Planul de afaceri Cofetărie Yummy

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 31 în total
Cuvinte : 6788
Mărime: 107.68KB (arhivat)
Publicat de: Narcisa Munteanu
Puncte necesare: 8

Extras din proiect

CAPITOLUL I

Echipa noastra si-a popus sa scoata pe piata o afacere ce vine in sprijinul celor care nu au descoperit inca placerea gatitului sau celor care nu mai au idei pentru a face cadouri celor dragi.

Astfel, in ceea ce priveste firma noastra, principala ipoteza pe care aceasta s-a bazat este faptul ca in momentul de fata s-a pierdut notiunea de ‘cadou perfect’,firma noastra venind in ajutorul celor care vor sa-si surprinda intr-un mod cat mai placut persoanele apropiate.

Intiatorii acestei afaceri sunt Ianos Ana-Maria,Radu Iulia,Roman Madalina si Sandu Andreea.

Functia de director general va fi ocupata de Sandu Andreea.Pe Andreea o recomanda capacitatea ei organizatorica si de planificare, judecata rapida, abilitati de negociere, capacitate de persuasiune; responsabilitate, spirit de echipa

Pe Radu Iulia o recomanda in acest post capacitatea de a intretine o buna relatie cu clientii,spiritual organizatoric,punctualitatea,rezistenta la stres.

Functia de director financiar este ocupat de Roman Madalina.Pe Madalina o recomanda cunostintele sale in contabilitate,astfel ea va calcula salariile, taxele si va pregati plata lor avand grija sa fie respectate toate conditile si aspectele legale ,va pregati conturile din planul de conturi in functie de specificul activitatii si va aloca intrarile in conturile adecvate ,va inventaria propietatile si echipamentele inregistrate .

Postul de director de marketing este ocupat de Iancu Andreea . Pe parcursul timpului, ea a dat dovada nu doar o data de memorie dezvoltata, creativitate, imaginatie, spirit de observatie , capacitate de a retine informatiile, usurinta in exprimare, atentie concentrata si distributiva.

Initiatorii afacerii prezinta limitatii, intrucat nu detin experienta anterioara din conducerea unei afaceri sau conceperea ei.Riscul cel mai mare ar fi ca preconizarile lor sa nu se adevereasca si sa aiba nevoie de mai mult numerar decat estimat sau mai mult capital tehnic, uman.

Afacerea noastra se adreseaza impatimitilor de dulciuri, celor care doresc sa invete de la un profesionist sa gateasca deserturile preferate,celor care vad pregatirea acestora ca pe un mod placut de a petrece timpul cu cei dragi si celor care vor sa ofere cadouri inedite prietenilor preparate chiar de ei insisi. Afacerea noastra se adreseaza tuturor categoriilor de persoane,cu venituri medii si mari.

Cheltuielile de productie vor creste odata cu dezvoltarea afacerii.Astfel, in primul an avem 279587 Ron, in anul al II lea 280000 Ron si in anul al IIIlea 29890 Ron.

Unde in primul an am obtinut 1040000 Ron din veniturile din vanzari produse finite, in anul II, estimam ca vom obtine 1058900 Ron iar in anul III 105900 Ron.Cresterea aceasta semnficativa o datoram seriozitatii noastre si faptului ca in decursul acelui timp, am ajuns sa ne fidelizam clientii si sa atragem altii noi prin intermediul „liderilor de opinie”(promovarea prin recomandarea produselor noastre la rude, prieteni).

In primul an va fi nevoie de o investitie de 10.023 euro (43.100 Ron), care va proveni din doua surse interna si externa .

Intern, trei dintre noi vor aduce un aport financiar de 2700 Ron.

Extern,vom apela la un credit bancar de la Cetelem IFN SA in valoare de 35000 Ron si cu o dobanda fixa de 708.80 Ron , pentru completarea achizitiilor portofoliului precum utilaje. Creditul obtinut trebuie rambursat in maximum 8 ani. Acest credit bancar va fi luat de cel de-al patrulea initiator, Roman Madalina, aceasta fiind angajata in cadrul companie Vodafone Romania si dispunand de un salariu propice pentru a initia un credit bancar.

CAPITOLUL II

Suntem de parere ca succesul unei afaceri depinde de calitatile personale si profesionale ale intreprinzatorului.Acesta trebuie sa prevada riscurile si sa valorifice oportunitatile. Întreprinzatorul trebuie sa se autoanalizeze si sa aprecieze daca este cu adevarat in masura sa demareze o afacere, dispunand de caracteristici ale personalitatii si de abliltati care sa-i asigure succesul.In cazul in care la inceperea unei afaceri contribuie mai multe persoane, acestea trebuie sa isi valorifice cat mai mult punctele tari ,incercand a estompa pe cele slabe.

Preview document

Planul de afaceri Cofetărie Yummy - Pagina 1
Planul de afaceri Cofetărie Yummy - Pagina 2
Planul de afaceri Cofetărie Yummy - Pagina 3
Planul de afaceri Cofetărie Yummy - Pagina 4
Planul de afaceri Cofetărie Yummy - Pagina 5
Planul de afaceri Cofetărie Yummy - Pagina 6
Planul de afaceri Cofetărie Yummy - Pagina 7
Planul de afaceri Cofetărie Yummy - Pagina 8
Planul de afaceri Cofetărie Yummy - Pagina 9
Planul de afaceri Cofetărie Yummy - Pagina 10
Planul de afaceri Cofetărie Yummy - Pagina 11
Planul de afaceri Cofetărie Yummy - Pagina 12
Planul de afaceri Cofetărie Yummy - Pagina 13
Planul de afaceri Cofetărie Yummy - Pagina 14
Planul de afaceri Cofetărie Yummy - Pagina 15
Planul de afaceri Cofetărie Yummy - Pagina 16
Planul de afaceri Cofetărie Yummy - Pagina 17
Planul de afaceri Cofetărie Yummy - Pagina 18
Planul de afaceri Cofetărie Yummy - Pagina 19
Planul de afaceri Cofetărie Yummy - Pagina 20
Planul de afaceri Cofetărie Yummy - Pagina 21
Planul de afaceri Cofetărie Yummy - Pagina 22
Planul de afaceri Cofetărie Yummy - Pagina 23
Planul de afaceri Cofetărie Yummy - Pagina 24
Planul de afaceri Cofetărie Yummy - Pagina 25
Planul de afaceri Cofetărie Yummy - Pagina 26
Planul de afaceri Cofetărie Yummy - Pagina 27
Planul de afaceri Cofetărie Yummy - Pagina 28
Planul de afaceri Cofetărie Yummy - Pagina 29
Planul de afaceri Cofetărie Yummy - Pagina 30
Planul de afaceri Cofetărie Yummy - Pagina 31

Conținut arhivă zip

  • Planul de Afaceri Cofetarie Yummy.doc

Alții au mai descărcat și

Circulația mărfurilor în alimentația publică

INTRODUCERE Principala politică de contabilitate reprezintă procedee privind opţiuni determinate de anumite interese, cu respectarea unor anumite...

Plan de afacere - Cofetăria Magic

1. Prezentarea generala a firmei 1.1 Istoricul firmei Cofetaria Magic a fost infiintata la 25.10.1999, cu un capital social integral de...

Plan de afaceri al patiseriei SC Pati SA

INTRODUCERE Ne-am propus prin acest plan de afaceri să precizăm în ce va consta afacerea noastră,ce resurse şi strategii se vor folosi şi care...

Plan de afaceri - cofetăria choco time

1. Sinteza Planului de Afaceri Istoricul firmei si activitatea curenta Societatea SRL Choco Time Iasisi-a început activitatea în anul 2012 cu un...

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ai nevoie de altceva?