Plan de afaceri

Cuprins proiect Cum descarc?

I. Descrierea afacerii ..3
II. Analiza situatiei sctuale ..3
A) Situatia de pe piata ..3
B) Situatia interna ...4
C) Analiza SWOT 5
III. Planul strategic 6
A) Obiective strategice .6
B) Strategia de dezvoltare ...6
C) Strategia concurentiala ..6
IV. Planul operational ..7
A) Marketing si vinzari ...8
B) Amplasarea si productia 9
C) Aprovizionarea 10
V. Planul de organizare ...11
A) Structura organizatorica .11
B) Schema de personal .11
C) Procedurile de administrare si control ..12
VI. Previziuni financiare ...12
A) Venituri si cheltuieli 12
B) Fluxul mijloacelor banesti ..12
C) Investitiile 12
Bibliografie ...13


Extras din proiect Cum descarc?

I. Descrierea afacerii -  Sumar
Prezentul plan de afaceri reprezinta punctul de reper pentru organizarea afacerii in domeniul fabricarii produselor si constructiilor din metal forjat si prestarii serviciilor de sudura, cit si ca baza pentru obtinerea creditului pentru dezvoltarea ulterioara a intreprinderii.
Societatea Comerciala "CONMETCO PLUS"SRL este inregistrata la Camera Inregistrarii de Stat cu codul fiscal 1007600008882, la data de 05 februarie 2007 (Anexa1). Fondatorii sunt considerati:
1. Cotovan Angela, IDNP 2001003322845, cota 4320 lei, ce constituie 80%
2. Cotovan Victor, IDNP 2000036101755, cota 1080 lei, ce constituie 20%
Din cele expuse mai sus, se evidentiaza faptul ca capitalul social al intreprinderii constituie 5400 lei, suma necesara pentru inregistrarea unei societati cu raspundere limitata, insa aceasta suma nu constituie baza desfasurarii activitatii de producere. In acest scop, fondatorii au creat un capital suplimentar ce constituie 1 208 000 lei. Suma de 208 000 lei reprezinta costul unei incaperi de 200 m2 aflat in proprietatea fondatorului majoritar dna. Cotovan Angela. Aceasta incapere va fi utilizata ca atelier de prelucrare pentru prezenta afacere. Restul sumei de 
1 000 000 lei va fi obtinut de la BC"Victoria Bank" sub forma de credit, la o rata fixa de 26% anual pe un termen de 18 luni.
SC"CONMETCO PLUS" SRL isi va orienta activitatea in directia fabricarii produselor si constructiilor din metal forjat, cit si prestarea serviciilor de sudare. Se vor fabrica la comanda, tot genul de produse decorative din fier forjat(exemplu: balustrade, minere, seminee si accesorii, garduri, porti, felinare, gratii pentru fereastra, mobila pentru gradina, copertine, suporturi pentru flori, s.a.) cit si prestarea serviciilor de sudare. 
Prioritatea sociala a acestui proiect consta in infiintarea a 6 locuri noi de munca.
II. Analiza situatiei actuale
A. Situatia de pe piata
Atelierele de prelucrare artistica a metalului cunosc in zilele noastre o dezvoltare destul de ampla, fapt bazat pe cresterea in abundenta a caselor individuale de locuit si a persoanelor care solicita reamenajarea caselor existente, decorindu-le cu obiecte din fier forjat. Asemanator obiectelor dinlemn si ceramic, obiectele din fier forjat sunt din ce in ce mai mult in atentia persoanelor care doresc sa-si decoreze interiorul casei cu mobilier si semineu sau sa-si amenajeze curtea si exteriorul casei cu grilaje pentru ferestre, porti, scari si garduri din fier forjat. 
Intentionam sa lansam prezentul proiect pe piata orasului Chisinau deoarece acesta este centrul economic si cultural al Republicii Moldova, si totodata un important punct strategic si de desfacere a marfurilor. Aici isi desfasoara activitatea numerosi agenti economici cit si persoane fizice si juridice ce ar putea beneficia de serviciile oferite de noi. De asemenea clienti potentiali a produselor si serviciilor oferite de firma noastra pot fi banci si firme comerciale, institutii oficiale si socio-culturale (ambasade, consulate, primarii, muzee, galerii de arta, teatre, biblioteci, sali de concert, baruri, cafenele etc.), institutii religioase.
Tendinta pietei de desfacere este in crestere, fiind foarte mult influentata de starea economica a societatii si puterea de cumparare a populatiei. Consideram ca aceasta piata are mari perspective de dezvoltare, deoarece in prezent exista o continua crestere a sectorului de constructii si a celui de amenajari interioare.
Luind in considerare caracteristicile demografice ale potentialilor consumatori putem spune ca produsele noastre sunt destinate unei categorii de persoane cu venit mediu si mare, ce doresc sa-si amenajeze sau sa-si reamenajeze casele.
Concurentii de baza pe piata din Chisinau sunt Duostar SRL, Verivers Com SRL, Art-Decor Grup SRL, Stift AO. Acesti concurenti sunt lansati pe piata de citiva ani si au atins etapa de maturitate in ciclul de viata al produselor sale, de asemenea pe parcursul unui an de activitate acestia nu au lansat nici un produs sau oferta noua, mai mult decit atit acestia nu-si promoveaza produsele deloc. Astfel produsele oferite de noi si modul de aparitie pe piata si de promovare a produselor va constitui un stimulent important pentru clientii nostri potentiali.


Fisiere în arhivă (1):

  • Plan de afaceri.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1. Richard Stutely ,,Planul de afaceri perfect", Editura Arc, 2010.
2. Valentina Gortolomei, Corina Roman ,,Planificarea afacerii" BIZPRO Moldova, Chisinau 2003.
3. Sandulescu I.M. Planul de afaceri. Ghid practic, editia a III-a.Bucuresti: Editura CH Beck, 2003.
4. www.stift.ro
5. www.proconsulting.md
6. www.businessportal.md


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!