Plan de Afaceri - SC Donatella SRL

Extras din proiect

INTRODUCERE
S.C. DONATELLA SRL. este o firmă a cărei principală afacere este în sectorul terţiar (servicii), respectiv un restaurant. Acesta se doreste a fi deschis în oraşul Suceava şi va oferi servicii de o calitate deosebită de cele ale restaurantelor concurente. La atmosfera restaurantului, unul din punctele de atracţie, va concura designul interior distingându-se prin mobilerul deosebit si modul de decorare.
Meniul propus va fi variat, incluzând toate preparatele oferite de restaurantele direct concurente.
Preţurile practicate vor fi similare cu cele ale competitorilor. Ceea ce va distinge meniul vor fi specialităţile casei, în general, specifice bucătăriei franceze. Ele vor conţine ingrediente naturale si de cea mai bună calitate.
Clienţii cu disponibilitate de a cheltui vor constitui piaţa ţintă si vor oferi o imagine de prestigiu restaurantului.
O altă caracteristică proprie afacerii va fi personalul de deservire, acesta evidenţiindu-se prin comportament, ţinută si“etichetă”.
Toate acestea vor conduce la formarea unei imagini pozitive despre afacerea firmei, concretizându-se în câstigarea unei clientele fidele, dacă nu frecvente, dispusă să cheltuiască pentru a-şi oferi un serviciu diferenţiat.
Frecventarea acestui restaurant distinct prin atmosfera, meniul si personalul său va da clienţilor săi certitudinea unui serviciu deosebit.
CAP.1 AFACEREA
1.1 FIRMA
S.C. DONATELLA S.R.L se doreste a fi o firmă care prin serviciile pe care le va oferi să schimbe imaginea despre restaurantele din Suceava, prin apariţia unuia “mai altfel” decât celelalte. Principalul scop al afacerii este de a reusi atragerea unei clientele fidele, si mai ales deosebite, chiar dacă aceasta necesită timp si investiţii ridicate.
Străinii, funcţionarul “cu dare de mână”, micii sau marii proprietari, întreprinzătorii de succes, intelectualii sau oamenii de cultură, toţi acestia trebuie să formeze în mare clientela restaurantului DONATELLA. Acest restaurant ar trebui să fie un restaurant select prin el însusi, select prin ceea ce oferă, prin atmosfera sa, prin clienţii săi.
1.2 CAPITALUL SOCIAL
Capitalul necesar initierii afacerii este evaluat la 45 300 lei(cheltuieli de lansare, costul utilajelor, a echipamentelor, a mobilierului si mijlocului de transport si cheltuielile previzionate a fi facute in prima luna de desfasurare a activitatii.
1.3 FORMA JURIDICĂ
Forma juridica- SRL- a fost considerata cea mai potrivita din urmatoarele motive:
raspundere limitata a asociatilor;
capitalul social al firmei este distinct de cel al asociatilor;
formulare simple la constituire;
capital social redus.
Dezavantajul principal prezentat de o astfel de forma juridica: obiect limitat de activitate
nu constituie un impediment pentru scopul propus.
1.4 ACTIVITATE VIZATA SI PRODUSUL-SERVICIU OFERIT
Activitatea vizată prin constituirea societăţii este în sectorul tertiar respectiv servicii, concretizat în deschierea unui restaurant cu specific francez si nu numai. Produsele oferite, asa cum s-a precizat, vor avea în general specific francez fără a fi însă exclusiv. Se vor avea în vedere si alte preparate de bucătărie selectă, deosebită prin calitate, aromă si savoare.
CAP.II: ACTIVITATEA
2.1 AMPLASARE
Restaurantul prin care se vor oferi serviciile, numit DONATELLA, va fi pe cât posibil amplasat în zona centrală a orasului Suceava.
Calitatea, modul de prezentare al preparatelor, serviciul si amabilitatea personalului si nu în ultimul rând amplasarea vor fi atuurile acestui restaurant.


Fisiere în arhivă (1):

  • Plan de Afaceri - SC Donatella SRL.doc

Imagini din acest proiect

Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!