Plan de afacere - fermă de ovine în mediul rural - SC Eco Rustic SRL

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 15 în total
Cuvinte : 4479
Mărime: 53.98KB (arhivat)
Publicat de: Sandu Constantin
Puncte necesare: 9
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Popescu D.
UNIVERSITATEA BABEŞ-BOLYAI CLUJ-NAPOCA FACULTATEA DE ŞTIINŢE ECONOMICE ŞI GESTIUNEA AFACERILOR

Cuprins

  1. INTRODUCERE
  2. 1.DESCRIEREA AFACERII
  3. 1.1 Ideea Afacerii Noastre
  4. Tarife
  5. 1.2 Descrierea Firmei
  6. 2.STRATEGIA GENERALĂ A AFACERII: ANALIZA SWOT
  7. 3.PLANUL DE MARKETING
  8. 3.1 Piaţa
  9. 3.2 Publicitatea Şi Promovarea Produselor Şi Serviciilor
  10. 4.STRUCTURA DE MANAGEMENT A FIRMEI
  11. 5.PREVIZIUNI FINANCIARE
  12. 6.RISCURI

Extras din proiect

INTRODUCERE

Diversitatea produselor, valoarea biologică deosebită şi economicitatea obţinerii acestora au făcut ca din toate timpurile speciile de ovine şi caprine să fie extrem de apreciate, bucurându-se totodată şi de o atenţie deosebită din partea crescătorilor.

Creşterea ovinelor sau “Ovicultura”, reprezintă o ramură principală a zootehniei şi a avut o contribuţie deosebită la dezvoltarea economică a statelor crescătoare, participând în mod direct la îmbunătăţirea nivelului de trai al oamenilor, alături de celelalte sectoare specifice creşterii animalelor.

Ţinând cont de obiectivele care au stat la baza creşterii ovinelor de-a lungul timpului, crescătorul a căutat mereu să selecţioneze şi să perfecţioneze pentru creştere în interesul său, doar acele animale care corespundeau scopului urmărit. Astfel, s-au creat şi perfecţionat grupe de rase specializate pentru diferite producţii, existând în prezent pe glob conform multor date publicate în literatura de specialitate peste 750 rase de ovine, având cele mai diverse direcţii de exploatare (carne, lapte, lână, pielicele, blănuri).

În acest context, obiectivul general care stă la baza afacerii noastre este înfiinţarea unei ferme de ovine în satul Cinciş din judeţul Hunedoara, fiind o întreprindere cu răspundere limitată, activităţile de bază vor fi serviciile precum îngrijirea oilor cetăţenilor din mediul rural şi totodată fabricarea produselor lactate oferite populaţiei rurale şi nu numai.

Planul nostru de afaceri va fi structurat pe mai multe capitol, iar ferma se va numi SC Eco Rustic SRL. În prima jumătate a lucrării vom vorbi despre ideea afacerii, strategia generală a afacerii şi totodată despre planul de marketing. În cealaltă jumătate vom elabora mai în detaliu partea de management a fermei şi nu în ultimul rând care sunt costurile efective şi riscurile.

Ferma de ovine va fi dedicată satisfacerii nevoilor clienţilor prin fabricarea de produse lactate , iar piaţa potenţială va fi constituită din populaţia Judeţului Hunedoara şi locuitorii din satele apropiate.

1. DESCRIEREA AFACERII

1.1 Ideea afacerii noastre

Ideea de a creşte oi este atrăgătoare pentru mulţi fermieri amatori. Oile sunt uşor de crescut mai ales în cadrul unei crescătorii mici, iar îngrijirea lor este simplă chiar şi pentru un începător. Copiii par, de asemenea, mai atraşi de animale decât de grădina cu zarzavaturi. Două din cele mai obişnuite motive pentru care cineva ar creşte oi într-o fermă construită din pasiune sunt mieii pentru vânzare şi sacrificarea acestora. Producţia de miei pentru vânzare implică creşterea pe tot parcursul anului a unei turme de oi.

Este rentabilă sau nu- Cât de uşor se cresc oile- Cu ce le hrănim şi ce echipament este necesar în cadrul unei ferme de oi- Acestea sunt întrebări pe care orice antreprenor le pune. În funcţie de rentabilitatea afacerii puteţi face o socoteală să vedeţi în cât timp se vor amortiza cheltuielile şi când începem să vorbim de profit. Oile sunt uşor de crescut. Nu sunt animale pretenţioase, nu se îmbolnăvesc uşor şi sunt rezistente şi în regiunile cu un climat mai puţin prietenos. Oile sunt surse importante de carne.

Românilor le place carnea de miel, iar populaţia de origine arabă asigură un consum constant al acestui tip de carne. Carnea de miel este foarte apreciată în afara ţării şi nu se acoperă necesarul pe piaţă. Mai puneţi la socoteală şi lapte şi brânza de oaie, care se comercializează la preţuri avantajoase pentru fermieri. Adăpostul oilor trebuie să fie uscat şi ferit de vânt. Temperatura trebuie asigurată cu ajutorul sistemelor de încălzire şi de ventilaţie. Spaţiul în care sunt oile adăpostite trebuie să fie în permanenţă curat şi bine aerisit. De asemenea, adăpostul lor trebuie ferit de prădători.

Ce mănâncă oile- În principiu, ar trebui să mănânce un amestec de fân şi lucernă şi uneori de cereale. Acesta asigură necesarul nutriţional pentru o carne sănătoasă şi gustoasă.

Ce echipament este necesar pentru ingrijirea oilor- Dacă dispuneţi de resurse financiare, puteţi să achiziţionaţi o maşină de tuns. În caz contrar, puteţi folosi foarfece speciale. Oile trebuie tunse de două ori pe an şi trebuie să le piliţi copitele mai des. Demararea unei astfel de afaceri necesită timp pentru o bună planificare. Proiectaţi un plan de afacere bine pus la punct şi alocaţi un fond de capital pentru cheltuieli neprevăzute. Nu uitaţi că şi oile se pot îmbolnăvi.

Orice afacere poate fi rentabilă dacă este administrată în mod corect. Aveţi nevoie de personal cu experienţă în creşterea oilor şi de o bună promovare a produselor oferite. Luaţi legătură cu producătorii de brânză de oaie şi comercializaţi laptele, cu abatoarele care vă oferă cel mai bun preţ pentru carnea oilor dumneavoastră, cu cei interesaţi să cumpere lână.

Recomandarea profesioniştilor din acest domeniu este să vizitaţi o fermă de oi inainte de a începe un asemenea proiect pentru a acumula cunoştinţele necesare administrării fermei.

Ferma de ovine va fi dedicată satisfacerii nevoilor clienţilor prin fabricarea de produse lactate,vânzarea cărnii de miel şi prestări de servicii precum îngrijirea animalelor pe bază de contract pe piaţa hunedoreană, toate produsele şi serviciile având un raport acceptabil preţ /calitate.

Preview document

Plan de afacere - fermă de ovine în mediul rural - SC Eco Rustic SRL - Pagina 1
Plan de afacere - fermă de ovine în mediul rural - SC Eco Rustic SRL - Pagina 2
Plan de afacere - fermă de ovine în mediul rural - SC Eco Rustic SRL - Pagina 3
Plan de afacere - fermă de ovine în mediul rural - SC Eco Rustic SRL - Pagina 4
Plan de afacere - fermă de ovine în mediul rural - SC Eco Rustic SRL - Pagina 5
Plan de afacere - fermă de ovine în mediul rural - SC Eco Rustic SRL - Pagina 6
Plan de afacere - fermă de ovine în mediul rural - SC Eco Rustic SRL - Pagina 7
Plan de afacere - fermă de ovine în mediul rural - SC Eco Rustic SRL - Pagina 8
Plan de afacere - fermă de ovine în mediul rural - SC Eco Rustic SRL - Pagina 9
Plan de afacere - fermă de ovine în mediul rural - SC Eco Rustic SRL - Pagina 10
Plan de afacere - fermă de ovine în mediul rural - SC Eco Rustic SRL - Pagina 11
Plan de afacere - fermă de ovine în mediul rural - SC Eco Rustic SRL - Pagina 12
Plan de afacere - fermă de ovine în mediul rural - SC Eco Rustic SRL - Pagina 13
Plan de afacere - fermă de ovine în mediul rural - SC Eco Rustic SRL - Pagina 14
Plan de afacere - fermă de ovine în mediul rural - SC Eco Rustic SRL - Pagina 15

Conținut arhivă zip

  • Plan de Afacere - Ferma de Ovine in Mediul Rural - SC Eco Rustic SRL.docx

Alții au mai descărcat și

Importanța planului de afaceri pentru finanțarea start-up-urilor

INTRODUCERE În această lucrare, va fi prezentată activitatea de demarare a unei afaceri, prin înfiinţarea unui IMM, ce va avea forma juridică de...

Plan de afaceri - societatea Agro-Dany SRL întocmit în scopul extinderii activității firmei

SUMAR Planul de afaceri intocmit serveste pentru estimarea posibilitatilor de dezvoltare si extindere a firmei Agro-Dany S.R.L., ce se doreste a...

Studiu de Fezabilitate - Magazin Legume-fructe

Introducere Pentru a înţelege mai bine ideea acestui proiect vom începe prin definirea „fezabilităţii” şi prin explicarea câtorva lucruri generale...

Modul de determinare și de impozitare a profitului în România. studiu de caz - consecințe ale relaxării fiscale - reducerea impozitului pe profit

Capitolul I 1.1. Noţiunea de profit şi calculul impozabil Modul în care a fost şi este definit impozitul diferă în funcţie de modul cum s-a...

Plan de afaceri - SC Dealul Mare SRL - Sighișoara

Partea a I-a - DESCRIEREA SOLICITANTULUI A. DATE GENERALE PRIVITOARE LA SOLICITANT A.1. Numele solicitantului : S.C. DEALUL MARE S.R.L. A.2....

Diagnosticul Financiar al Firmei SC Transali Company SRL

DIAGNOSTICUL FINANCIAR AL FIRMEI Capitolul 1 – Cadrul organizatoric al sistemului financiar şi contabil al întreprinderii 1.1. Prezentarea...

Eficientizarea Costurilor în Industria Construcțiilor

EFICIENTIZAREA COSTURILOR ÎN INDUSTRIA CONSTRUCȚIILOR Lucrarea de fată a descris cele mai des probleme întalnite în industria construcțiilor și...

Plan de afaceri Taverna Eliniki

Sinteza planului Istoricul firmei și activitatea sa: SC.Taverna Elinniki SA s-a înființat în 28.09.2004, cu un capital social integral privat de...

Ai nevoie de altceva?