sunt peste douazeci de izvoare naturale de apa minerala, cu compozitie chimica foarte apropiata si debite variate, cele mai importante fiind izvoarele 1 si 2. Apele minerale de aici sunt bicarbonate, calcice, magnezice, sodice, hipotone si au un conrinut de fier foarte redus. Din acest motiv apa minerala Borsec este una dintre cele mai apreciate din lume, fiind exportata In SUA, Israel, Canada, Cipru, Germania, Taiwan etc. Borsec se imbuteliaza industrial din 1806, cu mici intreruperi in timpul celor doua razboaie mondiale. Traditia a fost continuata de « Regina Apelor Minerale Borsec S.A. si, In prezent, de Romaqua Grop S.A. Borsec. Apa Borsec se comercializeaza in butelii de sticla de 1l si in PET-uri de 0,33, 0,5 si 1,5 I.
Campania Coca-Cola este prezenta pe piarii cu apa minerala BonAqua, In PET-uri de 0,5, 1 ~i 2 1. BonAqua este o apa mineralizata artificial, obtinuta prin apei si imbogatirea acesteia cu o combinatie optima de minerale. Apa este produsa :in toate cele opt fabrici ale Coca-Cola, de la Bucuresti, Brasov, Ploiesti, Constanta, Galati, Oradea, Iasi si Timisoara.
S.C. BIBCO S.A. este o societate cu capital integral privat, integral romanesc si a luat fiinta in 1993 prin reorganizarea unitatii industriale care exploata izvoarele de apa minerala BIBORTENI. Dovada acestor preocupari este gama de produse purtand marca BIBCO pe care le prezentam in continuare. Produsul de baza este apa minerala BIBORTENI, una dintre cele mai cunoscute ape minerale de masa, atat in tara, cat si peste hotare. Caracteristicile care o fac unica sunt: continutul de magneziu si calciu cel rnai ridicat (118, respectiv 256 mg/l), echilibrul dintre componente, care confera apei minerale un gust foarte placut si stabilitate in timp, traditia de peste 100 de ani de exploatare a izvoarelor BIBORTENI.
Societatea Perla Harghitei a fast infiintata :in 1974, avand ca principal scop exploatarea resurselor de ape minerale din bazinul Ciucului Inferior. in 1990, Perla Harghitei devine societate pe actiuni avand ca obiect de activitate imbutelierea apelor 
minerale. Societatea s-a privatizat :in 1995 si are capital integral autohton. in prezent aceasta tmbuteliaza doua marci: Perla Hargbitei si Tusnad. Apa minerala Perla Harghitei este naturala, izvorata din adancul muntilor vulcanici care :inconjoara comuna Sancraieni. Perla Harghitei este microbiologic pura, cu continut de calciu ~i magneziu.Apa minerala Tusnad provine din surse de mare adancime din munti Harghita de Sud si are un gust usor picant datorita compozitiei chimice specifice. Ambele marci sunt imbuteliate in ambalaje de 1 1, iar Perla Harghitei se comercializeaza si in ambalaje de 0,5 1.


Fisiere în arhivă (1):

  • Piata Apelor Minerale.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!