Plan de Afaceri - SC Proprepelite SRL

Extras din proiect Cum descarc?

Introducere:
Daca vrei sa traiesti frumos si sa te simti implinit,trebuie sa fii profund indragostit de ceea ce faci. Eu pot spune ca sunt un norocos,pentru mine fiecare zi e o bucurie, caci fac totul din pasiune si cu multa dragoste; in plus, ma reprezinta. M-am hotarat sa pornesc aceasta activitate, crescatoria de prepelite, din mai multe motive: dorinta de a trai in natura si de a fi mai aproape de frumusetile acesteia. 
Fiind un om activ de felul meu, am simtit nevoia de a face ceva care sa nu fie stresant, sa nu necesite un efort fizic foarte mare si poluare.
Am pornit aceasta activitate din nevoia de a-mi umple timpul si din dorinta de a-mi demonstra ca mai pot face ceva atat util cat si placut. Un bun prieten mi-a spus candva ca roata nu trebuie inventata, pentru ca acest lucru sa intamplat demult, ci doar imbunatatita dupa diverse nevoi. Asa ca,aplicand la activitatea ce doream sa o desfasor, m-am orientat spre un crescator de prepelite ce avea deja experienta in domeniu si in afara de faptul ca primele prepelite si ouale de prepelite le-am procurat de la el,trebuie sa recunosc sincer ca m-am inspirat si in organizarea spatiilor si a ciclului de productie.
Datorita acestei pasiuni pentru prepelite si dorintei de a-mi deschide o afacere profitabila am creat un plan de aface al unei crescatorii de prepelite. 
Tot ce imi mai trebuiau acum, era capitalul. Astfel am depus proiectul meu la Programul Operational Regional, Initiativa locala, Dezvolatarea Regionala.
Uniunea Europeana actioneaza prin Fondurile Structurale, Fondul de Coeziune si alte instrumente financiare, pentru sprijinirea atingerii obiectivelor generale (convergenta, competitivitate regionala si ocuparea fortei de munca, cooperare teritoriala europeana), pentru eliminarea disparitatilor economice si sociale intre regiuni, in scopul realizarii coeziunii economice si sociale.
Pentru programarea 2007-2013 exista trei Instrumente Financiare cunoscute ca Fonduri structurale respectiv:
- Fondul European de Dezvoltare Regional (FEDR);
- Fondul Social European(FSE);
- Fondul de Coeziune (FC) si doua Actiuni Complementare, respectiv:
- Fondul European pentru Agricultura si Dezvolare Rurala (FEADR);
- Fondul European pentru Pescuit (FEP).
Prin Fondul European de Dezvoltare Regionala vor fi finantate investitii productive care sa contribuie la crearea si salvarea de locuri de munca, in principal prin investitii cu prioritate in IMM-uri, investitii in infrastructura, dezvoltarea potentialului autohton prin masuri de sprijin la nivel regional si local. Rata maxima de interventie comunitara este de 85% pentru FEDR.
Aici am fost nevoit sa completez mai multe formulare si sa-mi prezint intreg proiectul in fata unei comisii specializate, formata din cinci experti in afaceri si management. 
Detinand o suprafata de 40mp in judetul Teleorman, aveam nevoie de suma de 8000 ron, pentru inceperea afacerii, amenajarea spatiului, dotarile necesare pentru buna crestere a prepelitelor. Dorinta mea era sa obtin 80% din aceasta suma deoarece restul de 20% il puteam finanta din resurse proprii. 
Singura investitie care trebuie facuta o reprezinta achizitionarea pasarilor si a bateriilor de crestere, pentru ca, in rest, obtinerea si amenajarea spatiului nu au cum sa ridice vreo problema. Si nici macar nu e necesar achizitionarea directa de pasari vii: le pot obtine din oua fecundate pe care sa le incubez intr-un incubator obisnuit, care costa in jur de 150 de lei. 
De aceea investitiile cuprindeau un numar de 250 de pasari si aveau urmatoarea strategie:
O baterie de ouatoare (250 de pasari) 950 lei
Pasarile (11,9lei pasarea) 2.975 lei
Total 3.925 lei
De la 250 de pasari se obtin in medie 220 de oua pe zi, ca urmare:
220 oua/zi x 30 zile x 0,11 lei) profit net/ou 726 lei
La toatea acestea se mai adunau cheltuielile pentru amenajarea spatiului si cele pt intretinerea lor timp de 3 luni de zile pana la scaderea tuturor cheltuielilor.
Pentru ca prepelitele sa dea un randament bun, este nevoie de un mediu linistit, preferabil inchis, curat, luminat si calduros, in care sa nu patrunda umezeala. Cele mai des intalnite modalitati de crestere a prepelitelor sunt cresterea in baterii si la sol.
Pentru a respecta conditiile anterior mentionate, ferma noastra va avea peretii acoperiti cu lambriuri lavabile, dezinfectabile si care nu trag apa.
Caldura va fi asigurata printr-o rezistenta - fir care inconjoara camera asigurand o temperatura propice si constanta in intreaga incapere.
In prepelitarie trebuie mentinuta curatenia motiv pentru care vom pune gresie.
Lumina necesara prepelitelor este de 5 W/mp, teoretic un bec de 100W intr-o camera de 20 mp, respectiv 2 becuri pentru o camera de 40mp. Prepelitele trebuie sa vada atat tavita de unde beau apa, cat si pe cea de unde se hranesc, iar acestea sunt plasate de o parte si de alta a custii.


Fisiere in arhiva (1):

  • Plan de Afaceri - SC Proprepelite SRL.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!